================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη Μαγνησία είναι ο τουρισμός εμπειρίας

⍆Επαγγελματίες τουρισμού από τα Βαλκάνια εκπαιδεύονται στη χώρα μας και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας... στο πλαίσιο του προγράμματος HELIX Interreg. Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα «Τουρισμός, Αειφορία και Ανάπτυξη», στο Τμήμα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος HELIX, που αποτελεί πρωτοβουλία για την ανταλλαγή επιχειρηματικής μάθησης για την ώθηση των ΜΜΕ στην κατεύθυνση του βιώσιμου τουρισμού στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο τονίστηκε ότι ο τουρισμός ναι μεν έχει κάνει μεγάλα βήματα, όμως τα προβλήματα παραμένουν. 

Η πρόταση δε του Πανεπιστημίου για τη Μαγνησία είναι ο τουρισμός εμπειρίας.

Τη συμβολή των ιδιωτών στο χώρο του τουρισμού εξήρε ο Κώστας Λεβέντης, μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που μίλησε για τον βιώσιμο τουρισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. «Η ιδιωτική πρωτοβουλία δε περιμένει να αρχίσει η υλοποίηση και να δημιουργηθούν οι πολιτικές και προχωράει. Ίσως είναι μια αιτία που προχώρησε η βιώσιμη ανάπτυξη στο τουρισμό, με όλα τα προβλήματα εφαρμογής», επισήμανε.

Επισήμανε ότι οι μικρές επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού δύσκολα επιβιώνουν ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν εμπόδια όπως π.χ. η έκδοση άδειας για τη λειτουργία μιας επιχείρησης που θα ασχολείται με τον αγροτοδιατροφικό τομέα, ενώ τόνισε ότι τα περί εναλλακτικού τουρισμού δύσκολα υλοποιούνται. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι για να καθοριστεί η χρήση δραστηριότητας ποδηλάτων βουνού δεν έχει καθοριστεί το πλαίσιο πως θα λειτουργεί η επιχείρηση, ποιος θα ασφαλιστεί ο επισκέπτης. 

Πριν 3 χρόνια, τόνισε λύθηκε το πρόβλημα με το ψάρεμα τουριστών, καθώς το Λιμεναρχείο έγραφε τους ξένους, γιατί δε είχαν άδεια αλιείας. Τέλος, ανέφερε ότι ακόμη δεν λύθηκε το θέμα των συνοδών και οδηγών βουνού, καθώς το κράτος δεν δίνει εμπειρία, εξειδίκευση και πιστοποίηση με ταχύρρυθμη εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να έρχονται ξένοι που αγαπούν και έχουν περπατήσει το Πήλιο και να κάνουν τους οδηγούς βουνού, χωρίς άδεια φυσικά.

Εκπαίδευση Βαλκάνιων επιχειρηματιών τουρισμού

Ο Παντελής Σκάγιαννης καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ. τόνισε ότι μέσω του προγράμματος HELIX Interreg, αναπτύσσεται συμβουλευτική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ώστε να είναι βιώσιμες.Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς και περιλαμβάνει εκπαίδευση και ημερίδες ευαισθητοποίησης επιχειρηματιών της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλα ιδρύματα των χωρών αυτών.

Επίσης ο κ. Σκάγιαννης πρότεινε η Μαγνησία έχει δυνατότητες για να υιοθετήσει τον εναλλακτικό τουρισμό διότι είναι και υψηλότερου επιπέδου, μπορεί να φέρει περισσότερα χρήματα στον τόπο και μειώνονται οι πιθανότητες καταστροφής του περιβάλλοντος.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προτείνει πλέον τον τουρισμό εμπειριών, που έχει στόχο ο επισκέπτης να μην απολαμβάνει μια υπηρεσία, αλλά μια εμπειρία, δηλαδή να συμμετέχει στις διάφορες δραστηριότητες, όπως ψάρεμα, ή παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων κ.α. για να δεθεί με τον τόπο.

Το διάβασα στο volos.ert.gr
Η πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη Μαγνησία είναι ο τουρισμός εμπειρίας Reviewed by PLOUMISTOS on 2:25 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.