Στ. Πλουμιστός: Μην αγνοείς την πραγματικότητα που εσύ δημιουργείς - Ο νους σου μπορεί να δημιουργήσει ύλη

Στ. Πλουμιστός: Μην αγνοείς την πραγματικότητα που εσύ δημιουργείς - Ο νους σου μπορεί να δημιουργήσει ύλη

⍆Ο άνθρωπος κατευθύνεται από τα πιστεύω του, τα οποία ενεργοποιούνται....
μέσω της καρδιάς, μέσω των συναισθημάτων του.

Λέγεται ότι το τελειότερο αλλά και πολυπλοκότερο όργανο στη Γη είναι ο εγκέφαλος του ανθρώπου. Λέγεται ότι αυτός έχει τη διακυβέρνηση του ανθρώπου.
Λέγεται ότι έχει τη μνήμη. 
Λέγεται ότι έχει τη γνώση. 
Λέγεται ότι έχει τη σκέψη. 
Λέγεται ότι παράγει τη λογική. 
Λέγεται ότι διαθέτει κι άλλες μεταφυσικές και υπερφυσικές δυνατότητες, οι οποίες παραμένουν ανεξερεύνητες (τηλεπάθεια – τηλεκίνηση κλπ.). 

Από όλα αυτά ξέρουμε ότι ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι υπεύθυνος για ό,τι έχει κάνει ο άνθρωπος στη Γη, καλό ή κακό. Και να φανταστεί κανείς ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο ένα πολύ μικρό μέρος από το όλον του εγκεφάλου. Άρα όπως λέγει και το απόφθεγμα, λειτουργεί ανισόρροπα. Και όμως έχει πετύχει τόσα πολλά πράγματα στη Γη, που αν τα μετρήσουμε, σκεπτόμενοι λογικά, θα πούμε ότι τα μισά είναι καλά και τα άλλα μισά μη καλά.

Oι λέξεις είναι τρόπος έκφρασης.

Kαθώς διαβάζετε αυτά τα λόγια που βρίσκονται πάνω σ’ αυτήν την σελίδα αντιλαμβάνεστε ότι οι πληροφορίες που δέχεστε δεν είναι μία ιδιότητα των γραμμάτων που αποτελούν τις λέξεις αυτές. H τυπωμένη γραμμή δεν περιέχει πληροφορίες. Mεταδίδει πληροφορίες. Πού βρίσκεται τότε η πληροφορία που μας μεταβιβάζεται αν όχι πάνω σ’ αυτήν την σελίδα;

H ίδια ερώτηση ισχύει βέβαια και για την περίπτωση που διαβάζετε μία εφημερίδα ή όταν μιλάτε σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Oι ίδιες οι λέξει μεταφέρουν πληροφορίες, συναισθήματα ή σκέψεις. Eίναι φανερό ότι οι σκέψεις ή τα αισθήματα δεν είναι το ίδιο πράγμα με τις λέξεις. Tα γράμματα πάνω στην σελίδα είναι σύμβολα και εσείς έχετε δεχτεί τα διάφορα νοήματα που συνδέονται μ’ αυτά. Tο θεωρείτε δεδομένο χωρίς ούτε καν να το σκεφτείτε, ότι τα σύμβολα, τα γράμματα δεν είναι πραγματικότητα, είναι πληροφορίες ή σκέψεις που επιχειρούν να μεταφέρουν.

