================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Πόση υπομονή να δείξει κανείς!

⍆Πριν ένα μήνα αναρτήθηκε επιστολή από την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ αναφορικά... με τον «φόρο διαμονής» που ισχύει στο πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού», ο οποίος επιμεριζόταν στους δικαιούχους ανάλογα με τον αριθμό διαμενόντων στο δωμάτιο - και μάλιστα με την έκδοση ενός ενιαίου παραστατικού - και χρηματοδοτούνταν από τον ΟΑΕΔ. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο «φόρος διαμονής» επιμερίζεται στους δικαιούχους ενώ σύμφωνα με το άρθρο 120 του νόμου 4514/2018 με τίτλο «Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις» τροποποιείται η ρύθμιση του άρθρου 53 του ν. 4389/2016 που αφορά τον φόρο διαμονής. Από την ανάγνωση της ανωτέρω τροποποίησης προκύπτει, ανάμεσα σε άλλα, πως ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά δωμάτιο (σε έναν από τους διαμένοντες στο δωμάτιο και με την έκδοση διαφορετικού παραστατικού). Επομένως η επιστολή του ΟΑΕΔ έρχεται σε αντίκρουση με τον Νόμο!

Είναι γεγονός ότι έχουν περάσει τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα ωστόσο καλούνται οι ξενοδόχοι - πάροχοι από 1η Ιανουαρίου 2018 να παρέχουν κοινωνικό έργο εξυπηρετώντας τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» και ενώ το τριήμερο των Αποκρεών είναι προ των πυλών υποχρεούνται να κόβουν αποδείξεις.

Φυσικά το Υπουργείο Οικονομικών ακόμη δεν έχει εκδώσει την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη εγκύκλιο με την οποία θα διευκρινίζονται ο τρόπος είσπραξης του «φόρου διαμονής» από τους δικαιούχους του «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ όταν για π.χ. θα διαμένουν τρεις δικαιούχοι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή όταν εκ των τριών επισκεπτών οι δύο είναι δικαιούχοι κτλ.

Πόση υπομονή να δείξει κανείς!
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Πόση υπομονή να δείξει κανείς! Reviewed by PLOUMISTOS on 11:24 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.