Στ. Πλουμιστός: Θέλεις την εσωτερική γαλήνη στη ζωή σου; Ιδού τα μυστικά

Στ. Πλουμιστός: Θέλεις την εσωτερική γαλήνη στη ζωή σου; Ιδού τα μυστικά

⍆Όταν το νευρικό σου σύστημα έχει λιγότερες εντάσεις, τότε μπορείς να αντιδράς πιο ήρεμα...
σε προβλήματα που εμφανίζονται. Δεν αρκεί να σκεφτόμαστε την εσωτερική γαλήνη. Πρέπει να την βιώσουμε στο σώμα μας.

Το μυστικό, φυσικά, δεν είναι να αποφύγεις την καθημερινότητά σου. Δεν μπορείς να επιλέξεις να μην ζεις στην πραγματικότητα με στόχο να βρεις τη γαλήνη και την ηρεμία που πάντα ήθελες. Αντίθετα, καλό είναι να βρεις την εσωτερική σου γαλήνη και να καταφέρεις να αντιμετωπίζεις κάθε άγχος και κάθε ανησυχία χωρίς να ξοδεύεις ενέργεια και χωρίς να χάνεις την ισορροπία σου.

Η ευτυχία και η εσωτερική γαλήνη είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε. Ωστόσο, οι περισσότεροι συνηθίζουμε να αναβάλλουμε την προσωπική μας ευτυχία, λέγοντας συχνά στον εαυτό μας ότι θα είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι μόνο αν καταφέρουμε όσα έχουμε θέσει ως στόχους στο μυαλό μας. Αυτή η αναβλητικότητα είναι που ουσιαστικά μας στερεί την ευτυχία.

Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, η ζωή είναι στιγμές που περνάνε και φέυγουν. Περιμένοντας την τέλεια δουλειά, τον τέλειο σύντροφο ή οτιδήποτε άλλο, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να παρακολουθούμε τη ζωή μας να φεύγει χωρίς να τη ζούμε, χωρίς να την απολαμβάνουμε.

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις ευμάρεια, γαλήνη και την ευτυχία μέσα από στην καθημερινότητα, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ανεξάρτητα από τα εμπόδια και τις προκλήσεις που μπορεί κατά καιρούς να εμφανίζονται. 

Ιδού τα μυστικά της ευμάρειας και της γαλήνης

1. Μάθε τις σκέψεις σου να είναι στο φώς! 
Το μυαλό χρειάζεται καθοδήγηση. Επίλεξε συνειδητά να το οδηγήσεις στο φως. Απομάκρυνε τον εαυτό σου από τις αυτοκαταστροφικές σκέψεις και την αυστηρή κριτική και προσπάθησε με υπομονή και απλή παρατήρηση να τον ανακαλύψεις. Η ησυχία μέσω διαφόρων εναλλακτικών τρόπων συμβάλλουν ιδιαίτερα στην καλλιέργεια της εσωτερικής γαλήνης. 

2. Βάλε στη ζωή σου μουσική και τέχνη. 
Η προσωπική σου ευτυχία απαιτεί καθημερινή πρακτική. Κάνε τη ζωή σου πιο όμορφη προσθέτοντας μαγεία. Βάλε μουσική, στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο παντού. Δοκίμασε να εκφράσεις σκέψεις και συναισθήματα με τραγούδι, χορό ή ακόμα και γράψιμο. 

3. Φρόντισε να μαθαίνεις καθημερινώς καινούρια πράγματα. 
Η μάθηση αποτελεί σημαντική πηγή έμπνευσης, ενθουσιασμού και μας δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση ότι παραμένουμε νέοι. Ουσιαστικά ξυπνάει μέσα μας απορίες και ερωτηματικά που χαρίζουν στη ζωή μας νόημα και μαγεία. 

4. Mετέτρεψε τα λάθη σου σε σοφία. 
Η συγχώρεση μας επιτρέπει να κάνουμε τα πάντα διαφορετικά. Επίτρεψε και συγχώρεσε στον εαυτό σου κάποια λάθη γιατί από αυτά μαθαίνει. Το χαμόγελο είναι φάρμακο. Χαρίσε το απλόχερα, δείξε συμπόνοια, κατανόηση και μάθε να λειτουργείς με το συναίσθημα και την καρδιά. 

