20η Μαρτίου 2018 - Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας - Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ευτυχία που θέλεις

20η Μαρτίου 2018 - Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας - Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ευτυχία που θέλεις

⍆Η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου 2012 και γιορτάζεται... κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου.

Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/66/281) επισημαίνεται ότι «το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός», ενώ αναγνωρίζεται «η ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη, που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία όλων των εθνών».

Ερωτήματα αναφορικά με την ευτυχία έχουν απασχολήσει τη φιλοσοφία, τη θεολογία και την ψυχολογία, όπως είναι μάλλον αυτονόητο και αναμενόμενο, αλλά προσφάτως και μάλλον αναπάντεχα και την οικονομική επιστήμη, η οποία αποφάσισε να εμπλακεί στη μελέτη των παραμέτρων που εξασφαλίζουν την ευτυχία και, κάνοντας ένα βήμα ακόμη πιο πέρα, να την αποτιμήσει και να κοστολογήσει την απώλειά της.

Το 1984 εμφανίζεται για πρώτη φορά στο πεδίο της οικονομικής θεωρίας το σχήμα της «ηδονικής αξίας της ζωής», το οποίο αναφέρεται στην ευχαρίστηση και την απόλαυση που προσφέρει στο άτομο η ζωή του, εξαιρουμένων των οικονομικών απολαβών. Σύντομα προσαρμόστηκε στις πρακτικές της νομικής επιστήμης και τέθηκε στην υπηρεσία των λειτουργών της προς όφελος πελατών τους που είχαν πέσει θύματα «ηδονικών απωλειών».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς ο γάμος, για παράδειγμα, ισοδυναμεί με ένα ποσό της τάξης των 70.000 αγγλικών λιρών ετησίως.

Ένα άλλο παράδειγμα αυτού του όψιμου ενδιαφέροντος για τη διαχείριση της ανθρώπινης ευτυχίας αποτελεί το Ινστιτούτο της Ευτυχίας (The Happiness Institute), το οποίο εδρεύει στην Αυστραλία και χρησιμοποιεί τις αρχές και τις μεθόδους της Θετικής Ψυχολογίας (Positive Psychology) για να βοηθήσει τους πελάτες του «να απολαύσουν και πάλι τη ζωή, να νιώθουν καλά και να είναι αισιόδοξοι, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, να αναπτύξουν το αίσθημα ελέγχου και να ζήσουν μια υγιή και ισορροπημένη ζωή». Οι ειδικοί επιστήμονες του Ινστιτούτου είναι πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί μας – με το αζημίωτο πάντα – το μυστικό της ευτυχίας και διαδικτυακώς.

Η εγκυρότητα της διαπίστωσης του Φρόυντ στα 1930 ότι από τη συμπεριφορά των ανθρώπων συνάγεται πως σκοπός της ζωής τους είναι η επιδίωξη και η διατήρηση της ευτυχίας δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί. Το πρόγραμμα της ‘αρχής της ηδονής’ ορίζει και επιβάλλει τόσο την αποφυγή του πόνου όσο και την αποκόμιση ευχαρίστησης.

Εντούτοις, «δεν υπάρχει καμιά συμβουλή που να κάνει για όλους· ο καθένας πρέπει να δοκιμάσει μόνος του με ποιον ιδιαίτερο τρόπο μπορεί να γίνει ευτυχισμένος» (Φρόυντ), καθώς εκτός από την ιδιοσυγκρασία διαφέρουν και οι συνθήκες μέσα στις οποίες οι άνθρωποι αναπτύσσονται και λειτουργούν. Έχοντας παραχωρήσει για χάρη της ασφάλειάς του ένα μέρος της δυνατότητάς του για ευτυχία μέσω της ικανοποίησης των ορμών του, ο πολιτισμένος άνθρωπος καλείται να εκμεταλλευτεί την εναπομείνασα ικανότητά του για να πετύχει τον υπέρτατο στόχο.

