================================================================================================================
================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

ΣΟΚ! Μαζικά μηνύματα για αγοροπωλησία νεφρών στον Βόλο

⍆Μία απίστευτη ιστορία εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στο Βόλο, με τους κατοίκους...
της θεσσαλικής πόλης να δέχονται μηνύματα και e-mail για αγοροπωλησία νεφρών.

«Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Aν αναζητάτε την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω capital controls και οικονομικών προβλημάτων, και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας, ακόμη και σήμερα, και θα σας προσφέρουμε καλή προσφορά για το νεφρό σας. Ο γιατρός Ντ…. είναι Νεφρολόγος. Ειδικεύεται στη χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν αντίστοιχο δότη.

Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία. Αν είστε ενδιαφερόμενοι να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», καταλήγει το μήνυμα, το οποίο παραπέμπει σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλεφωνικό αριθμό Whatsapp και το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου.

Το διάβασα στο ant1iwo.com

Η ωμότητα με την οποία μπαίνει το θέμα του παράνομου εμπορίου οργάνων, αποτυπώνεται στο mail που εστάλη ομαδικά πριν από λίγες μέρες, με αποδέκτες πολλούς Βολιώτες.

«Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Aν αναζητάτε την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω capital controls και οικονομικών προβλημάτων, και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας, ακόμη και σήμερα, και θα σας προσφέρουμε καλή προσφορά για το νεφρό σας. Ο γιατρός Ντ…. είναι Νεφρολόγος. Ειδικεύεται στη χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν αντίστοιχο δότη. Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία. Αν είστε ενδιαφερόμενοι να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», καταλήγει το μήνυμα και παραπέμπει σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλεφωνικό αριθμό Whatsapp.

Ανθίζει το παράνομο εμπόριο νεφρών

Το παράνομο εμπόριο νεφρών έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 εγχειρήσεις που αφορούν αγορά ανθρώπινων οργάνων λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο, δηλαδή περισσότερες από μία εγχειρήσεις την ώρα, αποκαλύπτουν οι εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται από παγκόσμιο δίκτυο γιατρών δείχνουν ότι οι διακινητές ανθρώπων αψηφούν τους νόμους που προορίζονται για να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους και κάνουν περιουσίες από την αυξανόμενη διεθνή ζήτηση για μεταμόσχευση νεφρών που προέρχεται από την αύξηση του διαβήτη και άλλων ασθενειών.

Οι ασθενείς, που πολλοί από αυτούς θα πάνε στην Κίνα, την Ινδία ή το Πακιστάν για τη χειρουργική επέμβαση, μπορούν να πληρώσουν μέχρι και 200.000 δολάρια για ένα νεφρό, σε σπείρες που αγοράζουν όργανα από ευάλωτους, απελπισμένους ανθρώπους, μερικές φορές για λιγότερο από 5.000 $.

Η «αναζωπύρωση» της εμπορίας οργάνων οδήγησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να υποδείξει ότι υπονομεύεται η ίδια η ανθρωπότητα από τα τεράστια κέρδη που βγάζουν αυτοί που εμπλέκονται, καθώς και από την ανισότητα μεταξύ των φτωχών ανθρώπων που υποβάλλονται σε «ακρωτηριασμό» για λίγα μετρητά για τους πλούσιους ασθενείς που διατηρούν το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.

Τα νεφρά αποτελούν το 75% της παγκόσμιας παράνομης εμπορίας οργάνων. Η αύξηση των ποσοστών του διαβήτη, της υψηλής αρτηριακής πίεση και των καρδιακών προβλημάτων προκαλεί ζήτηση για νεφρά που ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά.

Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, 1 στους 10 από τους λήπτες οργάνων πιθανότατα προμηθεύονται τα μοσχεύματα από μαυραγορίτες.

Το διάβασα στο taxydromos.gr
ΣΟΚ! Μαζικά μηνύματα για αγοροπωλησία νεφρών στον Βόλο Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 2:38 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.