Στ. Πλουμιστός: Οι τρόποι για να "δαμάσετε" το υποσυνείδητο σας

Στ. Πλουμιστός: Οι τρόποι για να "δαμάσετε" το υποσυνείδητο σας

⍆Η ψυχική υγεία είναι απαραίτητη για την επιβίωση ενός ατόμου, την ευημερία και ιδιαίτερα....
για την επίτευξη του πλήρους δυναμικού του. Η ευτυχία θεωρείται ανέφικτη για το άτομο που δεν καλλιεργεί τη δική του ψυχική υγεία. Έχοντας μια θετική ψυχική υγεία έχει μια διανοητική ανθεκτικότητα.

Στην ψυχολογία, η ανθεκτικότητα ορίζεται ως "η ικανότητα ενός ατόμου να προσαρμοστεί επιτυχώς σε καθημερινά καθήκοντα ενάντια σε κοινωνικό μειονέκτημα ή άλλες εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες".  Με λίγα λόγια, είναι η δυνατότητα να αναπηδήσει πίσω από τις δύσκολες συνθήκες της ζωής.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ανθεκτικότητα δεν είναι μια έμφυτη ικανότητα, μάλλον ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να αποκτήσει κανείς όταν βάζει χρόνο και προσπάθεια στην καλλιέργειά του. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει, ακολουθώντας την πορεία προς την ανθεκτικότητα, πρέπει να αντιμετωπίσετε τους πόνους και τους αγώνες που είναι εγγενείς στην εμπειρία. Όπως ένα μικρό παιδί που αγωνίζεται να περπατήσει, κάθε πτώση ή μώλωπας οδηγεί σε νεανική ικανότητα και αυτονομία.

Η καλλιέργεια της ανθεκτικότητας απαιτεί πολλή πειθαρχία.
Αν θέλετε να καλλιεργήσετε την ψυχική ανθεκτικότητα, οι παρακάτω στρατηγικές μπορεί να σας βοηθήσουν, αλλά να γνωρίζετε ότι η εργασία στο συνειδητό επίπεδο δεν είναι αρκετή. Αν δεν μάθετε, όπως εξηγώ στα σεμινάριά μου, πώς λειτουργεί το υποσυνείδητο μυαλό, δεν θα μπορέσετε να προσαρμοστείτε επιτυχώς στα καθημερινά καθήκοντα σας, πόσο μάλλον στους στόχους σας.

3 τρόποι για την ενίσχυση της ψυχικής αντοχής σας:

1. Αποκτήστε νέες δεξιότητες.
Η απόκτηση νέων δεξιοτήτων αναπτύσσει την ψυχική αντοχή σας με τρόπο που η ικανότητά σας και η επιδεξιότητά σας να μην αμφισβητούνται. Παρόλο που παίρνετε κάνετε βήματα για να μάθετε μια νέα δεξιότητα, κάθε φορά που πετυχαίνετε αυτά τα βήματα, αρχίζετε να στοχεύετε σε μια υψηλότερη πρόκληση μέχρι να επιτευχθεί η κυριαρχία.

Αυτό θα ενισχύσει τις ικανότητες αυτοπεποίθησης και επίλυσης προβλημάτων.

2. Ορίστε έναν ισχυρό στόχο.
Πολλές έρευνες δείχνουν ότι ο καθορισμός ενός ισχυρού στόχου διευκολύνει την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας. Η στοχοθέτηση που εφαρμόζω στην μεθοδολογία μου, αναπτύσσει τη δύναμη της θέλησής σας και την ικανότητά σας να δημιουργείτε και να εκτελείτε το σχέδιο δράσης σας, ενώ παράλληλα βελτιώνει την αίσθηση της κατάκτησης των στόχων σας.

Αυτό φαίνεται στους ανθρώπους των οποίων οι στόχοι συνεπάγονται πράγματα που είναι μεγαλύτερα από τον εαυτό τους, όπως η εθελοντική εργασία ή η επιδίωξη της πνευματικότητας. Αυτός ο τύπος πνευματικής ανθεκτικότητας δημιουργεί συνοχή και σύνδεση στη ζωή κάποιου ή μπορεί να είναι χρήσιμη σε περιόδους δυσκολίας. Η ρύθμιση του στόχου μπορεί να ποικίλει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τον τομέα ζωής που θέλετε να εργαστείτε, αν θέλετε να αναπτύξετε μια νέα συνήθεια ή να απορρίψετε εκείνες που εμποδίζουν την προσωπική σας ανάπτυξη.