Ο υπέρτατος αυτός στόχος, η ευτυχία, αποτελεί μια έννοια καθημερινή, αλλά δυσνόητη. Δεν επιτρέπει έναν μονοδιάστατο ορισμό, δεν προσφέρεται για πειραματικές διαπιστώσεις. Εντούτοις, είναι ενδιαφέρον να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχουν συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι παράγοντες που οδηγούν σε αυτήν και κατά πόσο πρόκειται για μια κατάσταση που υπόκειται σε τεκμηρίωση και ποσοτικοποίηση. Θεωρώντας ως αυθεντική πηγή για τις διαπιστώσεις αυτές τον αβίαστο λόγο των ίδιων των υποκειμένων, θα επιχειρήσουμε μια διαδρομή μέσα από αναπαραστάσεις, βιώματα και σημασίες της ευτυχίας για να προσεγγίσουμε τη βαθύτατα προσωπική εμπειρία της, όπως αποτυπώνεται στον κοινωνικό εαυτό των υποκειμένων. Ελπίδα και επιδίωξή μας είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να αγγίξουμε έστω φευγαλέα μια πτυχή της ανθρώπινης κατάστασης που δύσκολα μπορεί κανείς να μοιραστεί με τον Άλλο.

Ευτυχία σημαίνει να μοιράζεσαι, αλλά μερικές φορές οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι να βιώνουν την ευτυχία τους για να πουν στον υπόλοιπο κόσμο πώς έφτασαν εκεί.

Η ευτυχία αναφέρει το psychologynow.gr μπορεί συχνά να φαίνεται σαν να εξαρτάται από την τύχη. Αλλά όπως και να φαίνεται ή να την νιώθουν εκείνοι που την έχουν –μέσα από την ικανοποίηση και τα θετικά συναισθήματα- υπάρχουν πιο συγκεκριμένοι οδοί για να βρει κανείς που βρίσκεται η ευτυχία, ακόμη και αν δε το μάθει από τους ήδη ευτυχισμένους ανθρώπους.

1. Στην ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουμε
Η εστίαση σε πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων, φαίνεται συχνά σαν μια ανόητη και ψεύτικη ιδέα. Είναι δύσκολος ο δρόμος προς την ευγνωμοσύνη. Σε μία δύσκολη φάση της ζωής δεσμευθείτε με τον εαυτό σας και δημιουργήστε μια καθημερινή λίστα με πράγματα που είστε ευγνώμων ως ένας τρόπος για να απομακρυνθείτε αρχικά από το δύσκολο που νιώθετε.

Αν επικεκτρώνεστε στα καλά πράγματα που έχετε πάντα, δεν θα έχει τόσο μεγάλη σημασία τι μπορεί να πηγαίνει στραβά και θα σας βοηθά να κρατηθεί ξεκάθαρη η δική σας άποψη και στάση, τουλάχιστον εν μέρει θετική. Οι έρευνες υποστηρίζουν ότι αν αυτό εκφράζεται στους εαυτούς μας για ό,τι έχουμε ή στους άλλους για το τι φέρνουν στη ζωή μας, η ευγνωμοσύνη μας κάνει πιο ευτυχισμένους.

2. Στην απόλαυση του εαυτού μας
Οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί είναι το κλειδί για τα καλά συναισθήματα, αλλά ένα πραγματικά χαρούμενο άτομο μπορεί επίσης να είναι καλά και μόνο του. Η μοναχικότητα και ο ελεύθερος χρόνος είναι μια καλή ευκαιρία για να χαλαρώσετε, να κάνετε πράγματα που θέλετε να κάνετε μόνοι μας, να μαζέψετε ενέργεια για επιστρέψετε και να ασχοληθείτεμε τον κόσμο και τους ανθρώπους στη συνέχεια. Η μοναχικότητα σε υγιείς δόσεις δεν χρειάζεται να σημαίνει απομόνωση και αν είμαι χαρούμενος που είμαι μόνος μου και άνετα με τον εαυτό μου, μπορώ πραγματικά να είμαι ευτυχισμένος ανά πάσα στιγμή.

3. Στην ειλικρίνεια
Τα ψέματα μπορεί να παρέχουν μία βραχυπρόθεσμη ανταμοιβή, αλλά είναι ένας περίπλοκος και μη γνήσιος τρόπος ζωής σε τακτική βάση. Ακόμα και οι πιο έντιμοι άνθρωποι μπορεί να κάνουν σφάλματα από καιρό σε καιρό, αλλά μια ζωή που περιλαμβάνει τακτική ανεντιμότητα εκτρέφει άγχος, φόβο μήπως βρεθεί η αλήθεια και την ανάγκη να διατηρηθούν οι περίπλοκες ιστορίες με συνεχή ψέματα.