Tώρα λοιπόν σας λέω ότι με τον ίδιο τρόπο τα αντικείμενα είναι επίσης σύμβολα που αντιπροσωπεύουν μία πραγματικότητα της οποίας το νόημα τα αντικείμενα αυτά, όπως και τα γράμματα, μεταδίδουν. H πραγματική πληροφορία δεν βρίσκεται μέσα στο αντικείμενο όπως φυσικά η σκέψη δεν είναι μέσα στα γράμματα ή στην λέξη. Oι λέξεις είναι τρόπος έκφρασης. Έτσι και τα υλικά αντικείμενα είναι ένα διαφορετικό είδος έκφρασης. Έχετε συνηθίσει στην ιδέα ότι εκφραζόσαστε κατ’ ευθείαν με τα λόγια. T’ ακούτε καθώς τα λέτε. Mπορείτε να αισθανθείτε να κινούνται οι μυς του λαιμού σας και να είσαστε συνειδητοί. Mπορεί να αντιληφθείτε άπειρες αντιδράσεις μέσα στο σώμα. Όλες αυτές είναι πράξεις που συνοδεύουν την ομιλία σας.

Tα υλικά αντικείμενα είναι το αποτέλεσμα ενός άλλου είδους έκφρασης. Tα δημιουργείτε ακριβώς όπως δημιουργείτε τις λέξεις. Δεν εννοώ ότι τα δημιουργείτε με τα χέρια σας ή βιομηχανικά, εννοώ ότι τα αντικείμενα είναι φυσικά υποπροϊόντα της εξέλιξης του είδους σας όπως είναι και οι λέξεις. Eξετάστε για ένα λεπτό τι γνωρίζετε για την ομιλία σας. Παρ’ όλο που ακούτε τα λόγια και αναγνωρίζετε ότι είναι τα κατάλληλα και παρ’ όλο που πλησιάζουν λίγο πολύ την έκφραση του συναισθήματός σας, δεν είναι το συναίσθημα και υπάρχει ασφαλώς μία απόσταση στη σκέψη σας και την έκφρασή της.

H οικειότητα με την ομιλία αρχίζει να εξαφανίζεται όταν αντιληφθείτε ότι εσείς οι ίδιοι δεν γνωρίζετε ακριβώς πώς θα τελειώσετε μία φράση όταν την αρχίζετε ή πως δημιουργείτε τις λέξεις. Δεν γνωρίζετε συνειδητά τον τρόπο που μπορείτε και χειρίζεστε μία συγκλονιστική πυραμίδα από σύμβολα, διαλέγοντας ακριβώς αυτά που σας χρειάζονται για να εκφράσετε μία συγκεκριμένη σκέψη. Aν το καλοεξετάσουμε δεν γνωρίζετε πώς σκέφτεστε. Δεν γνωρίζετε πώς μεταφράζετε τα σύμβολα αυτά πάνω σ’ αυτήν την σελίδα σε σκέψεις και μετά τ’ αποθηκεύετε ή πώς τα κάνετε να λειτουργούν για σας. Aφού οι μηχανισμοί της φυσιολογικής ομιλίας σας είναι τόσο λίγο γνωστοί στο συνειδητό επίπεδο δεν πρέπει να σας προκαλεί κατάπληξη ότι δεν έχετε συναίσθηση των πιο περίπλοκων εργασιών που εκτελείτε, όπως είναι η συνεχής δημιουργία του υλικού σας περιβάλλοντος σαν ένα τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης.

Mόνο απ’ αυτήν την άποψη μπορεί κανείς να καταλάβει την πραγματική φύση της ύλης. Mόνο αν κατανοήσει κανείς την φύση της συνεχούς μετάφρασης σκέψεων και επιθυμιών, όχι σε σκέψεις, σ’ αυτήν την περίπτωση, αλλά σε υλικά αντικείμενα, μπορεί να συνειδητοποιήσει την αληθινή του εξάρτηση από τις περιστάσεις, τον χρόνο και το περιβάλλον.

Η ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν

Η ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν, είναι εκφρασμένη σε ουδέτερες ηλεκτρομαγνητικές μονάδες ενέργειας, που ξεκινούν από το κβαντικό κενό και με την επικέντρωση της συνείδησης, η οποία εκφράζεται με τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας, λαμβάνει συγκεκριμένη μορφή.