5. Άνοιξε την καρδιά σου. 
H ευτυχία απαιτεί μια καλή και ουσιαστική επαφή με τους γύρω μας. Κανένας δε νιώθει ευτυχισμένος όταν είναι απομονωμένος. Αντιθέτως η μοναξιά μεγεθύνει πάντα το πρόβλημα. Ένα χαμόγελο, μια καλημέρα, μια συμβουλή ή μια βοήθεια σε κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη αποτελούν γέφυρες επικοινωνίας και επαφής. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να αλλάξει μια ζωή από μια δική σου καλή πράξη. Σε βάθος χρόνου όλα επιστρέφονται και ο δοτικός άνθρωπος δε βγαίνει ποτέ χαμένος. 

6. Μην ξεχνάς να λες πάντα «ευχαριστώ». 
Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάς όσα έχεις και να λες ευχαριστώ.Τα συστατικά της ευτυχίας βρίσκονται στα χέρια όλων μας. Είναι επιλογή του καθενός να έχει μια θετική στάση και αυτό επιτυγχάνεται με καθημερινή προσπάθεια και πρακτική.

7.Αποδοχή
Το πρώτο βήμα για να βρεις εσωτερική ηρεμία είναι να αποδεχτείς όσα δεν μπορείς να αλλάξεις. Δεν χρειάζεται ούτε να παραιτηθείς από τα όνειρά σου και τις ιδέες σου, ούτε να συμβιβαστείς, αρκεί να αποδεχτείς ότι κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα αλλάξεις ή να τα επηρεάσεις. Ό,τι δεν μπορείς να ελέγξεις, δεν θα έπρεπε να σε αφορά, όπως για παράδειγμα το τι σκέφτονται οι άλλοι. Μόλις καταφέρεις να το αποδεχτείς θα απαλλαγείς από το άγχος και θα έχεις κάνει ένα βήμα προς την ηρεμία.

8.Διαλογισμός
Ο διαλογισμός είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Μόλις 20 λεπτά καθημερινού διαλογισμού μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά όλες τις πτυχές της ζωή σου. Διοργάνωσε τις σκέψεις σου, κλείσε τα μάτια και «καθάρισε» το μυαλό σου από καθετί που σε απασχολεί. Εστίασε στο κενό και το αποτέλεσμα θα είναι θαυματουργό.

9.Επαφή με τη φύση
Τις περισσότερες ώρες της ημέρας περιβάλλεσαι από τοίχους, τούβλα και μπετόν, ενώ η φυσική σου θέση είναι στη φύση. Αυτό κάνει κάθε άνθρωπο να αισθάνεται καλά και να είναι ήρεμος. Αντίθετα, η ηχορύπανση και η έλλειψη επαφής με τον ήλιο, τα δέντρα, τα ζώα σου δημιουργούν άγχος, ανησυχία και νεύρα. Βρες χρόνο για να κάνεις μια εκδρομή μακριά από την πόλη και να ανανεωθείς.

10. Η δύναμη του χαμόγελου
Κάθε φορά που γελάς κάτι μαγικό συμβαίνει στο σώμα σου. Οι ορμόνες της χαράς σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά αλλά σε βοηθούν να είσαι και καλά, αφού διώχνουν το άγχος και την αρνητική ενέργεια. Ένα απλό χαμόγελο μπορεί να κάνει τη διαφορά.

11. Επαφή με τον κόσμο
Είναι συνηθισμένο για τους περισσότερους ανθρώπους να σκέφτονται καθημερινά τα δικά τους προβλήματα και τη δική τους καθημερινότητα. Η επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο όχι μόνο θα σε κάνει λιγότερο εγωιστή αλλά θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος και πόσο ενδιαφέρον. Διάβασε για άλλες κουλτούρες, χώρες και πολιτισμούς, δες ακόμα και διεθνείς ειδήσεις που μπορεί να μην είναι ευχάριστες. Όταν βλέπουμε πέρα από τον εαυτό μας, τότε πραγματικά βρίσκουμε ηρεμία.

