================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στη Νέα Υόρκη ετοιμάζονται να βάλουν πρόστιμα και σε όσους καπνίζουν και περπατάνε

⍆Σε διεύρυνση των κυρώσεων κατα των καπνιστών ετοιμάζονται να προχωρήσουν... οι αρχές της Νέας Υόρκης μετά την κατάθεση νομοσχεδίου που προβλέπει ότι θα πρέπει να απαγορευθεί το κάπνισμα σε όσους περπατάνε.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πίτερ Κου που κατέθεσε το επίμαχο νομοσχέδιο υποστηρίζει ότι είναι ένα άλλο ένα μέσο προστασίας των παθητικών καπνιστών.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται πρόστιμο 50 δολαρίων για όσους εντοπιστούν να καπνίζουν ενώ περπατάνε στους δρόμους του «Μεγάλου Μήλου». 

«Σε έναν τέλειο κόσμο, κάθε καπνιστής θα έπρεπε να είχε την αυτογνωσία να κατανοήσει ότι το να καπνίζει ενώ περπατάει υποχρεώνει όσους βρίσκονται πίσω του να εισπνέουν τις αναθυμιάσεις. Εμένα μου έχει συμβεί αρκετές φορές να περπατάω πίσω από κάποιον που καπνίζει και να υποφέρω για αυτά τα 5-10 λεπτά. Βλέπω και μητέρες με καρότσια να βρίσκονται πίσω από αυτούς τους καπνιστές με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να μετατρέπονται σε παθητικούς καπνιστές» εξήγησε το σκεπτικό του ο Κου.

Όπως διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο οι καπνιστές θα μπορούν να ανάψουν τσιγάρο στο δρόμο αλλά θα πρέπει να παραμένουν ακίνητοι.

Στη Νέα Υόρκη η απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιο χώρο και παραλίες ισχύει από το 2011 ενώ από το 2003 έχει απαγορευθεί το καπνίζειν σε εστιατόρια και μπαρ.

Το διάβασα στο protothema.gr
Στη Νέα Υόρκη ετοιμάζονται να βάλουν πρόστιμα και σε όσους καπνίζουν και περπατάνε Reviewed by PLOUMISTOS on 9:41 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.