================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ραγκούσης: Ο κ. Μπέος δήμαρχος ξανά επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά αλλοίωσε τον Καλλικράτη

⍆Σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, μετά την εκ νέου ανάληψη καθηκόντων... του δημάρχου Βόλου από τον Αχιλλέα Μπέο, επισημαίνει τα εξής:

«Ο κ. Μπέος, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το ατιμωτικό αδίκημα της δωροδοκίας, επανέρχεται στην θέση του δημάρχου Βόλου εξαιτίας της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία το 2014 αλλοίωσε τον Καλλικράτη.

Το 2010 με το πρόγραμμα Καλλικράτης, (Ν.3852, άρθρο 236), είχαμε προβλέψει ότι κάθε δήμαρχος ή περιφερειάρχης που καταδικάζεται σε πρώτο βαθμό από Τριμελές Ποινικό Εφετείο για συγκεκριμένα βαρύτατα ηθικά αδικήματα, τίθεται σε αργία.

Ηθικά βαρύτατα αδικήματα και σε βαθμό πλημμελήματος όπως: δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία κλπ.
Αντίθετα, η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 (Ν.4257/14) αλλοιώνοντας τον Καλλικράτη στο άρθρο 236, θέσπισε τη ρύθμιση ότι ένας τέτοιος δήμαρχος, καταδικασμένος για ένα από τα παραπάνω βαρύτατα αδικήματα, μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση, παραμένει στη θέση του.

Γι αυτό ο κ. Μπέος αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντα του δημάρχου μετά την καταδίκη του για δωροδοκία.

«Συγχαρητήρια» λοιπόν ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση Σαμαρά και βεβαίως θα είναι εντελώς αδικαιολόγητο αν δεν αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να επανέλθει σε ισχύ το άρθρο 236 του Καλλικράτη στην αρχική του εκδοχή».

Το διάβασα στο magnesianews.gr
Ραγκούσης: Ο κ. Μπέος δήμαρχος ξανά επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά αλλοίωσε τον Καλλικράτη Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 12:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.