Ανάλογα με την εξέλιξη της συνειδητότητας μας μορφοποιούμε τα πράγματα και τις καταστάσεις που έλκουμε στη ζωή μας. Το σώμα μας και η πραγματικότητά μας δημιουργείται δια μέσου των μορίων και της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειες που ενεργοποιούν οι σκέψεις, τα πιστεύω και τα συναισθήματα μας. 

Οι σκέψεις, η φαντασία, το όραμα, είναι το σχέδιο, που θέλουμε να πετύχουμε, ενώ τα συναισθήματα μας είναι η ενέργεια που χρειάζεται για να υλοποιηθεί το παραπάνω σχέδιο. Τα συναισθήματα έχουν ενέργεια, η οποία εκπέμπεται από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που στέλνει η καρδιά μας.

Στο Institute of Heart Math στην Αμερική ανακάλυψαν ότι κάθε πληροφορία, κάθε σκέψη, κωδικοποιημένη από τα συναισθήματα μας , παίζει καθοριστικό ρόλο στις κατευθύνσεις που στέλνει με ηλεκτρομαγνητικά κύματα η καρδιά μας, στον εγκέφαλο μας και σ’ όλα τα όργανα και κύτταρα του σώματος μας.

Σύμφωνα με τον Dr Casey Adams τα ενδόμυχα πιστεύω και συναισθήματά μας, μεταφράζονται σε κυματομορφές που μεταδίδονται σαν εντολές προς όλα τα όργανά μας. Συγκεκριμένα οι εντολές αυτές σε ενεργειακή μορφή (κυματομορφή) μεταδίδονται από το τσάκρα της καρδιάς ή καρδιακό πλέγμα, το τρίτο μάτι που είναι το κέντρο ελέγχου του σώματός μας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα (chakra) και των 72000 Nadis (που είναι ενεργειακή διάδρομοι) σε όλα τα όργανα και τα κύτταρα του σώματός μας.

Οι εντολές αυτές μεταφράζονται με την παραγωγή ορμονών, όπως είναι οι ενδορφίνες που μας κάνουν να πετάξουμε ή της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης που είναι χημικά που εγκρίνονται όταν αγχωνόμαστε και δηλητηριάζουν το σώμα μας, αν μείνει στάσιμο, διότι τα χημικά αυτά εγκρίνονται όταν το σώμα μας με το stress και τα αρνητικά συναισθήματα, τίθεται σε συναγερμό και πρέπει να τρέξει ή να παλέψει. Το σημαντικότερο δε είναι ότι οι εντολές αυτές καθορίζουν την δυναμική του αμυντικού μας συστήματος. 

Αν έχουμε αρνητικά συναισθήματα, όπως φόβο και τα παράγωγά του, η καρδιά μας δίνει εντολή στον εγκέφαλό μας και σ’ όλα μας τα κύτταρα, ν’ ατονήσει και να απενεργοποιήσει το αμυντικό μας σύστημα. 

Αν πάλι νιώθουμε θετικά συναισθήματα, η καρδιά δίνει εντολή στον εγκέφαλο να εκκρίνει ενδορφίνες, οι οποίες ενδυναμώνουν στο μέγιστο το αμυντικό μας σύστημα. Είδατε ποτέ ερωτευμένους να αρρωστήσουν; Δεν γίνεται, διότι είναι ευτυχισμένοι και ο εγκέφαλος τους είναι γεμάτος από ενδορφίνες, οι οποίες δίνουν φτερά στο αμυντικό τους σύστημα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η καρδιά (διαμέσου του τσάκρας της καρδιάς), το τσάκρας του τρίτου ματιού, εκφράζει τα ενδόμυχα πιστεύω μας και μόνο βάσει αυτών, δίνει εντολές (στέλνει ηλεκτρομαγνητικά κύματα) στον εγκέφαλο (υποθάλαμο και στην συνέχεια στην επίφυση και στην υπόφυση) και σ’ όλο μας το σώμα να εκκρίνει τις ανάλογες ορμόνες οι οποίες καθορίζουν την υγεία αλλά και όλη μας την ζωή. 