12. Ενδιαφέρον
Η αδιαφορία δεν σου επιτρέπει να δεις πέρα από τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου. Μάθε να ενδιαφέρεσαι για τους άλλους ειλικρινά, ακόμα κι όταν δεν εξαρτάται η επιτυχία σου από αυτό. Κάθε κίνηση καλοσύνης σε ανθρώπους που αγαπάς ή που δεν γνωρίζεις καθόλου μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις εσωτερική γαλήνη.

13. Ελπίδα
Όταν δεν έχεις χάσεις την ελπίδα τότε ήδη είσαι ένα βήμα μπροστά για να βρεις την ηρεμία. Κάθε φορά που αγχώνεσαι ή έχεις εκνευρισμό ξεχνάς να έχεις ελπίδα ότι όλα θα αλλάξουν, ότι μπορείς να τα αλλάξεις όλα. Μετά τη βροχή, έρχεται ο ήλιος, έτσι δεν λένε;

14. Αγκάλιασε τις ιδέες σου
Όλοι πιστεύουμε σε κάτι κι έχουμε ένα σύστημα αξιών σύμφωνα με το οποίο λειτουργούμε. Μπορεί να είναι σωστά, μπορεί και να μην είναι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εσύ τα πιστεύεις και πρέπει να τα αγκαλιάσεις. Έτσι, θα καταφέρεις να παραμείνεις ισορροπημένη και να έχεις εσωτερική ηρεμία.

15. Γνώση
Ένα μεγάλο άγχος του ανθρώπου είναι να θέλει να έχει πάντα όλες τις απαντήσεις. Αν αποδεχτεί όμως ότι δεν τα ξέρει όλα, τότε ίσως ηρεμήσει. Ταυτόχρονα, αν αποφασίσει να συνεχίσει να μαθαίνει, τότε θα νιώσει καλύτερα. Η ζωή είναι ένα μεγάλο ταξίδι γνώσης και ευτυχίας.

16. Ζήσε τη στιγμή
Τις περισσότερες φορές ανησυχούμε για κάτι που έγινε στο παρελθόν ή για κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Όταν αποφασίσεις να ζήσεις στο παρόν και σβήσεις όλες τις υπόλοιπες σκέψεις θα έχεις κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση της εσωτερικής γαλήνης.

17. Δες τη ζωή θετικά
Έρευνες έχουν δείξει πώς το μυστικό της ευμάρειας και της γαλήνης είναι η αισιοδοξία και το χαμόγελο. Κοίταξε και εσύ τη ζωή κατάματα και χαμογέλασε. Είναι όλη μπροστά στα πόδια σου και σε καλεί να την αρπάξεις. Μην τη φοβηθείς. Μπορεί να είναι λίγο παράξενη μερικές φορές, αλλά μη μασάς. Σου κάνει παιχνίδια. Όλα είναι στο δικό σου χέρι, αρκεί να ξέρεις να το ανοίξεις και να αδράξεις τις ευκαιρίες που σου δίνει. Η ζωή είναι ωραία. Δες την θετικά γιατί μόνο στους αισιόδοξους χαμογελάει...

18. Μην ξεχνάς να λες ότι είσαι ευγνώμον.
Μέσα από την ευγνωμοσύνη λες ναι στη ζωή. Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάς όσα έχεις( πολλά ή λίγα) και να λες ευχαριστώ. Πλημμυρίζεις με θετική ενέργεια όταν νιώθεις καλά με όσα σου έχει προσφέρει η ζωή. Είναι επιλογή του καθενός να έχει μια θετική στάση και αν δεν ξέρεις τον τρόπο μερίμνησε για την προσωπική σου αφύπνιση και καθοδήγηση.

Με πληροφορίες από τα awakengr - mymind - joytv

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣΙδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Θέλεις την εσωτερική γαλήνη στη ζωή σου; Ιδού τα μυστικά
Στ. Πλουμιστός: Θέλεις την εσωτερική γαλήνη στη ζωή σου; Ιδού τα μυστικά
Στ. Πλουμιστός: Θέλεις την εσωτερική γαλήνη στη ζωή σου; Ιδού τα μυστικά
https://lif.blob.core.windows.net/lif/images/default-source/2016-publications/poverty_prosperity1200x600px.tmb-th-spot.jpg?sfvrsn=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/02/blog-post_910.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/02/blog-post_910.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content