================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Χέρι βοήθειας στην 30χρονη μητέρα από το Βόλο που θέλει να αφήσει τα παιδιά της

⍆Σοκ έχει προκαλέσει στις κοινωνικές υπηρεσίες του Βόλου η ενέργεια απόγνωσης.... της 30χρονης πολύτεκνης αρχηγού μονογονεϊκής οικογένειας, προχθές στα Δικαστήρια Βόλου, να επισκεφτεί την Εισαγγελία Βόλου ζητώντας να δώσει την επιμέλεια των δύο μεγαλύτερων από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της.

Η 30χρονη μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της, είναι άνεργη και μένει με τη μητέρα της. Σε κατάσταση απόγνωσης από τα οικονομικά προβλήματα, ζήτησε από την Εισαγγελία να δώσει την επιμέλεια των δύο παιδιών της, να τα παρατήσει, ζητώντας να βρεθεί μία λύση, καθώς δεν μπορεί άλλο, δεν αντέχει… Η αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας προσανατολίζεται να καταθέσει αίτηση στο Πρωτοδικείο προκειμένου να αναθέσει τη φροντίδα των παιδιών σε τρίτα πρόσωπα.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου Νατάσσα Μορφογιάννη, έδειξε άμεσα ενδιαφέρον για την 30χρονη και επικοινώνησε με την εφημερίδα. Το ίδιο έπραξε και η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Ρούλα Τζανέτου, ενώ ευαισθητοποίηση υπήρξε και από μεμονωμένους πολίτες που προσφέρονται να βοηθήσουν.

Η κ. Μορφογιάννη τόνισε ότι η 30χρονη, παρά τα προφανή οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν είναι γνωστή ούτε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου ούτε στην Πρόνοια.

«Εμείς δεν γνωρίζουμε την 30χρονη ούτε έχουμε κάποιο τρόπο επικοινωνίας για να έρθουμε σε επαφή. Θέλουμε να τη βοηθήσουμε. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου όλα όσα χρειάζεται για το σπίτι της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δηλώνοντας συγκλονισμένη, η αντιδήμαρχος τόνισε ότι «δεν θέλουμε να παραδώσει τα παιδιά της. Δεν θέλουμε να χωρίσουμε τα παιδιά από τη μητέρα», είπε και επισήμανε ότι «με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και την αντικειμενικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να τη βοηθήσουμε και στο κομμάτι της εργασίας, θα βρούμε από κοινού μία λύση στο πρόβλημά της».

Η αντιδήμαρχος καλεί την 30χρονη να έρθει σε επικοινωνία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας ή τον Δήμο Βόλου ώστε να μπορέσει και η δημοτική αρχή Βόλου να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Έκπληξη και προβληματισμό δήλωσε από την πλευρά της η κ. Ρούλα Τζανέτου για την κίνηση απόγνωσης της νεαρής πολύτεκνης μητέρας. «Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έσπευσε στις κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου πριν φτάσει στην Εισαγγελία. Είμαστε εδώ για να παρέχουμε κοινωνική και ψυχολογική στήριξη, να καθοδηγούμε. Η γυναίκα είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας και μάλιστα πολύτεκνης. Χρειάζεται στήριξη. Είμαστε εδώ για να τη βοηθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κινητοποίηση και από πολίτες

Κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η 30χρονη εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης. Αναγνώστης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ απευθύνθηκε στην εφημερίδα και προσφέρθηκε για να βοηθήσει. Πρόκειται για έναν 75χρονο συνταξιούχο. «Έχω οικογένεια και παιδιά, και γνωρίζω τις δυσκολίες. Θέλουμε να βοηθήσουμε την 30χρονη να κρατήσει τα παιδιά της. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Είναι μόνη. Αν είχε μία βοήθεια, ίσως τα κατάφερνε», ανέφερε χαρακτηριστικά, και διευκρίνισε ότι θέλει να ενισχύει την πολύτεκνη μητέρα οικονομικά, να της παρέχει κάθε μήνα κάποιο ποσό, ώστε να διευκολυνθεί στο έργο της. Τα παιδιά, εξήγησε, πρέπει να είναι κοντά στη μητέρα τους.

Το διάβασα στο taxydromos.gr
Χέρι βοήθειας στην 30χρονη μητέρα από το Βόλο που θέλει να αφήσει τα παιδιά της Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 12:24 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.