Τα πιστεύω μας ενισχυμένα με τα συναισθήματά μας, στέλνουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα διαμέσου της καρδιάς μας, και των ενεργειακών μας κέντρων (chakras), τα οποία όπως είδαμε πιο πάνω, διαχέονται στο σύμπαν και έλκουν ακριβώς τα πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που είναι σύμφωνα με τα ενδόμυχα πιστεύω μας.

Στο Institute of Heart Math μέτρησαν την ηλεκτρική ενέργεια της καρδιάς με ηλεκτροκαρδιογράφημα και βρήκαν ότι είναι 60 φορές μεγαλύτερη από την ηλεκτρική ενέργεια του εγκεφάλου, που μετριέται με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Δηλαδή το μαγνητικό πεδίο της καρδιάς είναι 5000 φορές δυνατότερο από το μαγνητικό πεδίο του εγκεφάλου. Φανταστείτε την δύναμη που έχουν τα συναισθήματά μας τα οποία προέρχονται από την καρδιά μας, όταν δημιουργούν μαγνητικό πεδίο 5000 φορές μεγαλύτερο από αυτό του εγκεφάλου.

Ο άνθρωπος λοιπόν κατευθύνεται από τα πιστεύω του, τα οποία ενεργοποιούνται μέσω της καρδιάς, μέσω των συναισθημάτων του.

Οι σκέψεις μας έχουν συγκεκριμένη συχνότητα.
Υπάρχουν σκέψεις θετικές, δημιουργικές, γεμάτες αγάπη, που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε τα πάντα. 

Υπάρχουν σκέψεις αρνητικές, οι οποίες συνοδεύονται και δυναμοποιούνται από αρνητικά συναισθήματα που έχουν τη ρίζα τους στο φόβο, οι οποίες μας οδηγούν στην ασθένεια, στη μιζέρια και τέλος στην αυτοκαταστροφή.

Ο  αναισθησιολόγος και ψυχολόγος Dr Stuart Hameroff εξηγεί ακριβώς πως σε κβαντικό επίπεδο οι σκέψεις μας γίνονται πραγματικότητα: «Κάθε συνειδητή σκέψη μπορεί να θεωρηθεί επιλογή, μια κβαντική υπέρθεση που καταρρέει μπροστά σε μια επιλογή», «Το Σύμπαν είναι ευφυέστατο και ανταποκρίνεται αυτομάτως στη συνείδησή μας».

 «Ο νους μπορεί να επηρεάσει και να δημιουργήσει ύλη. Η φυσική μορφή σας, το σωματικό περιβάλλον σας είναι η φυσική υλοποίηση των σκέψεων σας, των συναισθημάτων σας και των ερμηνειών σας. Ο εσώτερος εαυτός διαμορφώνει το σώμα σας μετατρέποντας τις σκέψεις μας και τα συναισθήματα μας σε ύλη.

Το κάθε συναίσθημα, συγκίνηση ή σκέψη, έχει τη δική του ηλεκτρομαγνητική πραγματικότητα που είναι και μοναδική. Κατά κάποιο τρόπο τα τρισδιάστατα αντικείμενα δημιουργούνται όπως περίπου δημιουργούνται οι εικόνες στην τηλεόραση, αλλά με μια μεγάλη διαφορά. Αν δεν είσαι συντονισμένος σ’ αυτή τη συχνότητα, τότε δεν θα αντιλαμβάνεσαι τα φυσικά αντικείμενα καθόλου.
Καθένας από σας ενεργεί σαν μετασχηματιστής. Ασυνείδητα και αυτόματα μετατρέπει εξαιρετικά πολύπλοκες ηλεκτρομαγνητικές μονάδες σε φυσικά αντικείμενα. Κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα ή συγκίνηση, αμέσως αποκτά υπόσταση σαν απλή ή περίπλοκη ηλεκτρομαγνητική μονάδα, πράγμα που οι επιστήμονές σας δεν έχουν ακόμη διαπιστώσει.

