================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου»: Η ταινία απαγορεύτηκε στο Φεστιβάλ Πεκίνου γιατί παρουσιάζει μη φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά

⍆Βάσει αυστηροποίησης κανονισμών στον κόσμο του κινηματογράφου στην Κίνα,... οι καινούργιες ρυθμιστικές αρχές -ως προς το τι είναι «ορθόν και πρέπον»- δεν ενέκριναν τη συμμετοχή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου» στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Πεκίνου.

Καινούργιες ρυθμιστικές αρχές; Ναι, καθώς ο επιβλέπων θεσμός είναι, πλέον, το Τμήμα Προπαγάνδας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ.

Παρά το διαβόητο παρελθόν της Κίνας όσον αφορά τη λογοκρισία - σεξ, βία και προβολή της εικόνας της Κίνας -, οι αρχές έως τώρα είχαν ανάμεικτη αντίδραση όταν το περιεχόμενο αναφερόταν σε ομοφυλοφιλία ή θέματα ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQI). 

Τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο, η επίσημη China Netcasting Association, εξέδωσε κανονισμό που απαγορεύει σε προμηθευτές περιεχομένου στο διαδίκτυο να μεταδίδουν προγράμματα «που παρουσιάζουν μη φυσιολογικές σεξουαλικές σχέσεις και συμπεριφορά».

Σε αυτές περιλαμβάνονταν και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις, όπως είχε τότε σημειώσει το αμερικανικό Brookings Institute (ας σημειωθεί, επίσης, ότι υπάρχουν περί τα 70 εκατομμύρια ΛΟΑΤΚΙ στην Κίνα).

Σύμφωνα με το Deadline, την περασμένη εβδομάδα, η China Film Group είπε ότι η ανάθεση της επιτήρησης της κινηματογραφικής παραγωγής στο Τμήμα Προπαγάνδας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ είναι τρόπος για να μεγιστοποιηθεί ο ρόλος των κινηματογραφικών ταινιών στην άσκηση προπαγάνδας, στις ιδέες, στην κουλτούρα και στη διασκέδαση, καθώς επίσης και για να αναπτυχθεί μια πιο επιτυχής κινηματογραφική βιομηχανία.
«Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου»: Η ταινία απαγορεύτηκε στο Φεστιβάλ Πεκίνου γιατί παρουσιάζει μη φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά Reviewed by PLOUMISTOS on 10:56 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.