================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Γιατί η Μητρόπολη Δημητριάδος ζητά από τον πατήρ Γεώργιο Δεληκώστα να παραιτηθεί

⍆Να παντρευτεί για δεύτερη φορά ζητά ο 47χρονος ιερέας Γεώργιος Δεληκώστας, καθώς.... η νέα σύντροφός του κυοφορεί το παιδί του, ενώ η Μητρόπολη Δημητριάδος του ζητά να παραιτηθεί. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», ο ιερέας που πέρυσι μετά την απόφαση της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού μετατέθηκε από την Παναγία Τρύπα στην Κάτω Γατζέα, κινδυνεύει να χάσει το σχήμα του.

Ο ίδιος έστειλε επιστολή όπου μεταξύ άλλων εξιστορεί την προσωπική του ιστορία, με την πρώην σύζυγό του να τον εγκαταλείπει και να συνάπτει σχέσεις με άλλη γυναίκα η οποία, όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του, τον στηρίζει και τον βοηθά στο εκκλησιαστικό του έργο. 

Τονίζει ότι το παιδί είναι καρπός αγάπης και αναζητά αγάπη και θα πρέπει να μεγαλώσει σε μια οικογένεια. Μάλιστα επικαλείται την ομόφωνη απόφαση του Πανορθόδοξου Συνεδρίου που έγινε στην Κων/πολη το 1923 και η οποία επισημαίνει πως «ουδέν μυστήριον εμποδίζει άλλο μυστήριον.

Η ιεροσύνη δεν εμποδίζει το γάμο, όπως ο γάμος δεν εμποδίζει την ιεροσύνη δια τους διακόνους και τους ιερείς». Τονίζει πάντως ότι δεν επιθυμεί την κατάλυση του εκκλησιαστικού νόμου αλλά την υπέρβασή του. 

Σημειώνεται ότι ο εκκλησιαστικό δίκαιο απαγορεύει δεύτερο γάμο για τον ιερό κλήρο.

Το διάβασα στο volos.ert.gr
Γιατί η Μητρόπολη Δημητριάδος ζητά από τον πατήρ Γεώργιο Δεληκώστα να παραιτηθεί Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 11:15 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.