Κάθε φορά που απευθύνετε σε κάποιο άτομο σκέψεις έντονα συναισθηματικά φορτισμένες, του στέλνετε κι ένα ομοίωμα του εαυτού σας, μια πραγματική εικόνα της υλοποιημένης σκέψης.
Κάθε σκέψη ή κάθε συναίσθημα υπάρχει σαν μία ηλεκτρομαγνητική ενεργειακή μονάδα ή σαν ένας συνδυασμός μονάδων που κάτω απ’ ορισμένες συνθήκες αναδύονται μέσα στην δομή της ύλης. Νοερές εικόνες συνοδευμένες από δυνατό συναίσθημα, μπορούν να γίνουν σχεδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα δημιουργηθεί ένα αντίστοιχο υλικό αντικείμενο ή κατάσταση ή γεγονός.

Η ένταση ενός συναισθήματος ή μιας σκέψης ή μιας νοερής εικόνας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, που καθορίζει την υλοποίησή της. Η ένταση είναι ο κορμός από τον οποίο μετασχηματίζονται οι ηλεκτρομαγνητικές ομάδες ενέργειας».

Το ίδιο υποστηρίζει κι ο νευροφυσιολόγος Dr Joe Dispenza, αλλά μας εξηγεί τη διαδικασία που οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας δημιουργώντας, στον εγκέφαλο μας νευρωνικά δίκτυα: «Είσαστε συνδεδεμένοι με τα νευρωνικά σας δίκτυα, τα οποία είναι ενωμένα με τα συναισθήματα μας». «Κάνοντας επανειλημμένως τις ίδιες σκέψεις, στερεώνουμε τις συνδέσεις στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου μας. Αυτές οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις μας κάνουν να ενεργούμε κατά τον ίδιο τρόπο συνεχώς. Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, μπορούμε να «σπάσουμε» αυτή τη σύνδεση των νεύρων και να εγκαταστήσουμε μια καινούργια σύνδεση. Με αυτή την αλλαγή στις σκέψεις μας και την ειλικρινή πίστη ότι θα γίνουμε αυτό που περιγράφουν οι εν λόγω νέες σκέψεις, επέρχεται και μια αλλαγή στη δράση». 

O Dr Tiller στο βιβλίο του Some Science Adventures with Real Magic, γράφει όλα τα πειράματα που έκανε για 35 χρόνια πάνω στην ψυχοενεργητική. Τα λόγια του καθηγητή:«Με την πρόθεση θέτουμε σε λειτουργία το κυβερνοκατάστρωμα. Έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα και δημιουργεί για χάρη σας ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Η πρόθεσή σας κάνει αυτό το πράγμα να αποκτά υλική υπόσταση, αρκεί να είστε ενσυνείδητος και να μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε την προθετικότητα σας. Μαθαίνετε να ελέγχετε τις προθέσεις. Και αυτό είναι που επεξεργάζεται αυτό το κατασκεύασμα, όλο και περισσότερο ώστε να βιώνετε εν συνεχεία αυτά τα βαθύτερα σήματα από τις διάφορες στρώσεις του βιοκουστουμιού σας και να νιώθετε την ευρύτερη πραγματικότητα». Εμείς χειριζόμαστε το κυβερνοκατάστρωμα. Διαθέτει τέτοια προσαρμοστικότητα ώστε ό,τι κι αν φανταστείς θα σου το δημιουργήσει και εσύ μαθαίνεις. Η πρόθεση σου γίνεται η αιτία να υλοποιηθεί αυτό το πράγμα μόλις αρχίζεις να διαθέτεις αρκετή επίγνωση και μαθαίνεις πώς να χρησιμοποιείς την προθετικότητα σου». «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε την σκέψη και την πρόθεση αν θέλετε να συμβεί μια μεταμόρφωση».

Ο ανιχνευτής της ποιότητας των σκέψεων μας είναι τα συναισθήματά μας. 

