Το έθιμο "Κουρμπάνι", το φαγητό του Αγίου Αθανασίου, θα αναβιώσει στον Οικισμό ΑΣΤΕΡΙΑ της Αγριάς Βόλου

Το έθιμο "Κουρμπάνι", το φαγητό του Αγίου Αθανασίου, θα αναβιώσει στον Οικισμό ΑΣΤΕΡΙΑ της Αγριάς Βόλου

⍆Η Διοικητική-Διαχειριστική Επιτροπή του Ιερού Παρεκκλησίου αποσκοπώντας...
στη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, τιμά την ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου, ζωντανεύοντας για δεύτερη χρονιά το “Κουρμπάνι”.

Ιδιαίτερη Ευλογία αποτελεί η Εορτή του Προστάτου μας Αγίου Αθανασίου για όλο τον Οικισμό μας.
Σας περιμένουμε λοιπόν στο Σπίτι σας, στο Ναό του Αγίου μας με Χαρά σ' όλες τις λατρευτικές που αναφέρονται παρακάτω.

Η γιορτή του Αγίου Αθανασίου, την 18η Ιανουαρίου κάθε έτους, είναι σημαντική ημέρα για τον Οικισμό μας.

Η μνήμη του Αγίου Αθανασίου, γιορτάζεται με ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο και έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στο χρόνο.

Την παραμονή 17 Ιανουαρίου, τελείται στην εκκλησία του Οικισμού μας, ο Μέγας Εσπερινός.
Συγχρόνως την παραμονή της γιορτής κυρίες απο τον Οικισμό μας, το Βόλου και την Αγριά, κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες για το έθιμο της γιορτής αυτής, ετοιμάζοντας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, το φαγητό (Κουρμπάνι), που θα μοιραστεί σε όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.

Το Κουρμπάνι, το φαγητό του Αγίου Αθανασίου, το οποίο είναι ρύζι και κρέας- φαγητό ξεχωριστής νοστιμιάς -μαγειρεύεται από τις κυρίες, και αφού το ευλογήσει ο Ιερέας, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, μοιράζεται σε όλους τους πιστούς που παρευρίσκονται.

Το έθιμο αυτό της διανομής του φαγητού, ξεκινάει από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Οι κάτοικοι των χωριών, τότε, για να μπορούν να συναντιούνται και να συζητούν τα προβλήματά τους, οργάνωναν γιορτές και πανηγύρια θρησκευτικού περιεχομένου και έτσι δεν είχαν προβλήματα από τους Τούρκους κατακτητές.

Αξιέπαινη είναι η προσφορά των πιστών, οι οποίοι κάθε χρόνο προσφέρουν κρέας, αλλά και όλων των άλλων κατοίκων και φίλων του Ιερού Παρεκκλησίου, που προσφέρουν τα υπόλοιπα απαραίτητα υλικά, για το φαγητό (Κουρμπάνι) του Αγίου Αθανασίου του Οικισμού μας.

Ακόμη αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις γυναίκες, που μαγειρεύουν το φαγητό, αλλά και σε όλους τους άλλους που βοηθούν τις κυρίες της Διοικητικής-Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Παρεκκλησίου, τους εξωτερικούς συνεργάτες και φίλους, να ετοιμάσουν όλα όσα απαιτούνται για την Μεγάλη Γιορτή του Οικισμού μας.

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, πλήθος πιστών, από όλη την γύρω περιοχή, αναμένεται να συρρεύσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Οικισμό ΑΣΤΕΡΙΑ, για να τιμήσει την μνήμη του Αγίου.

Αξίζει την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, όλοι οι πιστοί της περιοχής, να έλθουν στον όμορφο Οικισμό μας, για να γιορτάσουν μαζί με τους κατοίκους του Οικισμού, τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου και να ζήσουν μαζί τους, την ιερότητα της Θείας Λειτουργίας, που τελείται στο πανέμορφο εκκλησάκι μας.

Είναι ευκαιρία ακόμη , να δουν από κοντά, πως οι κάτοικοι του Οικισμού, κρατούν ακόμη άσβεστα τα έθιμα τους, αντιστέκονται στο πέρασμα του χρόνου και προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη, για την παράδοση του τόπου μας και στις νεώτερες γενιές.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Το έθιμο "Κουρμπάνι", το φαγητό του Αγίου Αθανασίου, θα αναβιώσει στον Οικισμό ΑΣΤΕΡΙΑ της Αγριάς Βόλου
Το έθιμο "Κουρμπάνι", το φαγητό του Αγίου Αθανασίου, θα αναβιώσει στον Οικισμό ΑΣΤΕΡΙΑ της Αγριάς Βόλου
Το έθιμο "Κουρμπάνι", το φαγητό του Αγίου Αθανασίου, θα αναβιώσει στον Οικισμό ΑΣΤΕΡΙΑ της Αγριάς Βόλου
http://www.e-evros.gr/uploads/kourmpani_aftodioikisi-1481623418.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_612.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_612.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content