Στ. Πλουμιστός: Ο τρόπος να απελευθερωθείτε από τη φυλακή της αρνητικής σκέψης

Στ. Πλουμιστός: Ο τρόπος να απελευθερωθείτε από τη φυλακή της αρνητικής σκέψης

⍆Η αρνητική σκέψη είναι μια συνήθεια που μπορεί να αμφισβητηθεί και να αλλάξει....
μέσα από τις γνώσεις, τη στρατηγική και τη συμπεριφορά. Αφού καταλάβουμε την αιτία της αρνητικότητας μας και αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις, μπορούμε να αναπτύξουμε μια πιο θετική προοπτική που θα μας προσφέρει στη συνέχεια τεράστιες ανταμοιβές στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.

Σχεδόν πάντα αρνητική σκέψη παραμείνει περισσότερο από την θετική. Η ανθρώπινη φύση αναζητά σε κάθε περίπτωση τους λόγους για τους οποίους τα πράγματα δεν συμβαίνουν ποτέ υπό τις ευνοϊκότερες συνθήκες. Από τα επιχειρήματα στο μυαλό σας, μπορείτε να ανακαλύψετε τα μαθήματα από τα οποία μπορείτε να εκτελέσετε το σωστό σύνολο ενεργειών που θα ληφθούν για το μέλλον σας.

Για να σπάσετε τη φυλακή της αρνητικής σκέψης, προσπαθήστε να εφαρμόσετε τις παρακάτω συμβουλές στη ζωή σας.

Αναπτύξτε ένα συνεπή κύκλο ύπνου
Η αρνητική σκέψης είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης, και ως εκ τούτου συχνά επιδεινώνεται από την έλλειψη ύπνου ή από ακανόνιστο κύκλο ύπνου. Η σχέση μεταξύ αρνητικότητας, κατάθλιψης και στέρησης ύπνου έχει διερευνηθεί εκτενώς κατά τη διάρκεια πολυάριθμων επιστημονικών μελετών και ανακάλυψαν ότι άτομα που διαγνώστηκαν με κατάθλιψη ή άγχος είχαν περισσότερες πιθανότητες να κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ.

Αγκαλιάστε την αρνητικότητα.
Η αρνητική σκέψη σας πείθει να πιστέψετε ότι τα πράγματα πρέπει να είναι τέλεια και ότι θα ολοκληρώσετε άψογα ότι κι αν σκέφτεστε... μετά. Τη στιγμή που τα πράγματα δεν πάνε όπως είχατε προγραμματίσει, η αρνητική σκέψη σάς λέει, "σας το είπα". Και αφήνετε να νιώσετε μια αποτυχία και να μην είστε καλοί σε τίποτα.

Οι αποτυχίες δεν έχουν σχεδιαστεί για να σας σταματήσουν, μάλλον είναι μόνο δείκτες που σας λένε πότε τα πράγματα δεν προχωράνε όπως πρέπει. Όταν μετατοπίζετε την προοπτική σας για την αποτυχία, κάθε φορά που εμφανίζεται στο μυαλό σας, δεν θα το βλέπετε πλέον ως ενεργό εναντίον σας.

Αναγνωρίζοντας την ύπαρξη αρνητικών σκέψεων είναι ένας τρόπος να έχουμε δύναμη πάνω τους. Η ιδιοκτησία τους απελευθερώνει τον εαυτό σας από το να κατηγορείτε άλλους ανθρώπους για το πώς αισθάνεστε. Με αυτή την προοπτική, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε πώς να αντιδράτε, απαντώντας με τον ευνοϊκότερο τρόπο που σας ενδυναμώνει. Όταν γνωρίζετε ότι είστε ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τη δική σας αρνητική σκέψη, έχετε περισσότερο έλεγχο στην αλλαγή της ζωής σας προς το καλύτερο.

Αναδιατυπώστε τις περιστάσεις σας και αναζητήστε ενεργά τα θετικά
Ενώ υπάρχουν περιστάσεις που παρέχουν με σαφήνεια τόσο θετικές όσο και αρνητικές συνέπειες, υπάρχουν και άλλες που μπορεί να γίνουν αντιληπτές αμέσως ως εντελώς αρνητικές. Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης για όποιον είναι επιρρεπείς σε αρνητικές σκέψεις, καθώς αυτές παρουσιάζονται με μια κατάσταση η οποία τροφοδοτεί απαισιοδοξία στη λογική τους και δεν προσφέρει άμεση ελπίδα επίλυσης.

Το κλειδί είναι να αποσπάσετε τον εαυτό σας από αρνητικές σκέψεις και να αναζητήσετε για θετικές και τη βελτιστοποίηση του χρόνου σας.

Η αρνητική σκέψη φέρνει το χειρότερο σενάριο
Όταν τα πράγματα δεν πάνε στον δρόμο σας, πώς θα απαντήσατε; Το χειρότερο σενάριο μπορεί να παίζει στο μυαλό σας. Αυτό ισχύει συχνά για τους περισσότερους και τότε αυτός ο τρόπος παραμορφώνει την ίδια την πραγματικότητα. Είναι μια παγίδα που σας κάνει να ερμηνεύετε τις ενέργειες που γίνονται με λάθος τρόπο.

