_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«ΒΟΜΒΑ» Επιστημόνων για τον καιρό στην Ελλάδα! Καύσωνες – «φωτιά» και ακραία φαινόμενα!

⍆Σημαντική άνοδο έδειξε τον 20ο αιώνα η θερμοκρασία, σύμφωνα με ερευνητές.... Μάλιστα, προειδοποιούν πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί, ενώ στην Ελλάδα η θερμοκρασία θα αυξηθεί 2 με 2,5 βαθμούς στις προσεχείς δεκαετίες.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του φυσικού της Ατμόσφαιρας, Χρήστου Ζερεφού, μετά το 2050 η αύξηση της θερμοκρασίας στο πιο ήπιο μέσο σενάριο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ξεπερνά τους δύο βαθμούς, αλλά στο πιο επικίνδυνο σενάριο ξεπερνά ακόμη και τους 3,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με έρευνα της «Διανέοσις» στην Ελλάδα, αναμένεται τριπλασιασμός των έντονων καιρικών φαινομένων και αύξηση των ημερών καύσωνα κατά 15 – 20 ετησίως μέχρι το 2050. Επίσης, οι τροπικές ημέρες θα αυξηθούν σε 50 το χρόνο, ενώ θα μειωθούν οι ημέρες με νυχτερινό παγετό (περίπου 40 ημέρες ετησίως).

Στη Δυτική Ελλάδα, οι βροχοπτώσεις κατά τον περασμένο αιώνα μειώθηκαν σε ένα ποσοστό περίπου 20% και μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα αναμένεται να μειωθεί κατά ακόμη 15%, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».
«ΒΟΜΒΑ» Επιστημόνων για τον καιρό στην Ελλάδα! Καύσωνες – «φωτιά» και ακραία φαινόμενα! Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:38 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.