_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στο Βόλο η παρουσίαση των ευρημάτων από τις ανασκαφικές έρευνες στον Πανάγιο Τάφο

⍆Η διάλεξη θα γίνει με τη βοήθεια φωτεινών προβολών...Σήμερα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης Βόλου «Απόστολος Παύλος» (Αλεξάνδρας 98 – Κ. Καρτάλη) θα γίνει η καθιερωμένη μηνιαία ομιλία του θεολόγου κ. Κωνσταντίνου Αθανασοπούλου, επίτιμου καθηγητή Παιδαγωγικής Ακαδημίας με θέμα: «Ο Πανάγιος Τάφος – νέα δόξα της Ορθοδοξίας»

Η διάλεξη θα γίνει με τη βοήθεια φωτεινών προβολών διαφόρων εικόνων και ευρημάτων από τις ανασκαφικές έρευνες που έκανε την περασμένη χρονιά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών. Όπως αποδείχθηκε μέσα στον τάφο, αόρατη από τα ανθρώπινα μάτια για μισή χιλιετία, βρισκόταν η μαρμάρινα πλάκα πάνω στην οποία είχε τοποθετηθεί το σώμα του Ιησού.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, επίσης, μια δεύτερη, γκρι, μαρμάρινη πλάκα, που κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή της. Η γκρι αυτή μαρμάρινη πλάκα έχει σκαλισμένο πάνω της έναν σταυρό. Το χαρακτικό πιστεύεται ότι έγινε το 12ο αιώνα από τους Σταυροφόρους.
Στο Βόλο η παρουσίαση των ευρημάτων από τις ανασκαφικές έρευνες στον Πανάγιο Τάφο Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 12:06 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.