3. Δοκιμάστε μια ελεγχόμενη έκθεση. (Βιωματικές δοκιμές)
Η ελεγχόμενη έκθεση είναι μια διαδικασία όπου τα άτομα εκτίθενται αργά και σταδιακά σε καταστάσεις που τους προκαλούν άγχος από την πλευρά τους (Βιωματικές δοκιμές) ώστε να αρχίσουν σιγά σιγά να δαμάζουν το υποσυνείδητο τους.

Για παράδειγμα, είστε ο τύπος του ατόμου που δυσκολεύετε να εκφραστεί μπροστά σε κοινό. Για να ξεπεραστεί αυτή η πρόκληση, θα πρέπει να ακολουθήσετε μικρά βήματα που αρχίζουν μιλώντας μπροστά σε ένα μικρό κοινό, έναν ή δύο φίλους σας. Σταδιακά αυξήστε το μέγεθος ανάλογα με την ικανότητά σας να το κάνετε.

Αφού έχετε κάνει αυτό για αρκετό καιρό, η ομιλία στο κοινό δεν είναι πλέον πολύ πρόκληση για σας. Επιπλέον, θα έχετε επιτύχει μια ανθεκτικότητα που δεν θα είχατε αποκτήσει αν δεν είχατε πάρει την απόφαση να αντιμετωπίσετε το άγχος σας.

Όλες αυτές οι στρατηγικές μπορεί να λειτουργήσουν προς όφελός σας, αλλά ... πώς εμπλέκεται το υποσυνείδητο μυαλό σας στη διαδικασία;

Το υποσυνείδητο μυαλό παίζει μεγάλο ρόλο στη δημιουργία μιας θετικής άλλα κυρίως αρνητικής και ισχυρής αλλαγής στη ζωή σας, είτε πρόκειται για ψυχική, πνευματική, σωματική ή συναισθηματική, επειδή υπάρχουν υποσυνείδητες επιρροές που δεν γνωρίζετε καν ότι τις έχετε αποκτήσει. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι επιρροές έχουν "εγκαταστήσει" συνήθειες και πεποιθήσεις που θα δυσκολέψουν τις περισσότερες φορές την ζωή σας. Όσο περισσότερο οι υποσυνείδητες επιρροές αγνοούνται, τόσο μεγαλύτερη και ισχυρή είναι η δύναμη τους που σας δυσκολεύουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Voice Healing  -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αναρωτηθείτε πόσο σας αρέσει να ενισχύσετε την ψυχική σας ανθεκτικότητα και να "δαμάσετε" το υποσυνείδητο σας.
Βεβαιωθείτε ότι βαθιά κάτω, ο εαυτός σας είναι πρόθυμος να συνεργαστεί και όχι απλώς το θέλει για χάρη του. Κατά καιρούς, οι προθέσεις δεν είναι αρκετές, διότι μπορεί να προκύψουν κάποιες εσωτερικές συγκρούσεις κι επειδή το συνειδητό μυαλό σας είναι εκπαιδευμένο να αποτύχει, θα σας δώσει πολλές "δικαιολογίες" ώστε να μην προχωρήσετε στην επιθυμητή αλλαγή.

Δεύτερον, αισθανθείτε τα συναισθήματα που σας προσφέρει το περιβάλλον σας.
Το περιβάλλον επηρεάζει τη συμπεριφορά σας με διάφορους τρόπους.
Οι συνήθειες που έχετε αποκτήσει καθώς και η συμπεριφορά των ανθρώπων που σας περιβάλλουν είναι αρκετά μεταδοτική και πολλές φορές τοξική, το δίκτυο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, οι τροφές σας, οι διαφημίσεις στην τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης, σας κάνουν πλύση εγκεφάλου για πράγματα που ούτε καν θέλετε. Όλα αυτά επηρεάζουν υποσυνείδητα τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης σας. Μπορεί να μην είναι δυνατό να αλλάξετε το περιβάλλον σας, αλλά μόλις αναγνωρίσετε τι συμβαίνει, θα έχετε περισσότερο έλεγχο της συμπεριφοράς σας και μπορεί να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δυνάμεις και προς όφελός σας.

