Γιατί ο αριθμός (10) δέκα συμβολίζει την αιωνιότητα;

Γιατί ο αριθμός (10) δέκα συμβολίζει την αιωνιότητα;

⍆Η δεκάς ή ο αριθμός δέκα ήταν ο πιο ιερός όλων των αριθμών...
στους Πυθαγορείους. Αυτός ο αριθμός περιέχει όλα τα πράγματα σε μια απλή δομή και επιρροή. Είναι το σύνολο των θείων επιρροών που κράτησαν το σύμπαν μαζί και ήταν όλοι οι προφανείς νόμοι της φύσης. Η δεκάς επίσης είναι ο κόσμος, ο ουρανός, ο Θεός, και η μοίρα.

Η Δεκάς περιέχει όλους τους αριθμούς. Μετά το 10 οι αριθμοί επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους. Είναι το άθροισμα των αρχέτυπων αριθμών, δηλαδή 1+2+3+4=10

Στην εσωτερική Φιλοσοφία ο Νόμος του δέκα δηλώνει πως το Απόλυτο είναι η αμετάβλητη πραγματικότητα ενώ η δημιουργία είναι αναληθινή καθώς μεταβάλλεται ακατάπαυστα.

1. Στον αριθμό 10 το 1 συμβολίζει το Απόλυτο και το 0 το σύμπαν της δημιουργίας.

Για τους Πυθαγόρειους το 10 ήταν ο ιερός αριθμός που εκφράζει το σύνολο των φυσικών νόμων και των θείων επιρροών στον κόσμο μας. Η τετρακτύς, όπως δίπλα, ήταν το μεγάλο μυστικό σύμβολο.

Με τον 10 έδιναν τον πιο σοβαρό όρκο.

Το δεκαδικό σύστημα, άγνωστο στην αρχαιότητα στην Ελλάδα και Ρώμη, ήρθε στην Ευρώπη από τους Άραβες γύρω στο 1200 κχ και κυρίως χάρη στο Liber Abacus του Φιμπονάτσι (1202) αντικατέστησε το παλαιό ρωμαϊκό σύστημα (I, II, V, X, κ.λπ.) μετά από μισό αιώνα. Οι Άραβες το πήραν από την Ινδία όπου χρησιμοποιούνταν επί χιλιετίες. Αυτό έδωσε ώθηση στα Μαθηματικά.

Στις μέρες μας σύμφωνα με τις θεωρίες υπερχορδών δίνονται 10 διαστάσεις χωροχρόνου. Όμως αυτό δεν μπορεί να είναι ορθό.

2. Στη Φύση ο αριθμός 10 παρουσιάζεται στα δάκτυλά μας (χέρια και πόδια) αλλά και στα κελυφοειδή αρθρόποδα (καβούρια, γαρίδες) που έχουν 10 πόδια.

3. Το δεκάριο είναι μια παλαιά μονάδα μέτρησης και από αυτήν προέρχεται το δικό μας στρέμμα.

Πολλοί βρίσκουν σημασία στα 10 χρόνια του Τρωικού πολέμου και στα 10 χρόνια της περιπλάνησης του Οδυσσέα. Αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο έχει ιδιαίτερη σημασία. Τα έτη θα μπορούσαν να είναι 7 ή 8 ή 9.

Ο αριθμός 10 είναι στις Δέκα Εντολές του Μωυσή. Σε άλλες παραδόσεις ο αριθμός εντολών διαφέρει.

4. Πολύ πιο σημαντικές είναι οι Δέκα Σεφιρότ, ιδιότητες του Θεού, στην Καμπάλα, την εσωτερική διδασκαλία του Ιουδαϊσμού. Σε μερικές παραδόσεις οι Σεφιρότ είναι 11.

Keter κορωνίς,
Hockmah σοφία, 
Binal κατανόηση, 
Hesed έλεος, 
Din δικαιοσύνη, 
Tiferet κάλλος, 
Netzah αιωνιότης, 
Hod δόξα, 
Yesod θεμέλιο, 
Shekhinah παμπαρουσία. 
Επίσης 11η Malchut βασιλεία.

Αλλού απαντάται η Gevurah ισχύς και Da’at γνώση αντί για Din.