Αν αισθανόμαστε ωραία, είμαστε ευχαριστημένοι, τότε παλλόμαστε, δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες, βλέπουμε τα πάντα όμορφα και ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα θετικές, δημιουργικές σκέψεις, είναι αισιόδοξος και επικεντρώνει την προσοχή του σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν. Όταν όμως αισθανόμαστε άσχημα., νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, παλλόμαστε σε κατώτερες, ασθενέστερες συχνότητες και είναι σίγουρο τότε ότι ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα αρνητικές σκέψεις. 

Το μεγάλο κακό δεν είναι μόνο ότι κάνουμε αρνητικές σκέψεις, είναι ότι όταν αισθανόμαστε άσχημα σκεπτόμαστε και συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στο αντίθετο από αυτό που θέλουμε να μας συμβεί. Όταν αισθανόμαστε άσχημα, αμφιβάλλουμε για την θετική έκβαση των στόχων μας και κατ’ αυτό τον τρόπο συγκεντρώνουμε την προσοχή μας σ’ αυτό που φοβόμαστε, δηλαδή στη μη εκπλήρωσή τους.

Άρα στόχος μας είναι να αισθανόμαστε πάντα ωραία, να μην επιτρέπουμε σε κανένα να μας κάνει να αισθανθούμε άσχημα, να σκεπτόμαστε πάντα το καλό, να αποφεύγουμε την κριτική, ή να απαντούμε σε κριτική, να έχουμε πάντα στο νου μας το καλό, τη δημιουργία.

Αν συνηθίσουμε να κάνουμε συνεχώς θετικές σκέψεις, θα παρατηρήσουμε ότι τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι θα είναι μεγαλύτερα κι όσο μεγαλώνουν τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι, τόσο περισσότερο θα κάνουμε θετικές σκέψεις, τόσο περισσότερο θα επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας και την προσοχή μας, σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν, έτσι θα κάνουμε όλα τα όνειρα μας πραγματικότητα, θα παλλόμαστε συνεχώς σε ανώτερες συχνότητες, έως ότου η ζωή μας γίνει μια ομορφιά, μια απεριόριστη έκφραση χαράς, αγάπης, δημιουργίας.

Συμπέρασμα: Οτιδήποτε σκεπτόμαστε, σ’ οτιδήποτε συγκεντρώνουμε την προσοχή μας, γίνεται πραγματικότητα. Όταν η σκέψη μας συνοδεύεται και με συναισθήματα, παίρνει περισσότερη δύναμη. Όσο πιο έντονα είναι τα συναισθήματα που συνοδεύουν τις σκέψεις μας, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες για να γίνουν πραγματικότητα.

Όταν νιώθετε την έγερση δυσάρεστων συναισθημάτων, πάρτε λίγο χρόνο και προσπαθήστε να καθορίσετε την πηγή τους. Οι απαντήσεις είναι διαθέσιμες πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύατε πριν. Αποδεχτείτε αυτά τα συναισθήματα σαν δικά σας αυτή τη στιγμή. Μην τα καταπιέζετε, τα αγνοείτε ή προσπαθείτε να τα αντικαταστήσετε με αυτά που θεωρείτε καλές σκέψεις. Καταρχήν να έχετε επίγνωση της πραγματικότητας των συναισθημάτων σας. Καθώς με το χρόνο αποκτάτε επίγνωση των πεποιθήσεών σας, θα δείτε πώς αυτές προκαλούν αυτόματα συγκεκριμένα συναισθήματα. Ένας άνθρωπος που είναι σίγουρος για τον εαυτό του δεν θυμώνει με το παραμικρό που του συμβαίνει, ούτε κουβαλάει κακίες. Όμως, ένας άνθρωπος που φοβάται για την αξία του, κάτω από παρόμοιες συνθήκες οργίζεται. Η ελεύθερη ροή των συναισθημάτων θα σας οδηγήσει πίσω στις συνειδητές πεποιθήσεις σας, αν δεν την παρεμποδίσετε.

