================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί» Ειδική προβολή στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βόλου

⍆Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό... για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20/03), πραγματοποιεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου (ώρα 19:00), ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ, «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί» (2014, 91’), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Το ντοκιμαντέρ είναι ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Γιαγιάδες και παππούδες, λαϊκοί παραμυθάδες της ελληνικής υπαίθρου αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό παραμύθια και ιστορίες του κάμπου και των βουνών. Μια ταινία για τους τελευταίους, ίσως, ανθρώπους της αγροτικής ζωής μέσα στους οποίους είναι ακόμα ζωντανός ο απόηχος αιώνων προφορικής αφήγησης.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στην Αμερική έχει συμπεριλάβει το ντοκιμαντέρ στη συλλογή του με ταινίες από όλο τον κόσμο και το χρησιμοποιεί για ερευνητικούς σκοπούς αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844| www.piop.gr
«Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί» Ειδική προβολή στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:24 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.