5. Στον Ινδουισμό αναφέρονται οι Δέκα Ενσαρκώσεις (daśāvatāra) του θεού Vishnu. Ως –

i) Ψάρι matsya έσωσε τον Μάνου στον κατακλυσμό.

ii) Χελώνα Kurma στήριξε το βουνό στο ανακάτεμα του ωκεανού για το νέκταρ της αθανασίας.

iii) Κάπρος varāha σήκωσε τη γη έξω από τον ωκεανό όπου την είχε βυθίσει ο δαίμονας Huraṇyākṣa.

iv) Ανθρωπος-λιοντάρι εξόντωσε τον δαίμονα Huraṇyakṣipu.

v) Νάνος vāmana νίκησε τον δαίμονα Bali με τρεις δρασκελιές.

vi) Πελεκυ-ράμας paraśurāma (ιερέας-πολεμιστής) εξόντωσε έναν δαιμονικό βασιλιά που είχε κλέψει την ιερή Αγελάδα της Αφθονίας.

vii) Ράμα εξόντωσε τον δαίμονα Ράβανα.

viii) Krishna έπαιξε ρόλο διαιτητού στον εμφύλιο των Μπχάρατα και με τη διδασκαλία του Μπχαγκαβατ Γκιτά θεμελίωσε τον Ινδουισμό και τη φιλοσοφία Vedānta.

ix) Βούδας έδωσε νέα πνοή στη θρησκεία και νέα θρησκεία.

x) Kalki θα έρθει πάνω στο λευκό του άλογο στο τέλος της εκφυλισμένης εποχής μας και θα εγκαινιάσει μια νέα Χρυσή Εποχή δικαιοσύνης.

6. Στη Βεδική Παράδοση δίνονται 10 βασικές αρχές για θρησκεία και φιλοσοφία:

i) Υπομονή κι εμπιστοσύνη στη θεία Πρόνοια.

ii) Ανεκτικότητα, κατανόηση και συγχώρεση.

iii) Έλεγχος αισθητηρίων ορέξεων: συγκράτηση επιθυμιών.

iv) Παίρνεις μόνο ό,τι δικαιούσαι και αφήνεις ό,τι δικαιούνται και άλλοι.

v) Καθαριότητα νου και σώματος.

vi) Μετρημένη χρήση των αισθήσεων.

vii) Χρήση της διάνοιας και διάκρισης για αληθινά αίτια.

viii) Μελέτη των Γραφών και λόγων των σοφών.

ix) Αλήθεια σε σκέψεις, λόγια και πράξεις.

x) Αταραξία σε όλες τις συνθήκες.

Το (10) δέκα συμβολίζει την αιωνιότητα, περιέχει κάθε αριθμό μέσα του και είναι άπειρος.
Το όνομα του προέρχεται από τη λέξη δέχομαι, καθώς είναι ο υποδοχέας όλων των αριθμών δηλαδή είναι ο κοσμικός αριθμός. 

Έπειτα το γεγονός ότι το άθροισμα του 10 (1+0=1) είναι η μονάδα, δίνει την ιδέα της παγκοσμιότητας του. Ένα «Εν τω παν» δηλαδή παριστά το Σύμπαν. 

Στη βίβλο σημειώνουμε τις 10 εντολές, τα 10 όργανα με τα οποία συνοδεύονται οι Ιουδαϊκοί ψαλμοί, τις 10 χορδές του ψαλτηρίου και ότι το Άγιο Πνεύμα κατήλθε 10 ημέρες μετά την Ανάσταση.
Στη Ροδοσταυρική Αδελφότητα υπάρχουν 10 βαθμοί (Ζηλωτής, Θεωρητικός, Πρακτικός, Φιλόσοφος, Μύστης, Μεγάλος Μύστης, Έξοχος Μύστης, Διδάσκαλος, Μάγος, Βασιλιάς). 

Ο Ιησούς μίλησε για 10 χαρίσματα, 10 πολιτείες, 10 αργύρια και είπε την παραβολή των 10 Παρθένων. Επίσης, 10 είναι οι Αρετές στην Πυθαγόρεια Μύηση. 

Οι παλαιοί αριθμολόγοι συνήθιζαν να σταματούν την ανάλυση των αριθμών στο 9. Οι σύγχρονοι όμως δίνουν σημασία σε άλλους δύο διψήφιους αριθμούς το 11 και 22, (ορισμένοι δίνουν και στο 33) χωρίς να τους μετατρέπουν σε μονοψήφιους. 

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Στ. Πλουμιστός

Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Γιατί ο αριθμός (10) δέκα συμβολίζει την αιωνιότητα;
Γιατί ο αριθμός (10) δέκα συμβολίζει την αιωνιότητα;
Γιατί ο αριθμός (10) δέκα συμβολίζει την αιωνιότητα;
https://ak3.picdn.net/shutterstock/videos/14965603/thumb/7.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/03/10_31.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/03/10_31.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content