Εξώδικα σε Τσίπρα - Κοτζιά - Καμμένο και νέα συλλαλητήρια για το θέμα των Σκοπίων

Εξώδικα σε Τσίπρα - Κοτζιά - Καμμένο και νέα συλλαλητήρια για το θέμα των Σκοπίων

⍆Εξώδικα στην κυβέρνηση, τρίτο συλλαλητήριο, και στο βάθος τοπικά δημοψηφίσματα,... με την υποστήριξη δήμων της βόρειας Ελλάδας, σκέφτονται φορείς Μακεδόνων προκειμένου να αποτρέψουν συμφωνία με τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους.

Την ίδια ώρα “πονοκέφαλο” προκαλεί στην κυβέρνηση και η απόφαση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, να θέσει υπό την αιγίδα του το συλλαλητήριο που ανακοινώθηκε για τις 18/3/2018 από οργανώσεις της ομογένειας, έξω από την έδρα του ΟΗΕ.

Η κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια και η απόρριψη της πρότασης να τεθεί η πιθανή συμφωνία με τους γείτονες στην κρίση του ελληνικού λαού, οδηγεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και τις Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής, σε νέες κινήσεις προκειμένου να αποτρέψουν το “ξεπούλημα” όπως καταγγέλλουν. Έχοντας ως δεδομένο πως η πλειοψηφία των δήμων στην βόρεια Ελλάδα, έχει εκδώσει ψηφίσματα κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων και πως τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και η οικεία Περιφερειακή Ένωση Δήμων ακολουθούν την ίδια γραμμή, στο τραπέζι έχει πέσει ευθέως το ενδεχόμενο διεξαγωγής τοπικών δημοψηφισμάτων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ν.3852/2010 (“Καλλικράτης”) που αρκεί απόφαση Δ.Σ για να προχωρήσει. Ωστόσο χρειάζεται χρόνος για την διεξαγωγή τους, ενώ εκκρεμούν ακόμη οι αναγκαίες εφαρμοστικές διατάξεις για τον έλεγχο νομιμότητας της προκήρυξης, τη διαδικασία της ψηφοφορίας, την ανακοίνωση του αποτελέσματος κ.λπ.).

“Όντως προβλέπεται από τη νομοθεσία η διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων. Ωστόσο αυτή η διαδικασία εμφανίζει σημαντικά προβλήματα, όπως η μεγάλη αποχή, ο συντονισμός και το κυριότερο δεν υπάρχει χρόνος, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Ζάεφ θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα, οπότε μας πιέζει ο χρόνος” λέει στο ΘΕΜΑ ο κ.Γεώργιος Τάτσιος, πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ, επαναλαμβάνοντας το αίτημα προς την κυβέρνηση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα “Να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων” και επιλογές ως απάντηση τα “Ναι” ή “Οχι”.

ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ
Ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, βρίσκονται τα εξώδικα που του απέστειλαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά και Αφρικής, ζητώντας του να μη αποδεχτούν συμφωνία με τα Σκόπια, που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία” και να σεβαστούν τη βούληση της πλειοψηφίας, όπως αποτυπώθηκε στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις για το θέμα των Σκοπίων. “Φυσικά και η Εξωτερική Πολιτική ασκείται από την Κυβέρνηση. Όταν όμως σχεδόν 2 εκ. λαού βγαίνει στο δρόμο να φωνάξει για μη χρήση του όρου Μακεδονία και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αντιτίθενται για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, τότε μια δημοκρατική κυβέρνηση οφείλει να προσαρμόζεται στη βούληση του κυρίαρχου λαού και να ασκεί την Εξωτερική Πολιτική που επιθυμεί ο λαός που την εξέλεξε” λέει ο κ.Τάτσιος.
Στα εξώδικα παραθέτονται μια σειρά από επιχειρήματα, για τους λόγους που η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να χαρίσει το όνομα στα Σκόπια, καταλήγοντας με την επισήμανση, πως ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, συνιστά “αδίκημα εσχάτης προδοσίας” και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επισείει ισόβια κάθειρξη ακόμη και ... θάνατο σε εμπόλεμη περίοδο.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

Οι διοργανωτές των δύο μεγαλειωδών συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, συντονίζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρίτου συλλαλητηρίου εφόσον η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της για σύνθετη ονομασία με τα Σκόπια, που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Όπως ανακοινώθηκε, για τον καλύτερο συντονισμό των επόμενων κινήσεων, συστήθηκε ενιαίο συντονιστικό όργανο, υπό την ονομασία : «Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», που αποτελείται από πρόσωπα που είχαν καθοριστικό ρόλο στις πετυχημένες κινητοποιήσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως ο Μιχάλης Πατσίκας, η Νίνα Γκατζούλη, ο Όθωνας Ιακωβίδης, ο Δημήτρης Φιλιππίδης κ.α. “Το αν θα γίνει τρίτο Συλλαλητήριο το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί από τις περιστάσεις. Τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει να αξιοποιηθεί η φωνή του λαού των δύο Συλλαλητηρίων ως μοχλός πίεσης προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας” αναφέρει από την πλευρά του ο κ.Μιχάλης Πατσίκας.

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Εκτός συνόρων, ομογενειακές οργανώσεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ζητώντας από την κυβέρνηση Τσίπρα, να μην υποχωρήσει από την εθνική θέση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών του 1992, για μη χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Έτσι μετά τα πρόσφατα συλλαλητήρια στην Γερμανία (Στουτγκάρδη, Μόναχο, Ντύσσελντορφ), Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο), Σουηδία (Στοκχόλμη). Αυστρία (Βιέννη), Αυστραλία (Μελβούρνη) κ.α. ακολουθούν κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με ιδιαίτερο συμβολισμό. Η απόφαση του αρχιεπίσκοπου Αμερικής Δημήτριου, να στηρίξει και να λάβει το λόγο στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς της ομογένειας στις 18/3/2018 στο πάρκο δίπλα από τα Ηνωμένα Έθνη, δεν περνάει απαρατήρητη, ειδικά μετά τη δημόσια έκκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για “νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση”. Είναι η πρώτη φορά μετά το συλλαλητήριο ττου 1993 για τη Μακεδονία στο ίδιο σημείο, που η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης επιχειρεί να διοργανώσει μία μεγάλη κινητοποίηση για το εθνικό θέμα. Μία εβδομάδα νωρίτερα, την Κυριακή 11/3/2018 συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά, έξω από το Ελληνικό Γενικό Προξενείο. “Μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα στείλουμε μήνυμα κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας και από τη Νέα Υόρκη. Με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων” λέει στο ΘΕΜΑ η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κυρία Νίνα Γκατζούλη.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1067,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1229,ΒΙΝΤΕΟ,796,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1526,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6344,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Εξώδικα σε Τσίπρα - Κοτζιά - Καμμένο και νέα συλλαλητήρια για το θέμα των Σκοπίων
Εξώδικα σε Τσίπρα - Κοτζιά - Καμμένο και νέα συλλαλητήρια για το θέμα των Σκοπίων
Εξώδικα σε Τσίπρα - Κοτζιά - Καμμένο και νέα συλλαλητήρια για το θέμα των Σκοπίων
http://www.thetoc.gr/images/articles/5/article_160973/i-makedonia-einai-skopiani.w_l.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/03/blog-post_74.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/03/blog-post_74.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content