Οι έντιμοι άνθρωποι επωφελούνται από την ευτυχία που προέρχεται από το να είσαι αληθινός ό,τι και να γίνει, και πιο ευτυχισμένοι, από δυνατές σχέσεις που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την ανοιχτή επικοινωνία - ένας τρόπος για καλύτερη προσέγγιση από μια σειρά από ύπουλες ιστορίες.

4. Στη διασκέδαση
Η διασκέδαση και η χαρά βρίσκονται στη βάση των πιο απλών δραστηριοτήτων που τις έχετε επιλέξει γιατί γνωρίζετε ότι εκεί βρίσκεται μεγάλο μέρος της ευτυχίας.

Η δουλειά είναι προφανώς απαραίτητη για τη ζωή, αλλά οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι σχεδιάζουν τακτικά και κάνουν πράγματα απλά για διασκέδαση και για να γεμίζουν οι ίδιοι. Βρίσκουν χρόνο για τα χόμπι και τα επαγγέλματα μόνοι τους ή με την οικογένεια και τους φίλους και βρίσκουν χρόνο για να γαλουχήσουν τις σχέσεις τους μακριά από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και τις δουλειές.

5. Στον επαρκή ύπνο
Ο ύπνος είναι μία αδιαπραγμάτευτη ανάγκη του ανθρώπου που πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να διαπραγματευτούν. Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε νύχτα για την υγεία, την απόδοση και την ασφάλεια στις καθημερινές δραστηριότητες. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να διαταράξει τις διαθέσεις, τη σεξουαλική ορμή, τη μνήμη, το βάρος και τις καρδιακές και αγγειακές συνθήκες, που μεταξύ άλλων, είναι εγγενείς στην υγεία και τη βασική ευτυχία.

Είναι λογικό ότι οι άνθρωποι που αναπαύονται να είναι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο νευρικοί όπως κάποιος φρέσκος ​​από ένα ξενύχτι και υπερβολική καφεΐνη.

6. Στη δύναμη της συγχώρεσης
Οι μνησικακίες εξαντλούν και προκαλούν θλίψη ανεξαρτήτως λόγου και όταν τις ξεπερνάτε δημιουργείτε ένα θαυμάσιο χώρο για την ελευθερία και την ευτυχία. Δεν είναι πάντα εύκολο να συγχωρεί κανείς και αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι μας άρεσαν οι συνθήκες που μας φέρθηκαν. Αλλά αν υπάρχει ένας τρόπος για να το κάνουμε – από μόνοι σας ή με τη βοήθεια από ειδικούς ψυχικής υγείας - αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εγκαταλείψετε τις παλαιές βλαβερές καταστάσεις και να ανοίξετε τον εαυτό σας για να γράψει μια νέα, πιο ευτυχισμένη ιστορία.

7. Στη βοήθεια προς τους άλλους
Έχετε παρατηρήστε αυτά τα μελό βίντεο στο Facebook που συνήθως δείχνουν κάποιον να κάνει κάτι καλό για κάποιον άλλο; Μερικοί από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους είναι επικεντρωμένοι στο να βοηθούν τους άλλους. Ήδη από την παιδική ηλικία, η έννοιες του να δίνεις και να βοηθάς, αυξάνουν την ευτυχία στο δωρητή, καθώς και στον παραλήπτη.

Η βοήθεια προς τους άλλους είναι ένας ενισχυτής αυτοεκτίμησης, είναι ωραία η αίσθηση να κάνεις κάτι καλό. Και όταν εστιάζουμε στην παροχή βοήθειας σε κάποιον άλλο, είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε σε πράγματα που μπορεί να μας ρίξουν την διάθεση, οπότε βγαίνουμε διπλά κερδισμένοι.

8. Στην απόλαυση της εργασίας

Οι ενήλικες έχουν την τάση να δαπανούν πολύ χρόνο στην εργασία. Σκεφτείτε όσους γνωρίζετε οι οποίοι πραγματικά απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Η εργασία τους συνεπάγεται πιθανώς προσωπικές δυνάμεις και συμφέροντα, μια καλή ένδειξη του τι λειτουργεί σωστά για τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που είναι πιο στεναχωρημένοι στη δουλειά μπορεί να μιλούν για αυτή πιο συχνά και χρειάζονται να το βγάλουν από μέσα τους.

Αλλά πραγματικά η απόλαυση της εργασίας μας, έχει την τάση να εξελίσσεται σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Βγάζει νόημα.

