================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ημερίδα στο Βόλο για τη Συναισθηματική νοημοσύνη στη Διοίκηση

⍆Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με στόχο την προσαρμογή των διοικητικών... διαδικασιών των σχολείων στις νεότευκτες διοικητικές επιστημονικές απόψεις, διοργανώνει ημερίδα με θέμα : «Συναισθηματικά Νοήμων Σχολικός Οργανισμός – Αποτελεσματική Ηγεσία: Μια διεξοδική συζήτηση για τη σχέση τους». 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10.00-14.00, στην αίθουσα Β1 του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2ος Όροφος), 28ης Οκτωβρίου 78 – Π. Μελά στον Βόλο. Συνδιοργανωτές είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και, συγκεκριμένα, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαίδευσης», καθώς επίσης και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΚΑΝΑ).

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι Διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη δυνατότητα ανάπτυξης στοιχείων του Συναισθηματικά Νοήμονος Σχολικού Οργανισμού, με σκοπό τη διαχείριση διοικητικών θεμάτων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρατηρούνται συχνά στον χώρο του Σχολείου και, ιδιαίτερα, της απαξίωσης του από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Συναισθηματική νοημοσύνη στη Διοίκηση είναι η ικανότητα των ατόμων να αναγνωρίζουν τα δικά τους, καθώς και τα συναισθήματα των άλλων, να κάνουν διάκριση μεταξύ διαφορετικών συναισθημάτων και να τα ονομάσουν κατάλληλα, καθώς και να χρησιμοποιούν τη συναισθηματική πληροφορία ως οδηγό σκέψης και συμπεριφοράς στο Διοικητικό έργο το οποίο επιτελούν.

Έρευνες αποδεικνύουν ότι εργαζόμενοι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη για τους ρόλους τους, κάτι που τους επιτρέπει να διαχειρίζονται θετικά απαιτητικά ζητήματα. Επιπλέον, η συναισθηματική νοημοσύνη συνεισφέρει τόσο στην ανάπτυξη ισχυρών και θετικών σχέσεων με συναδέλφους όσο και στην αποτελεσματική εργασιακή συνεργασία. Ακόμη, διοικητές με υψηλή αισιοδοξία και κοινωνικές δεξιότητες κατέχουν καλύτερους πόρους για να αποδώσουν εκπληκτικά όταν αντιμετωπίζουν καταστάσεις υψηλής συναισθηματικής εξάντλησης.

Προσκεκλημένοι ομιλητές: Ο Δρ. Εμμανουήλ Κουτούζης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο γνωστικό Αντικείμενο «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» και Υπεύθυνος του Τομέα Προγραμμάτων και Ερευνών του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ. Θέμα εισήγησης: «Το σχολείο ως μανθάνων οργανισμός: Συνθήκες, προϋποθέσεις και ο ρόλος του Διευθυντή». Η Δρ. Βικτώρια Μπέλλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με θέμα «Ο ρόλος του ηγέτη – Διευθυντή: Μια συστημική προσέγγιση της σχολικής μονάδας». Τέλος, η κ. Δημητρακοπούλου Γεωργία, μαθηματικός του 2ου Γ.Ε.Λ. Βόλου, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα έρευνας Διπλωματικής Εργασίας, που εκπονήθηκε στα Λύκεια του Βόλου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαίδευσης», αναφορικά με τον ρόλο του Διευθυντή στη διαμόρφωση ενός Συναισθηματικά Νοήμονος Σχολικού Οργανισμού και την παρέμβασή του ενάντια στην απαξίωση του Δημοσίου Λυκείου.
Ημερίδα στο Βόλο για τη Συναισθηματική νοημοσύνη στη Διοίκηση Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:58 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.