================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η Κατρίν Ντενέβ, η Ελληνίδα ψυχολόγος και η σεξουαλική παρενόχληση

⍆«Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα. Όμως το επίμονο ή αδέξιο “καμάκι” δεν είναι αδίκημα,... ούτε η αβρότητα φαλλοκρατική επίθεση» έγραψε η Nτενέβ στην εφημερίδα Le Monde.

«Ακούγεται σαν τον κουραστικό θείο σε οικογενειακό τραπέζι» σχολίασαν Γαλλίδες φεμινίστριες, σπεύδοντας να αποδώσουν χαρακτηρισμούς σε όσους εξέφρασαν αντίθετη άποψη, όπως η διάσημη ηθοποιός.

Εκτός όμως από αρνητικά σχόλια, υπήρχαν και αρκετοί οι οποίοι συνεχάρησαν την Κατρίν Ντενέβ για το θάρρος της να πει τη γνώμη της και μάλιστα όταν αυτή πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα των ημερών και του σκανδάλου Γουάινστιν. Εξάλλου το άρθρο της Κατρίν Ντενέβ συνυπέγραφαν άλλες 99 Γαλλίδες. Η Κατρίν Ντενέβ (Μεγάλη Αικατερίνη) και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης (Ποτέμκιν) στην ταινία “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι”

Μετά τις αποκαλύψεις στην Αμερική, γνωστές Ελληνίδες βρήκαν το θάρρος να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν βιωματικά για τη σεξουαλική παρενόχληση. Όμως πού τελειώνει το φλερτ και σε ποιο σημείο αρχίζει η παρενόχληση; Πότε το ενδιαφέρον ενός άνδρα προς μια γυναίκα παύει να είναι γοητευτικό και μετατρέπεται σε ενοχλητικό;

Η ψυχολόγος Βασιλική Πετρίδου δηλώνει ότι συμφωνεί με την άποψη της Γαλλίδας ηθοποιού. «Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη το άρθρο της Κατρίν Ντενέβ. Η σεξουαλική παρενόχληση πόσω μάλλον ο βιασμός σε μία γυναίκα, επιστημονικά προκαλεί τραυματικές συνέπειες που την ακολουθούν σε όλη της τη ζωή. Αυτό όμως δεν πρέπει να συγχέεται με το φλερτ ή τον θαυμασμό που μπορεί να δείξει ένας άντρας απέναντι στο γυναικείο φύλο. Η φύση του άντρα είναι να είναι κυνηγός και το φλερτ αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Άρα η γυναίκα δεν πρέπει να φτάνει σε ακρότητες και να θεωρεί κάθε δείγμα θαυμασμού ως σεξουαλική παρενόχληση», λέει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος στο protothema.gr.

Η Βασιλική Πετρίδου είχε την τύχη να γνωρίσει τη διάσημη Γαλλίδα ηθοποιό, παίζοντας ένα μικρό ρόλο στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Η Βασιλική Πετρίδου είχε την τύχη να γνωρίσει τη διάσημη ηθοποιό στα γυρίσματα της ταινίας “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” του Γιάννη Σμαραγδή. Η Κατρίν Ντενέβ υποδύθηκε την Μεγάλη Αικατερίνη, ενώ η Βασιλική Πετρίδου, η οποία εκτός από ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει τελειώσει και δραματική σχολή, είχε ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο στο δείπνο.

«Μπορώ να πω με σιγουριά πως πρόκειται για μία δυναμική γυναίκα-ηθοποιό, είναι σίγουρη για τον εαυτό της και δεν προσποιείται κάποιο ρόλο χαλώντας την γυναικεία της φύση», είναι η άποψη που σχημάτισε η Ελληνίδα ψυχολόγος για την προσωπικότητα της καταξιωμένης διεθνώς ηθοποιού από τη σύντομη επαγγελματική τους συνύπαρξη.“O βιασμός προκαλεί τραυματικές συνέπειες που ακολουθούν σε όλη τη ζωή. Αυτό όμως δεν πρέπει να συγχέεται με το φλερτ ή τον θαυμασμό” λέει η ψυχολόγος Βασιλική Πετρίδου.

Το διάβασα στο protothema.gr
Η Κατρίν Ντενέβ, η Ελληνίδα ψυχολόγος και η σεξουαλική παρενόχληση Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:46 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.