================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Γιατί η τεκίλα κινδυνεύει να... εξαφανιστεί

⍆Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους απανταχού πότες.... Ένα από τα αγαπημένα ποτά παγκοσμίως αναμένεται να βρεθεί σε μεγάλη έλλειψη το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον, σύμφωνα με αναφορές αναλυτών και ειδικών.

Πρόκειται για την τεκίλα, η οποία φτιάχνεται από το φυτό αγαύη. Σύμφωνα με το Reuters, οι σοδειές έχουν περιοριστεί με αποτέλεσμα η τιμή του φυτού να έχει εξαπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτή τη στιγμή, η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 22 πέσος (1,18 δολ.) το κιλό έναντι 3,85 πέσος το 2016.

Ως αποτέλεσμα, οι παραγωγοί καταφεύγουν σε πιο νεαρά φυτά, τα οποία όμως δεν παράγουν την ίδια ποσότητα.

«Χρησιμοποιούν φυτά τεσσάρων ετών γιατί δεν υπάρχουν άλλα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω γιατί έχω πουλήσει μερικά» δήλωσε ένας καλλιεργητής αγαύης στο Reuters.

Τουλάχιστον 12 αναλυτές που επικαλείται το Reuters προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις θα ενταθούν φέτος και θα κρατήσουν έως και το 2021.

Το διάβασα στο newmoney.gr
Γιατί η τεκίλα κινδυνεύει να... εξαφανιστεί Reviewed by PLOUMISTOS on 10:58 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.