================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ενημερωτική δήλωση στο Βόλο με θέμα: «Πανελλήνιες εξετάσεις – Μπορούν να γίνουν εύκολες»

⍆Ο Δήμος Βόλου, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού και της Σχολικής...
Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Πανελλήνιες εξετάσεις – Μπορούν να γίνουν εύκολες», το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως στα παιδιά που είναι υποψήφιοι για τις πανελλήνιες, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διακεκριμένοι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να δώσουν στους υποψήφιους συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων, να προτείνουν τεχνικές συγκέντρωσης και αφομοίωσης της γνώσης, καθώς και συμβουλές για την ενδεδειγμένη διατροφή κατά το διάστημα της προετοιμασίας, για περισσότερη ενέργεια και ενίσχυση της μνήμης. Επίσης έχοντας υπόψη ότι οι εξετάσεις είναι πια οικογενειακή υπόθεση, θα δοθούν οδηγίες στους γονείς για ουσιαστική συμπαράσταση στον αγώνα των παιδιών.

Με αφορμή την εκδήλωση η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Δέσποινα Κότογλου, τόνισε: «Σαν δημοτική αρχή θέλουμε να είμαστε πάντα κοντά στους νέους και τα προβλήματά τους. Για το λόγο αυτό εξάλλου, διοργανώνουμε την συγκεκριμένη εκδήλωση η οποία αποτελεί και την αρχή μιας σειράς δράσεων που προγραμματίζονται από το Δήμο μας, για την εκπαιδευτική κοινότητα, σε όλες της τις βαθμίδες. Στην εκδήλωση, θα προσπαθήσουμε με την βοήθεια των διακεκριμένων καλεσμένων μας, να βοηθήσουμε ώστε αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων να περάσει, για τους γονείς και τα παιδιά, όσο πιο ανώδυνα και αποτελεσματικά γίνεται».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

- Δρ. Βάϊος Νταφούλης, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Το άγχος των εξετάσεων και τεχνικές διαχείρισής του»

- Δρ. Πέτρος Σταγιόπουλος, Ειδικός Παιδαγωγός, Σχολικός Σύμβουλος,

με θέμα: «Αποτελεσματικές Στρατηγικές Μάθησης»

- Άννα Ασλανίδου, Ψυχολόγος MSc Διευθύντρια Ε.Ε.Ε.ΕΚ, με θέμα: «Γονείς και Πανελλήνιες Εξετάσεις»

- Λάμπης Κωνσταντίνος, Διατροφολόγος- Διαιτολόγος MSc, με θέμα: «Ο ρόλος της διατροφής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τις εξετάσεις»

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Δέσποινα Κότογλου και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Γαλάτης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Ενημερωτική δήλωση στο Βόλο με θέμα: «Πανελλήνιες εξετάσεις – Μπορούν να γίνουν εύκολες» Reviewed by PLOUMISTOS on 5:06 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.