Δώστε την λύση στο χειρότερο σενάριο και ανακαλύψτε έτσι τον πραγματικό φόβο που σας φέρνει την αρνητική σκέψη. Αυτό σας προσφέρει πολλές δυνατότητες που θα σας οδηγήσει μακριά από την αρνητική σκέψη σας.

Αφήστε και συγχωρήστε.
Η συγχώρεση είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσεις να ξεφύγεις από τις οδυνηρές αναμνήσεις που κρύβονται στο μυαλό σου. Πάρτε μια γενναία απόφαση να αφήσετε τις μνήμες αυτές καθώς και το πρόσωπο που συνδέεται πιθανόν με αυτές. Όταν συγχωρείτε, απελευθερώνετε τον εαυτό σας και το άλλο άτομο. Αυτό μπορεί να χρειαστεί χρόνο, αλλά αξίζει της προσπάθειά σας.

Σταματήστε να το παίζετε μικρά παιδιά.
Η αρνητική σκέψη σάς κάνει να αισθάνεστε μικρά παιδιά και να το κλειδώνετε μέσα σε ένα κουτί. Ο εσωτερικός σας μονόλογος σας λέει ότι κάθε φορά που βγαίνετε από αυτό το κουτί, άλλοι άνθρωποι θα σας βλάψουν. Έτσι, επιλέγετε να μην ενεργείτε ή να μιλάτε.

Όσο νιώθετε μικρά παιδιά δεν προστατεύεστε από την αρνητική σκέψη αλλά ούτε από τον πόνο της. Αυτό που κάνει είναι να σας αποστερήσει από τη χαρά που έρχεται με την προσωπική ανάπτυξη. Ανεξάρτητα από το τι σας λέει το μυαλό σας, σηκώστε το κεφάλι ψηλά και σκεφτείτε ότι πλέον είστε μεγάλοι.

Γράψτε τις αρνητικές σκέψεις
Το θέμα με τις αρνητικές σκέψεις είναι ότι συνήθως είναι άμορφες και διφορούμενες στο μυαλό μας, που τις καθιστά δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν ή να επιλυθούν μέσω του λεκτικού συλλογισμού. Μπορούν επίσης να κρύψουν την πραγματική πηγή του άγχους μας, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε αυτές τις σκέψεις και να κατανοήσουμε τις διάφορες ωθήσεις τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να γράψετε αρνητικές σκέψεις σας σε ένα σημειωματάριο, γιατί η μετατροπή τους σε λέξεις τους παρέχει την πραγματική σημασία. Αυτή η διαδικασία σας βοηθά επίσης να αναπτύξετε τη συνήθεια να εκφράζετε τις σκέψεις σας με ανοικτό τρόπο, καθιστώντας ευκολότερη την διαχείριση των σχέσεων και την επίλυση των μεταξύ σας προσωπικών θεμάτων.

Η διαλογιστική ησυχία.
Το καλύτερο όφελος μιας πρακτικής διαλογιστικής ησυχίας μπορεί να σας δώσει την συνειδητοποίηση ότι οι σκέψεις σας συνθέτουν το ποιοι είστε πραγματικά και τι μπορείτε να κάνετε. Όσο περισσότερο σκέπτεστε, τόσο περισσότερο έχετε σαφή ιδέα ότι δεν είστε ο άνθρωπος που η αρνητική σκέψη σας ισχυρίζεται ότι είστε.

Η διαλογιστική ησυχία έχει τη δύναμη να σας απαλλάξει από τα σχέδια των αρνητικών σκέψεών σας. Κάνοντας πολύ συχνή διαλογιστική ησυχία η αρνητική σκέψη θα χάσει τη δύναμή της πάνω σε σας.

Τα αρνητικά πράγματα συμβαίνουν από καιρό σε καιρό και σε βλάπτουν αλλά δεν αρκούν για να σας παρασύρουν για πάντα, επειδή έχετε αυτό που χρειάζεται για να αντιμετωπίσετε κάθε πόνο και αρνητικότητα χωρίς να γίνεστε ο δούλος τους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ 

Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Καθοδήγησης εκατοντάδων ανθρώπων και προσωπικός τους Life Coach, ενώ παράλληλα έχοντας την δική του μεθοδολογία είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIGMAN προσφέροντας Διαισθητική Συμβουλευτική, συνεδρίες Συναισθηματικής Αποφόρτισης (μέθοδος αναγέννησις - rebirth), & ρύθμιση (μέθοδος Αποκατάστασης - remediation) των Ενεργειακών Κέντρων του Σώματος και Ενεργειακές Θεραπείες με την προσωπική του μέθοδο Energy Self Healing.

Πραγματοποιεί συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια, ή εξατομικευμένα προγράμματα Αυτοβελτίωσης - καθοδήγησης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Ο τρόπος να απελευθερωθείτε από τη φυλακή της αρνητικής σκέψης
Στ. Πλουμιστός: Ο τρόπος να απελευθερωθείτε από τη φυλακή της αρνητικής σκέψης
Στ. Πλουμιστός: Ο τρόπος να απελευθερωθείτε από τη φυλακή της αρνητικής σκέψης
http://synergie-ms.fr/wp-content/uploads/2017/04/walking-paper-2111346_640.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/03/blog-post_210.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/03/blog-post_210.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content