================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η ιδρυτική συνέλευση της ανεξάρτητης κίνησης ενεργών πολιτών «Βόλου Κοινωνία»

⍆«Φιλοδοξούμε να γίνουμε όχι ακόμη μία αυτοδιοικητική κίνηση κοντά σε αυτές που υπάρχουν.... αλλά μία εντελώς διαφορετική αυτοδιοικητική κίνηση, πραγματικά ανεξάρτητη από κόμματα και άλλου είδους πελατειακές σχέσεις, που θα στηρίζεται στους ενεργούς πολίτες του Βόλου». 

Με αυτά τα λόγια ο Παντελής Μαστρογιάννης σκιαγράφησε την ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών «Βόλου Κοινωνία», η ιδρυτική συνέλευση της οποίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ. Από το βήμα μάλιστα της ιδρυτικής συνέλευσης απευθύνθηκε ευρύ κάλεσμα συσπείρωσης σε όλους τους ενεργούς πολίτες για την αλλαγή του σκηνικού στον Δήμο Βόλου, ενώ ανακοινώθηκε η έναρξη ειλικρινούς διαλόγου με όλες τις παρατάξεις για την διαμόρφωση ευρύτατης αυτοδιοικητικής συμμαχίας.

Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής πρωτοβουλίας, Πάρη Μουτσινά, η δημοτική κίνηση «Βόλου Κοινωνία» αποτελεί συνέχεια του εγχειρήματος που ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο, με το «βήμα διαλόγου πολιτών του Βόλου». «Ασχοληθήκαμε με την ανάδειξη θεμάτων και προβλημάτων του Βόλου για να αλλάξουμε τη μοίρα της πόλης και να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης. Πλέον μετεξελισσόμαστε και γινόμαστε μια κίνηση αδέσμευτη, αυτοδιοικητική, ακομμάτιστη, που δεν απηχεί προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε διέπεται από ηγεμονικές τάσεις, αλλά θέλει πραγματικά να συμβάλλει για να επικρατήσει μία άλλη αντίληψη και να διαμορφωθεί μία εντελώς διαφορετική εικόνα για την πόλη», τόνισε ο κ. Μουτσινάς υποστηρίζοντας ότι θα επιχειρηθούν συμμαχίες μέσα από ειλικρινή διάλογο με όλες τις παρατάξεις και κινήσεις για τον Δήμο Βόλου.

Στην ενεργητική συμμετοχή των πολιτών στο νέο εγχείρημα που ξεκινά εστίασε εξάλλου από την πλευρά του ο κ. Παντελής Μαστρογιάννης. «Η σημερινή κατάσταση δεν ταιριάζει στον Βόλο και στην ιστορία του. Στόχος μας είναι να βγάλουμε τον κόσμο από το σπίτι, να τον σηκώσουμε από τον καναπέ του και να τον προτρέψουμε να ασχοληθεί με τα ζητήματα της πόλης, να συμμετέχει στο διάλογο και στη διαμόρφωση μιας νέας προοπτικής», είπε ο ίδιος.

Ως «ένα πραγματικό βήμα πολιτών, που συνδυάζει το παλιό και το καινούριο», περιέγραψε τη «Βόλου Κοινωνία», ο κ. Παύλος Πάνος, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις, να μείνουν πίσω τα λάθη του παρελθόντος κι όλοι μαζί να πάμε μπροστά για να αλλάξουμε τον Βόλο. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε και θα πρωταγωνιστήσουμε».

Με ορίζοντα τις εκλογές του 2019, ο κ. Μουτσινάς δεν απέκλεισε συνεργασίες, τουναντίον μίλησε για ανάγκη ευρύτερων συμμαχιών όπως απαιτεί η τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, ο κ. Μαστρογιάννης σημείωσε ότι ακόμη και ο νέος εκλογικός Νόμος δείχνει την κατεύθυνση της δημιουργίας μεγάλων αυτοδιοικητικών συμμαχιών και εγκαθίδρυσης πολιτικού πολιτισμού.

Χθες, έγινε η εκλογή οργάνων της «Βόλου Κοινωνία» προκειμένου να μπορεί να παρεμβαίνει με θεσμικό ρόλο στην κοινωνία. «Στόχος μας είναι να γίνουμε χώρος παραγωγής έργου. Αυτή τη στιγμή, στο Δήμο Βόλου υπάρχει ανυπαρξία μελετών και κινδυνεύουμε να μείνουμε στον αέρα όταν φύγει αυτή η δημοτική αρχή», είπε ο κ. Μουτσινάς.

Τα μέλη της επιτροπής πρωτοβουλίας της «Βόλου Κοινωνίας» είναι οι: Μάνος Αρκάς- Κολέτσος, Κώστας Γκούγκος, Χρήστος Κλάγκος, Δήμος Κολιαμήτρας, Γιάννης Κουρτίνας, Φωτεινή Κωνσταντά, Γιώργος Κωστόπουλος, Γιάννης Μαρμαράς, Παντελής Μαστρογιάννης, Ασπα Μουτσινά, Αργύρης Μουτσινάς, Πάρις Μουτσινάς, Αθηνά Μπαϊράμη, Παναγιώτης Οικονόμου, Παύλος Πάνος, Γιώργος Πίκουλας, Θέμης Σίττας, Κώστας Σταματίδης, Πάρις Συμιακάκης, Ελένη Τζαλαβρέτα, Δημήτρης Χαλβατζόγλου, Παναγιώτης Χατζηδημητρίου και Κώστας Φορτούνας.

Το διάβασα στο taxydromos.gr
Η ιδρυτική συνέλευση της ανεξάρτητης κίνησης ενεργών πολιτών «Βόλου Κοινωνία» Reviewed by PLOUMISTOS on 11:04 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.