================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Δήμος Βόλου: Αυθαίρετη και προκλητική η ΕΡΓΗΛ ζητά απ΄την ΔΕΥΑΜΒ 9 εκ. ευρώ

⍆Ως αυθαίρετη και προκλητική χαρακτηρίζει την ενέργεια της ΕΡΓΗΛ να ζητήσει... από την ΔΕΥΑΜΒ 9 εκ. ευρώ, ο δήμος Βόλου, με σχετική ανακοίνωση του. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, «η εταιρεία θέλει να αρπάξει χρήματα που δεν δικαιούται».

Όπως τόνισε συγκεκριμένα, «η τελευταία προσπάθεια αποτυχίας της να αποκτήσει, χωρίς δικαίωμα, τα χρήματα των πολιτών του Βόλου για έργο που δεν έχει εκτελέσει, το οποίο είναι γνωστό σε όλους για τις μεθόδους και την επιδίωξη της ΕΡΓΗΛ κοινοποίησε στην ΔΕΥΑΜΒ έγγραφο με η οποία απαιτεί την καταβολή από την επιχείρηση ποσό εννέα εκατομμυρίων διακοσίων εννέα χιλιάδων επτακοσίων εβδομήντα δύο ευρώ και ενενήντα τεσσάρων λεπτών (9.209.772,94 €). Ήδη από την πλευρά του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ κατατέθηκε η αίτηση αναίρεσης στο Πρωτοδικείο του βορού.

Η προκλητική αυτή ενέργεια ασφαλώς δεν εκδηλώνεται τυχαία στην παρούσα χρονική στιγμή και προφανώς οφείλεται στην έντονη ανησυχία των αχρετούχων εργολάβων από την εκδίκαση της προσφυγής της ΔΕΥΑΜΒ εναντίον τους, που διεξάγεται σήμερα, την Παρασκευή 20 Απριλίου, ενώπιον του Δικηγορικού Συλλόγου Τριμελετών Λάρισας.
Η απαίτηση τους είναι αυθαίρετη, παράτυπη και παντελική ΜΗ βέβαιη και ΜΗ εκκαθαρισμένη. Θυμίζουμε ότι η ΕΡΓΗΛ δεν έχει μόνο αποζημιωθεί πλήρως για το έργο που εκτελέστηκε, ποσό που αγγίζει τα δέκα (10) εκατομμύρια ευρώ, αλλά όπως ανέλαβε από τους ελέγχους και τους εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ, έχει λάβει επιπλέον την αξία των εργασιών που έχει εκτελέσει περίπου τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η υποβολή του δικογράφου από την ΕΡΓΗΛ, ακριβώς την εβδομάδα εκδίκασης της εις βάρος της αγωγής και για την νομική και δικαστική απάντηση της οποίας η ΔΕΥΑΜΒ είναι απολύτως έτοιμη για την αντίκρουση και αντίκρουσή της, αποσκοπεί αποκλειστικά στην απόσυρση της επιχείρησης από την εκδίκαση της αγωγής.
Βεβαιώνουμε ότι οι πολίτες ότι στο θέμα ΕΡΓΗΛ, η ΔΕΥΑΜΒ είναι απολύτως έτοιμοι και προετοιμασμένοι νομικά για την ολόπλευρη και κατάλληλη χειραγώγηση του θέματος και μάλιστα ως κύριος μάρτυρας θα υποβληθεί και ο Δήμαρχος του Βολίου, Αχιλλέας Μπέος, ώστε ούτε η ΕΡΓΗΛ να αποδώσει τα ποσά που αναζητά, αλλά και να επιστρέψει στην ΔΕΥΑΜΒ τα αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος καλούν όλους τους πολίτες να δώσουν την υποστήριξή τους ώστε οι προπαγανδιστές που εμφανίζονται με την μορφή εργολαβικής εταιρείας να μην πλουτίζουν, άδικα και παράνομα, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, διότι εκμεταλλεύονται τα τραγικά λάθη και τις παραβατικές παραλείψεις κάποιων.

Θεωρούμε ότι οι εκπρόσωποι του λαού, από οποιαδήποτε θεσμική θέση κι αν βρίσκονται, θα εγκαταλείψουν τελικά την αδράνεια και την απόσυρση που μέχρι σήμερα τηρούν και επιβάλλονται με το μέρος της νομιμότητας και της νομιμότητας.

Κάθε αδράνεια, κάθε εφησυχασμός θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες της επιχείρησης - κτήμα του λαού του Βόλου και συνεπώς είναι απαράδεκτη και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα από τους ίδιους τους πολίτες ».
Δήμος Βόλου: Αυθαίρετη και προκλητική η ΕΡΓΗΛ ζητά απ΄την ΔΕΥΑΜΒ 9 εκ. ευρώ Reviewed by PLOUMISTOS on 3:52 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.