================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος: «Η ΚΙΒΩΤΟΣ στις Ενορίες - Πασχαλιάτικο πανηγύρι» - Δευτέρα 23 Απριλίου

⍆Έναν ακόμη νέο θεσμό καθιέρωσε ο φορέας πολιτισμού της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος... και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος». Ονομάστηκε «Η ΚΙΒΩΤΟΣ στις Ενορίες - Πασχαλιάτικο πανηγύρι» και πραγματοποιείται την αμέσως επόμενη περίοδο μετά την Πασχαλιά.

Διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο χρόνο, στον Άγιο Δημήτριο και στην Αγία Αικατερίνη, στον Βόλο, είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή ενοριτών, προσέφερε δυνατότητα συνάντησης των ανθρώπων της ίδιας γειτονιάς, διασκέδαση και απέσπασε πολλά ευμενή σχόλια.

Η εκδήλωση αυτή, συνεχίστηκε και φέτος, την Κυριακή του Θωμά, στο Πανηγύρι του Αερινού, είχε καθολική συμμετοχή του χωριού, έφερε σε επικοινωνία τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και προσπάθησε να επαναφέρει το παλιό πανηγύρι του χωριού, που είχε καταργηθεί. Πραγματοποιήθηκε δε με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αερινού και της Ενοριακής Επιτροπής του Ι.Ν. του Αποστόλου Θωμά.

Σκοπός της καθιέρωσης του θεσμού αυτού είναι να συμβάλλει στο πληρέστερο και αρτιότερο Ποιμαντικό έργο Τοπικής Εκκλησίας, να καλλιεργήσει και να εκφράζει το Ορθόδοξο Χριστιανικό Φρόνημα και την Ελληνορθόδοξη πολιτιστική μας παράδοση και συντελέσει όσο μπορεί στην εν γένει ψυχοπνευματική παράδοση, στην ανάπτυξη της Ενορίας και της επικοινωνίας με τα μέλη της, στα πλαίσια και στο πνεύμα της των ιδρυτικών στόχων της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Σήμερα Δευτέρα 23 Απριλίου, το απόγευμα, διοργανώνεται και πάλι το Πασχαλιάτικο πανηγύρι, στην Νέα Αγχίαλο στο πλαίσιο της συνεργασίας του φορέα με τον Συνεταιρισμό της Νέας Αγχιάλου, με την εξαιρετική συμβολή και την συμμετοχή της Ενοριακής Επιτροπής του Αγίου Γεωργίου της κωμόπολης και του επικεφαλής της, πατρός Αθανασίου Μακαντάση.

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στο πλαίσιο των 100 ετών λειτουργίας της οργάνωσης (1918-2018) παρουσίασε το σχέδιο δράσεων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το 2018-19 καθώς και την πρώτη συλλεκτική επετειακή έκδοση – ημερολόγιο για το 2018, την περασμένη Κυριακή (του Θωμά) 15 Απριλίου στο αμφιθέατρο του Δράγνειου π. Δημαρχιακού Μεγάρου Νέας Αγχιάλου, με καθολική συμμετοχή Αρχών και Αγχιαλιτών. Συνέχεια αυτής της εκδήλωσης είναι το αυριανό πανηγύρι και ο Συνεταιρισμός θα διαθέσει δωρεάν το κρασί που πρόκειται να καταναλωθεί.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στον μεθεόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό, στις 6.30 το απόγευμα, στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου και μετά την λήξη του, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, Ιωάννης Κίτσιος θα κηρύξει την έναρξη του πανηγυριού, παρουσιάζοντας και τις δράσεις της οργάνωσης για τον εορτασμό των 100 χρόνων.

Θα παρουσιαστούν Παραδοσιακοί χοροί από τα τοπικά Χορευτικά Συγκροτήματα του Πολιτιστικού - Αθλητικού Συλλόγου «Νέα Αγχίαλος», του Συλλόγου Οξυωτών και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, και την συμμετοχή του Χορευτικού Συνόλου Γυναικών Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Θα επακολουθήσει Λαϊκό γλέντι με Παραδοσιακή ορχήστρα

που αποτελείται από τον Νίκο Κερασιώτη στο κλαρίνο, τον Χρήστο Δασκαλόπουλο στο βιολί, την Αναστασία Λύτρα στα κρουστά, τον Κωνσταντίνο Μούτο (λαούτο – τραγούδι) και την υπέροχη Μαρίνα Σαμαρά – Μπαρούτα που θα τραγουδήσει, για να διασκεδάσουν και να χορέψουν όλοι οι παρευρισκόμενοι, στο πνεύμα της εκδήλωσης.

Οι συνδιοργανωτές φορείς, ο Συνεταιρισμός και η Ενορία του Αγίου Γεωργίου καλούν τους Αγχιαλίτες να παρευρεθούν στην εκδήλωση αυτή για να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.
Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος: «Η ΚΙΒΩΤΟΣ στις Ενορίες - Πασχαλιάτικο πανηγύρι» - Δευτέρα 23 Απριλίου Reviewed by PLOUMISTOS on 10:48 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.