Στ. Πλουμιστός: Το θεραπευτικό μικρο "θαύμα" της Σιωπής - Κάντε το τεστ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στ. Πλουμιστός: Το θεραπευτικό μικρο "θαύμα" της Σιωπής - Κάντε το τεστ (ΒΙΝΤΕΟ)

⍆Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι ώρες σιωπής βοηθούν θεαματικά στην αναζωογόνηση...
των εγκεφαλικών κυττάρων ακριβώς με τον τρόπο που το κάνει ο ύπνος. Σε έναν δυναμικό και αποσπασματικό κόσμο, η εξεύρεση λύσεων ησυχίας μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο και το σώμα σας.

Ζούμε σε έναν δυναμικό και αποσπασματικό κόσμο, όπου η σιωπή -  ησυχία είναι όλο και πιο δύσκολη - και αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας.

Στην πραγματικότητα, μια έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας του 2011, που ονομάζεται ηχητική ρύπανση, που αποτελεί μια «σύγχρονη πανούκλα», όπως αναφέρεται στο άρθρο της  Carolyn Gregoire, κατέληξε ότι «υπάρχουν τεράστιες αποδείξεις ότι η έκθεση στον περιβαλλοντικό θόρυβο έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού». Συμπληρώνουμε συνεχώς τα αυτιά μας με μουσική, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές ειδήσεις και, φυσικά το πλήθος των ήχων που δημιουργούμε χωρίς διακοπή στα δικά μας κεφάλια. Σκεφτείτε: Πόσες στιγμές κάθε μέρα ξοδεύετε στην απόλυτη σιωπή; Η απάντηση είναι πιθανώς πολύ λίγη.

Καθώς τα εσωτερικά και εξωτερικά περιβάλλοντά μας γίνονται όλο και πιο δυνατά, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αναζητούν σιωπή, είτε με μια πρακτική να κάθονται ήσυχα για 10 λεπτά κάθε πρωί ή να κατευθύνονται σε μια "σιωπηλή υποχώρηση" ολιγοήμερων διακοπών.

Οι επιστήμονες υποστήριζουν ότι η σιωπή βοηθά στην ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου μας. 
Οι ίδιοι εξηγούν ότι έχει διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο ο θόρυβος και οι ομιλίες επιδρούν στη λειτουργία του εγκεφάλου μας, αναγκάζοντας τον να παράξει υψηλά επίπεδα ορμονών και προκειμένου να ανταποκριθεί σε μία multi-task απαίτηση. Τα κύματα ήχου επιδρούν στον εγκέφαλο, ο οποίος τα αντιλαμβάνεται ακόμη και όταν κοιμόμαστε, οπότε με έναν τρόπο αποσυμπιέζεται η ένταση και ο εγκέφαλος λειτουργεί σωστά: είτε με το να αναζητούμε ένα δίωρο σιωπής μέσα στη μέρα μας, είτε με το να κοιμόμαστε σε απολύτως ήσυχο περιβάλλον, όπου κανένας θόρυβος δεν θα μπορέσει να διαταράξει όχι τον ύπνο μας, αλλά τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις τρόπους που υποστηρίζουν οι επιστήμονες ότι η σιωπή είναι καλό για τον εγκέφαλό σας - και πώς αφιερώνοντας χρόνο σε αυτούς τους τρόπους μπορείτε να αισθανθείτε λιγότερο άγχος, πιο εστιασμένοι στους στόχους σας και πιο δημιουργικοί.

1. Πως σιωπή ανακουφίζει από το στρες και την ένταση.

Η Φλωρεντία Nightingale, μια βρετανική νοσοκόμα και κοινωνικός ακτιβιστής του 19ου αιώνα, έγραψε κάποτε ότι «ο περιττός θόρυβος είναι η πιο σκληρή απουσία φροντίδας που μπορεί να προσφέρεις σε άρρωστα άτομα.» Η Nightingale ισχυρίστηκε ότι οι άχρηστοι ήχοι μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία, απώλεια ύπνου και περισσότερα προβλήματα στους ασθενείς.