Τρίτον, οι "βιωματικές δοκιμές"...
Οι "βιωματικές δοκιμές" είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, σύμφωνα με την μεθοδολογία μου και τα αποτελέσματα της. Συνδέετε με την στοχοθέτηση και αφορά την σκέψη "Όταν συμβαίνει το Α... τότε μπορώ να κάνω το Β". Δημιουργείται ένα συγκεκριμένο σχέδιο που περιλαμβάνει πού, πότε και πώς θα πραγματοποιήσετε τις δοκιμές σας. Συνδέετε δηλαδή την επιθυμητή μελλοντική σας συμπεριφορά με ένα πολύ πιθανό συμβάν ή κατάσταση. Όταν το μελλοντικό γεγονός συμβαίνει, πολύ πιο συχνά, θα αρχίσετε να κάνετε αυτό που θέλετε ακόμα κι αν δεν το σκέφτεστε.

Ας πούμε, έχετε το στόχο να πηγαίνετε στο γυμναστήριο αμέσως μετά την εργασία. Τη στιγμή που φτάνετε στο σπίτι, γρήγορα αλλάξτε τα ρούχα σας. Αυτή η πράξη σας ενθαρρύνει να μην κάνετε τίποτα άλλο, αλλά να πάτε στο γυμναστήριο, εφόσον το έχετε αναφέρει στην στοχοθέτηση. Αν το κάνετε αυτό κάθε μέρα για 11 ημέρες, τότε θα μετατραπεί σε συνήθεια και θα εκτοπίσει περισπασμούς και άλλες αρνητικές επιρροές που σας βγάζουν από το στόχο σας.

Τέταρτον, αποτρέψτε το αρνητικό με την δημιουργία προσωπικής πεποίθησης.
Η μεθοδολογία μου, την οποία εξηγώ στο σεμινάριο που έχει τον τίτλο "ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ", ενημερώνει πως οι άνθρωποι που μαθαίνουν τον έλεγχο του υποσυνειδήτου τους αποκτούν ισχυρότερη δύναμη θέλησης. Δημιουργείτε μια προσωπική πεποίθηση που τους αφαιρεί τα αρνητικά συναισθήματα, διαχειρίζονται τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές που τους εμποδίζουν στην πραγματοποίηση των στόχων τους και δεν γίνονται "θύματα" των πειρασμών.


Αυτοί οι τρεις δυναμικοί τρόποι είναι μέρος της μεθοδολογίας μου ώστε να ξεκινήσετε τα άλματα και τις αλλαγές, αφαιρώντας τα αρνητικά συναισθήματα και τις αρνητικές επιρροές από το τοξικό περιβάλλον που είστε και αντικαθιστώντας τα με συνειδητά μηνύματα.Σας διαβεβαιώ ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις στην ζωή σας που δημιουργούν τέτοια ψυχική ανθεκτικότητα που θα την εφαρμόσετε σε όλες τις πτυχές της ζωής σας.

Οι «ψυχικά ανθεκτικοί» άνθρωποι έχουν κοινωνικές ικανότητες, ξέρουν πώς να επιλύουν προβλήματα, θέλουν να είναι αυτόνομοι και βρίσκουν πάντα ένα σκοπό για τη ζωή τους! Το κυριότερο είναι πως, ότι και αν συμβεί δεν νιώθουν αυτολύπηση, αλλά έχουν αποκτήσει ένα λειτουργικό τρόπο να διαχειριστούν την κατάσταση και να την φέρουν στα μέτρα τους! Έχουν μάθει για την πηγή ελέγχου και έτσι γνωρίζουν πως οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι αποτέλεσμα των δικών τους δυνάμεων!

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care) Εναλλακτικές Θεραπείες
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Οι τρόποι για να "δαμάσετε" το υποσυνείδητο σας
Στ. Πλουμιστός: Οι τρόποι για να "δαμάσετε" το υποσυνείδητο σας
Στ. Πλουμιστός: Οι τρόποι για να "δαμάσετε" το υποσυνείδητο σας
https://financialtribune.com/sites/default/files/field/image/17january/12_mental_2.jpg
https://i.ytimg.com/vi/cchgrOBwfSs/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/02/blog-post_408.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/02/blog-post_408.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content