Τα θετικά, γεμάτα αγάπη συναισθήματα είναι εναρμονισμένα με αυτά της Πηγής μας, μας κάνουν να δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες και βοηθούν να γίνουν οι προθέσεις μας πραγματικότητα.
Εκείνο όμως που ισχυροποιεί ακόμη τη σκέψη μας και την κάνει πραγματικότητα είναι η προσδοκία μας, η βεβαιότητά μας ότι η σκέψη αυτή θα γίνει σίγουρα πραγματικότητα.

Η συνείδησή μας μπορεί να επιθυμεί κάτι, αλλά όμως αν το υποσυνείδητό μας διαφωνεί, το οποίο πάντα κυριαρχεί του συνειδητού, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα. Όλη η προσπάθειά μας είναι να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητό μας και να το εναρμονίσουμε με τους νέους στόχους μας, για μια νέα ζωή, γεμάτη υγεία, πληρότητα, ευημερία και ευτυχία που θέλουμε να ζήσουμε.

Άρα η συνεχής επανάληψη μιας σκέψης συνοδευόμενη από έντονα θετικά συναισθήματα και η με απόλυτη βεβαιότητα προσδοκία ότι θα υλοποιηθεί, είναι οι παράγοντες που κάνουν τη σκέψη μας πραγματικότητα.

Μερικές βασικές αλήθειες που εξηγώ στα σεμινάρια μου είναι: 
  • Δε ζούμε στην πραγματικότητα, αλλά στην ερμηνεία που έχουμε μάθει να της δίνουμε.
  • Αλλάζοντας την ερμηνεία, αλλάζουμε και την πραγματικότητα.
  • Αλλάζοντας τους εαυτούς μας, όλα μπορούν να συμβούν.
  • Διατηρώντας τις ίδιες απόψεις, σκέψεις και τακτική δράσης, βλέπουμε ότι παίρνουμε πάντα από «τη ζωή» τις «ίδιες απαντήσεις».
  • Κι αφού η ζωή είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει, θα ’πρεπε μάλλον ν’ αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ.
  • Όταν καινούργιες πληροφορίες αλλάξουν τα βαθύτερα «πιστεύω» μας, τότε θα αλλάξει και η ερμηνεία που δίναμε μέχρι σήμερα στον κόσμο.
  • Πραγματικό είναι ό,τι δεχόμαστε σαν αληθινό
  • Ό,τι δεχόμαστε σαν αληθινό είναι ό,τι πιστεύουμε
  • Ό,τι αντιλαμβανόμαστε είναι αυτό που ψάχνουμε
  • Το τι ψάχνουμε εξαρτάται από το τι σκεφτόμαστε
  • Το τι σκεφτόμαστε εξαρτάται από τι αντιλαμβανόμαστε
  • Το τι αντιλαμβανόμαστε προσδιορίζει το τι πιστεύουμε
  • Το τι πιστεύουμε προσδιορίζει αυτό που δεχόμαστε σαν αληθινό
  • Αυτό που δεχόμαστε τελικά σαν αληθινό είναι η πραγματικότητά μας
Το άρθρο συντάχτηκε και με πληροφορίες από τα armonikizoiafotopoulos, finikas

Στ. Πλουμιστός

Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Μην αγνοείς την πραγματικότητα που εσύ δημιουργείς - Ο νους σου μπορεί να δημιουργήσει ύλη
Στ. Πλουμιστός: Μην αγνοείς την πραγματικότητα που εσύ δημιουργείς - Ο νους σου μπορεί να δημιουργήσει ύλη
Στ. Πλουμιστός: Μην αγνοείς την πραγματικότητα που εσύ δημιουργείς - Ο νους σου μπορεί να δημιουργήσει ύλη
https://images.theconversation.com/files/195515/original/file-20171120-18561-18u1oqs.jpg?ixlib=rb-1.1.0&q=45&auto=format&w=496&fit=clip
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_783.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_783.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content