================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σήμερα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «της ΜΟΔΑΣ… τα γυρίσματα» στο «Μουσείο της Πόλης» του Βόλου

⍆Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό και ποικιλία εκθεμάτων... Σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 8.00 μ.μ. θα γίνουν στο «Μουσείο της Πόλης» του Βόλου (Φερών 17, Παλιά) τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «της ΜΟΔΑΣ… τα γυρίσματα», που πραγματοποιείται με τη σύμπραξη της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (Λ.Ε.Β.).

Με αυτή την έκθεση υλοποιείται η πρώτη απόπειρα να παρουσιαστούν στο Μουσείο της Πόλης τεκμήρια από την εξέλιξη της μόδας στην πόλη μας κατά τον 20ο αιώνα. Οδηγός σ’ αυτή την πορεία είναι οι συλλογές του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου, αλλά και οι πολυάριθμες προσφορές των κατοίκων του Βόλου για αυτό το σκοπό. Ο Βόλος ως πολυπολιτισμική εμπορική πόλη είχε από την ίδρυσή του στενή επαφή με την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Οι κάτοικοί του γνώρισαν τις τάσεις της δυτικής μόδας και τις αφομοίωσαν στην καθημερινότητά τους βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το παραδοσιακό ένδυμα.

Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό και ποικιλία εκθεμάτων, όπου συνυπάρχουν δημιουργίες επώνυμων σχεδιαστών υψηλής ραπτικής, ακριβά ενδύματα δηλωτικά της οικονομικής ευμάρειας των κατόχων τους, ρούχα συνδεδεμένα με ιστορικές προσωπικότητες της βολιώτικης κοινωνίας, προϊόντα ντόπιων επαγγελματιών που διακρίθηκαν στον σχεδιασμό, κατασκευή κι εμπορία ειδών ένδυσης, κ.α. Εμβόλιμα παρουσιάζονται επιλογές από το αντρικό ντύσιμο της περιόδου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η σχεδιάστρια μόδας Δήμητρα Αγορά και η εικαστικός Ευριδίκη Αρκουδογιάννη.

Με χορηγία του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, σε επιμέλεια και έκδοση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, θα κυκλοφορήσει βιβλίο 84 σελίδων με σύγχρονη και πρωτότυπη παρουσίαση μοναδικών ενδυμάτων από τη συλλογή του Λ.Ε.Β. Η έκδοση εκτός από το ενδιαφέρον και γοητευτικό της ενδυματολογικής εικόνας του παλιού Βόλου, εμπλουτισμένη με ειδικά κείμενα και μοναδικά τεκμήρια, εικονογραφεί τη φυσιογνωμία και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά κάθε εποχής.

Η έκθεση «της ΜΟΔΑΣ… τα γυρίσματα» θα εγκαινιασθεί, όπως προαναφέρθηκε, την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. και θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου. Στο πλαίσιο λειτουργίας της θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις συνδεδεμένες με το αστικό αλλά και το παραδοσιακό ένδυμα.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 10.30 – 13.30, Τετάρτη, Παρασκευή και απόγευμα 18.00 – 21.00. Δευτέρα κλειστά.
Σήμερα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «της ΜΟΔΑΣ… τα γυρίσματα» στο «Μουσείο της Πόλης» του Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS on 10:16 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.