Η επιστημονική έκθεση "ηχητική ρύπανση", καταλήγει ότι ηχορύπανση μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη αρτηριακή πίεση και θανατηφόρα καρδιακά επεισόδια. Η έκθεση ανέλυσε μεγάλο αριθμό επιδημιολογικών μελετών, οι περισσότερες από τις οποίες διεξήχθησαν στην Ευρώπη. Οι δυνατοί θόρυβοι αυξάνουν τα επίπεδα άγχους ενεργοποιώντας την αμυγδαλή του εγκεφάλου και προκαλώντας την απελευθέρωση της κορτιζόλης της ορμόνης του στρες, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ βρέθηκε ότι τα υψηλότερα επίπεδα θορύβου στις μονάδες εντατικής θεραπείας οδήγησαν σε αυξημένη αρτηριακή πίεση, αυξημένους καρδιακούς ρυθμούς και διαταραγμένα μοτίβα ύπνου ασθενών. 

Ακριβώς όπως πολύς θόρυβος μπορεί να προκαλέσει στρες και ένταση, η έρευνα έχει βρει ότι η σιωπή έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, απελευθερώνοντας ένταση στον εγκέφαλο και στο σώμα.

Η μελέτη του 2006 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Heart, διαπίστωσε ότι δύο λεπτά σιωπής ήταν πιο χαλαρωτικά από ό, τι ακούγοντας "χαλαρωτική" μουσική, με βάση τις αλλαγές στην αρτηριακή πίεση και την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο.

2. Η σιωπή αναπληρώνει τους ψυχικούς μας πόρους.

Στην καθημερινότητά μας, η αισθητηριακή εισροή μας ρίχνεται από κάθε συναίσθημα που νιώθουμε, εξαιτίας των πεποιθήσεων μας. Όταν μπορούμε τελικά ξεφύγουμε από αυτές τις ηχητικές διαταραχές  - παρεμβολές, ή ανθρώπινες φωνές, τα κέντρα προσοχής του μυαλού μας έχουν την ευκαιρία να αποκατασταθούν. Οι αδιάκοπες απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής επιβαρύνουν σημαντικά τον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, ο οποίος ασχολείται με τη σκέψη, τη λήψη αποφάσεων και την επίλυση προβλημάτων. Ως αποτέλεσμα, η προσοχή των πόρων μας εξαντλείται. Όταν οι πόροι προσοχής εξαντληθούν, γίνονται αποσπασματικοί και νοητικά κουρασμένοι, η διάθεση του ανθρώπου πέφτει, νιώθει εξαντλημένος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εστιάσει, να λύσει προβλήματα και να βρει νέες ιδέες.

Σύμφωνα με τη θεωρία αποκατάστασης της προσοχής , ο εγκέφαλος μπορεί να αποκαταστήσει τους πεπερασμένους γνωστικούς πόρους του όταν βρισκόμαστε σε περιβάλλοντα με χαμηλότερα επίπεδα αισθητηριακής εισροής από το συνηθισμένο. Σε σιωπή - για παράδειγμα, ή ήρεμη ακινησία, ή περπατώντας στη φύση με ηρεμία, ο εγκέφαλος μπορεί δημιουργήσει νέα "θεραπευτικά" κύτταρα.

Κάντε το τεστ για την αύξηση της αισθητηριακής εισροής ακούγοντας την συγκεκριμένη μουσική που σας προτείνω. 

Απομονωθείτε για 10 λεπτά στον προσωπικό σας χώρο. 
Αρχίστε να αναπνέετε με βαθιές αναπνοές από την μύτη και βάζοντας τον αέρα προς την κοιλιά σας, ακούγοντας την συγκεκριμένη μουσική χαμηλή ένταση, ίσα-ίσα να την ακούτε. 

Θα διαπιστώσετε ένα μικρο "θαύμα" στο τέλος του 10λεπτου.


3. Σε σιωπή, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το δίκτυο προεπιλεγμένου τρόπου λειτουργίας του εγκεφάλου.

Το δίκτυο προεπιλεγμένου τρόπου λειτουργίας του εγκεφάλου ενεργοποιείται όταν ασχολούμαστε με αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν ως «αυτοπαραχθείς γνωστικές λειτουργίες», δηλαδή η ονειροπόληση, ο διαλογισμός, η φαντασία για το μέλλον, ή απλά η αφήγηση μας για κάτι που θέλουμε να συμβεί στο μέλλον.