9. Στις υγιείς σχέσεις
Έρευνες δείχνουν ξανά και ξανά ότι οι ισχυρές προσωπικές σχέσεις είναι το κλειδί για την ευτυχία - περισσότερο από το εισόδημα, τη φυλή, την ηλικία ή το φύλο. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν ανθρώπους στη ζωή τους - συντρόφους, παιδιά, φίλους, συναδέλφους και εκτεταμένη οικογένεια - οι οποίοι παρέχουν σταθερά αμοιβαία υποστήριξη, συντροφικότητα και κοινωνικές δραστηριότητες.

Μπορούν να αποφύγουν τη μοναξιά και την απομόνωση και να έχουν ευκαιρίες για τη σύνδεση και την υπηρεσία σε τακτική βάση. Οι χαρούμενοι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν παρέα με χαρούμενους ανθρώπους και μπορούν να κάνουν ο ένας τον άλλο, ακόμη πιο ευτυχισμένο.

10. Στην πίστη για κάτι πιο μεγάλο από την καθημερινότητα
Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι βρίσκουν νόημα στη ζωή τους σε ένα μεγαλύτερο σκοπό από την καθημερινότητα. Είτε πρόκειται για μια θρησκευτική παράδοση ή ένα γενικότερο πνευματικό πλαισίο για τη ζωή, το χρόνο που δαπανούν στη φύση ή μια υπηρεσία προς ένα στόχο, τα άτομα με σκοπό έχουν την τάση να είναι πιο ευτυχισμένα.

Ένας οργανισμός, μια πίστη ή ένα σύστημα πεποιθήσεων μπορεί να παρέχει ένα σύστημα υποστήριξης για ένα άτομο στις αγχωτικές περιόδους, μια καθημερινή δομή για τη ζωή και μια ευρύτερη ιδέα του σκοπού της ζωής και της θέση της σε αυτόν.

11. Ας αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και της ζωής μας με ένα πιο ρεαλιστικό τρόπο
Εάν αποδεχτούμε την αλήθεια για το ποιοι αληθινά είμαστε, θα μπορέσουμε να ζήσουμε αυθεντικά θα «διδαχθούμε» από τα διάφορα δύσκολα γεγονότα, και θα μάθουμε ότι η ευτυχία δεν έρχεται μέσα από την προσωπική επιτυχία μόνο ή την απόκτηση περισσότερων αγαθών, αλλά έρχεται σταδιακά και μπορούμε να τη βρούμε στις μικρές, απλές χαρές της καθημερινότητάς. Έτσι θα μπούμε στο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην ευτυχία, ηρεμία, ισορροπία εσωτερική ικανοποίηση.

Κλείνοντας, ας συνειδητοποιήσουμε ότι η Ευτυχία ή Πληρότητα δεν έρχεται μόνο αν αποκτήσουμε όλα αυτά που επιθυμούμε σε υλικό επίπεδο, άλλωστε η ανθρώπινη φύση επιθυμεί όλο και περισσότερα. Η Ευτυχία δεν είναι το «τέρμα», αλλά μια «πορεία», μια «στάση ζωής», ένας τρόπος να δούμε τα πράγματα και τον εαυτό μας, ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες.

Η ζωή τελικά δεν είναι η «Ιθάκη» σαν αυτοσκοπός, αλλά η πορεία προς την «Ιθάκη» μας !

Στ. Πλουμιστός Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ -
Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής Καθοδήγησης -
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής 


Πραγματοποιεί 
  • Προσωπικές Διαισθητικές συνεδρίες δείτε ΕΔΩ 
  • Θεραπευτικές & ενεργειακές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων δείτε ΕΔΩ
  • Συνεδρίες Διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής Καθοδήγησης δείτε ΕΔΩ
  • Σεμινάρια Αυτογνωσίας & Αυτοβελτίωσης δείτε ΕΔΩ
  • Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς δείτε ΕΔΩ
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 20η Μαρτίου 2018 - Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας - Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ευτυχία που θέλεις
20η Μαρτίου 2018 - Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας - Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ευτυχία που θέλεις
20η Μαρτίου 2018 - Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας - Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ευτυχία που θέλεις
https://psmag.com/.image/t_share/MTI3NTgyMjQzNzc3NjA1NjAy/generic-happiness.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/03/20-2018_0.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/03/20-2018_0.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content