================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μάθημα ΖΩΗΣ από τον 27χρονο με αναπηρία κατά την ορκωμοσία του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

⍆Ένα ολόκληρο αμφιθέατρο, φοιτητές, συγγενείς, φίλοι και καθηγητές, σηκώθηκε όρθιο... και προσέφερε παρατεταμένο χειροκρότημα στον Νείλο Ψαθά, αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έλαβε χθες το πτυχίο του. 

Ο 27χρονος Λαρισαίος με εκ γενετής τετραπληγία, κατάφερε όχι μόνο να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να πάρει το πτυχίο του, αλλά να βραβευτεί ως ο αριστούχος του τμήματός του.

Αντιμετωπίζοντας την αναπηρία από πολύ μικρή ηλικία βρήκε το ψυχικό σθένος να μορφωθεί και να σπουδάσει σε ένα δύσκολο και απαιτητικό Τμήμα, όπως αυτό των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Μάλιστα στη χθεσινή ορκωμοσία διάβασε και τον όρκο κερδίζοντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων στο αμφιθέατρο του Τμήματος Χωροταξίας.
Στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν χθες στο αμφιθέατρο, όπου τελέστηκε η ορκωμοσία των φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Κεντρική φιγούρα ο 27χρονος Νείλος Ψαθάς τελειόφοιτος από τη Φαλάνη Λάρισας ο οποίος αποφοίτησε συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στο Τμήμα.

«Αποφάσισα να σπουδάσω στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών μετά από παρότρυνση του αδελφού μου ο οποίος σπούδασε επίσης στο ίδιο τμήμα» τόνισε ο Νείλος και πρόσθεσε πως «εισήλθα το 2010 στο Τμήμα και με μεγάλη προσπάθεια, καθώς ταυτόχρονα δούλευα, κατάφερα να τελειώσω».

Ο ίδιος εργάζεται σε εταιρεία ως προγραμματιστής, καθώς ο προγραμματισμός είναι κάτι που τον ενδιαφέρει πολύ.Πετυχαίνοντας βαθμό 8,08 ανέφερε πως το Τμήμα έχει δύσκολα, απαιτητικά μαθήματα, αλλά με αφοσίωση, διάβασμα και τη στήριξη της οικογένειάς μου, των φοιτητών, των καθηγητών, τα κατάφερα».

Μάλιστα έστειλε το μήνυμα της συνεχούς προσπάθειας παρά των όποιων δυσκολιών. «Ο Στίβεν Χόκινγκς είχε πει πως, όπου υπάρχει ελπίδα, υπάρχει και ζωή».

Περήφανοι για την αποφοίτησή του οι γονείς του δέχονταν τα συγχαρητήρια των υπολοίπων. Ο πατέρας του Νείλου, κ. Ιωάννης Ψαθάς, ιδιωτικός υπάλληλος, μας είπε πως «νιώθω πολύ χαρούμενος που το παιδί μου πήρε το πτυχίο. Όσο μπορούσαμε, τον βοηθήσαμε στις σπουδές του, αλλά κυρίως βοήθησε ο ίδιος τον εαυτό του. Το παιδί μας δεν το έχει βάλει ποτέ κάτω και μπόρεσε να σπουδάσει, να εργάζεται».

Ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Θανάσης Λουκάς δήλωσε πως «είναι πραγματικά αξιέπαινοι οι φοιτητές με αναπηρία που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. και γι’ αυτό χρειάζονται μια μεγαλύτερη επιβράβευση, πόσο μάλλον όταν ο Νείλος, όχι μόνο έλαβε το πτυχίο, αλλά διάβασε και τον όρκο».

Χθες ορκίστηκαν οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Τμήμα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων και Αρχιτεκτόνων.

Το διάβασα στα e-thessalia.gr και taxydromos.gr
Μάθημα ΖΩΗΣ από τον 27χρονο με αναπηρία κατά την ορκωμοσία του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Reviewed by PLOUMISTOS on 2:51 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.