Όταν ο εγκέφαλος είναι αδρανής και απεμπλακεί από τα εξωτερικά ερεθίσματα, μπορούμε τελικά να αξιοποιήσουμε την εσωτερική μας ροή σκέψεων, συναισθημάτων, αναμνήσεων και ιδεών. Η δέσμευση αυτού του δικτύου μας βοηθά να βγάζουμε το νόημα από τις εμπειρίες μας, να λάβουμε τα σημάδια της πνευματικής αφύπνισης, να είμαστε πιο δημιουργικοί και να σκεφτόμαστε τις ψυχικές και συναισθηματικές μας καταστάσεις πιο θετικά. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να ξεφύγουμε από τις αποσπάσεις που μας εμποδίζουν και η σιωπή είναι ένας τρόπος να φτάσεις εκεί.

Η λειτουργία προεπιλεγμένης λειτουργίας μας βοηθά να σκεφτόμαστε με μεγαλύτερη εσωτερικότητα, γινόμαστε θετικοί και πολύ δημιουργικοί στην καθημερινότητα μας. Όπως έγραψε κάποτε ο Χέρμαν Μελβούλ, "όλα τα βαθιά πράγματα και τα συναισθήματα των πραγμάτων προηγούνται και παρακολουθούνται από σιωπή".

4. Η ηρεμία της σιωπής μπορεί να αναγεννήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Η σιωπή μπορεί κυριολεκτικά να αυξήσει τον εγκέφαλο.
Η μελέτη για τα ποντίκια του 2013 , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Brain, Structure and Function, αφορούσε τη σύγκριση των επιπτώσεων του περιβαλλοντικού θορύβου, του χαμηλού θορύβου, των κουταβιών και της σιωπής στους εγκεφάλους των τρωκτικών. Αν και οι ερευνητές σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τη σιωπή ως έλεγχο στη μελέτη, διαπίστωσαν ότι δύο ώρες καθημερινής σιωπής οδήγησαν στην ανάπτυξη νέων κυττάρων στον ιππόκαμπο, μια βασική περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μάθηση, τη μνήμη και το συναίσθημα.

Τα ευρήματα από την έρευνα έδειξαν ότι η σιωπή μπορεί να είναι εξαιρετικά θεραπευτική για καταστάσεις όπως η κατάθλιψη και η νόσος του Alzheimer, οι οποίες συνδέονται με μειωμένα ποσοστά αναγέννησης νευρώνων στον ιππόκαμπο, ενώ ο εγκέφαλος ενεργοποιεί πιο εύκολα τα κέντρα "αυτοθεραπείας" του σώματος.

Κάντε το τεστ με την συγκεκριμένη μουσική που σας προτείνω για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας και αντίληψης κατά 40%.

Απομονωθείτε για 20 λεπτά στον προσωπικό σας χώρο. 
Πάρτε 20 βαθιές αναπνοές από την μύτη και βάζοντας τον αέρα στην κοιλιά σας και κρατήστε τον για μερικά δευτερόλεπτα ακούγοντας την συγκεκριμένη μουσική σε χαμηλή ένταση, ίσα-ίσα να την ακούτε. Μετά τις 20 βαθιές αναπνοές, συνεχίστε να αναπνέετε φυσιολογικά ενώ ακούτε την συγκεκριμένη μουσική σε χαμηλή ένταση και θα διαπιστώσετε ένα μικρο "θαύμα" μέχρι το τέλος του 20λεπτου.


Να θυμάστε
Η σιωπή που ασκείται με επίγνωση
είναι μητέρα της προσευχής, επιστροφή από την αιχμαλωσία, διαφύλαξη του θείου μέσα σου, επιστάτης των λογισμών, σκοπός που παρατηρεί τους εχθρούς, φίλη της πνευματικής ανησυχίας, εχθρός της αρνητικής δόνησης, σύζυγος της ησυχίας, δημιουργός θείων θεωρημάτων και κρυφή πνευματική ανάβαση.



Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Το θεραπευτικό μικρο "θαύμα" της Σιωπής - Κάντε το τεστ (ΒΙΝΤΕΟ)
Στ. Πλουμιστός: Το θεραπευτικό μικρο "θαύμα" της Σιωπής - Κάντε το τεστ (ΒΙΝΤΕΟ)
Στ. Πλουμιστός: Το θεραπευτικό μικρο "θαύμα" της Σιωπής - Κάντε το τεστ (ΒΙΝΤΕΟ)
https://www.magicbymio.com/wp-content/uploads/2015/12/42357929_m.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-N5f7tcj5gNc/Wo_71WWnX5I/AAAAAAAAiac/HalJGMadpSslgy0K0fg7YI_672u2OVfDQCLcBGAs/s72-c/PLOUMISTOS%2BFOS.gif
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/02/blog-post_246.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/02/blog-post_246.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content