Στ. Πλουμιστός: Πως ακυρώνεις μια ενοχλητική - αρνητική σκέψη

Στ. Πλουμιστός: Πως ακυρώνεις μια ενοχλητική - αρνητική σκέψη

⍆Όσο πιο γρήγορα μπορέσετε να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σας, τόσο το καλύτερο....
Υγεία, ευτυχία και χαρά, μπορούν να γίνουν δικά σας, αν καταφέρετε να μετατρέψετε κάθε τι αρνητικό, σε θετικό.

Οι αρνητικές σκέψεις μας κάνουν να νιώθουμε ταραγμένοι, αγχωμένοι, στεναχωρημένοι, φοβισμένοι, απογοητευμένοι… Κάθε αρνητική σκέψη μας δημιουργεί ένα ή περισσότερα συναισθήματα, τα οποία εξαρτώνται από το περιεχόμενο των σκέψεων, επομένως είναι αρνητικά και τα συναισθήματα που βιώνουμε. Οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις που έχουμε για ένα γεγονός ή για μια κατάσταση μας δημιουργεί ένα σύνολο συναισθημάτων.

Όταν υπάρχουν κάποια γεγονότα στη ζωή μας που μας προκαλούν αυτές τις αρνητικές σκέψεις, για παράδειγμα ένας θάνατος, μια αρρώστια στο οικογενειακό μας περιβάλλον, τότε είναι πιο δύσκολο να βγάλουμε από το μυαλό όλες αυτές τις αρνητικές σκέψεις που έρχονται συχνά. Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ξαναβρούμε μια εσωτερική ισορροπία διώχνοντας τις αρνητικές σκέψεις.

Πως μπορούμε να αλλάξουμε τις αρνητικές σκέψεις;
Όταν κάθε φορά που μένουμε μόνοι μας έρχονται στο μυαλό μας διάφορες αρνητικές σκέψεις τότε θα πρέπει να προσπαθούμε να τις σταματήσουμε. Πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Πολλές σκέψεις έρχονται αυτόματα και είναι δύσκολο να τις σταματήσουμε, όμως αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εντοπίσετε τους λόγους που εμποδίζουν τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα… και να βρείτε την λύση. 

Ιδού μερικές πρακτικές λύσεις:
  • Η πεποίθηση πως «αυτά δε γίνονται»
Η συνεχόμενη αυτή ιστορία που έχει μάθει το μυαλό μας, και την επαναλαμβάνει σε ελάχιστες παραλλαγές, η οποία πάντα καταλήγει στο ότι «αυτά» τα όνειρά μας «δε γίνονται» γιατί θέλουν! Τι θέλουν; Οτιδήποτε δεν έχουμε –κατά την πεποίθηση αυτή: Θέλουν λεφτά, χρόνο, ξένες γλώσσες, κότσια, μια άλλη χώρα, ένα άλλο βουνό, ένα άλλο μηχανάκι, κάποιον άλλο να τα κάνει, αλλά όχι εμάς.
Η λύση: Σημειώστε εκτενώς τη λίστα με το κάθε τι που σας λέει ότι λείπει και γι’ αυτό δε γίνεται, και δείτε αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Διαγράφετε αυτά που δεν είναι σοβαρά και κρατάτε τα υπόλοιπα που όντως λείπουν πχ θέλετε να ταξιδέψετε στην Αμερική αλλά δεν έχετε διαβατήριο.
  • Σύγκριση με άλλους
Και γιατί όχι εμείς; Μα γιατί εμείς δε τολμάμε, δε νικάμε, δε ξέρουμε, δεν είμαστε σοβαροί, δε ξέρουμε να μιλάμε, δε ξέρουμε να μαγειρεύουμε, να τρώμε, να πλένουμε τα πιάτα όπως οι άλλοι! Οι άλλοι! Οι άλλοι κάνουν τα πράγματα καλύτερα από εμάς.
Η λύση: Ούτε οι άλλοι ήξεραν μέχρι να μάθουν. Δεν έχει πέσει κανείς επιτυχημένος, ευτυχισμένος και πλούσιος με τ’ αλεξίπτωτο, έτοιμος, μέσα στο πολυτελές του κάμπριο με τα εισιτήρια για το ντέρμπι και τους κολλητούς του να τον περιμένουν… και η ομαδάρα είναι σίγουρο ότι θα νικήσει…
  • Τι θα πουν οι άλλοι;
Άλλη μια φοβερή σκέψη που έρχεται να δέσει χειροπόδαρα την όποια έμπνευση και όνειρο μας περάσει από το μυαλό. «Τι;;; ηθοποιός; Τι θα πει ο κόσμος;» Τι θα πει η γειτόνισσα; Η γιαγιά σου; Ο πατέρας; Όλοι οι άλλοι; Τι θα πουν;… ε;
Η λύση: Είναι ερώτηση παγίδα. Κανένας άνθρωπος, είτε έκανε τα όνειρά του πραγματικότητα είτε όχι, δεν κατάφερε ποτέ ν’ απαντήσει αυτή την ερώτηση. Είναι αδύνατο! Στην ουσία, η απάντηση μπορεί να είναι τόσο ηλίθια και ανούσια όσο και η ερώτηση. Απλά, δεν απαντάμε!
  • Η Συνειδητοποίηση
Όλες οι αρνητικές σκέψεις, όπως θλίψη, απελπισία, ενοχές, θυμός, κλπ, μπορούν να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για την ανάληψη δράσης. 
Η λύση: Δείτε πότε η διάθεσή σας αλλάζει προς το χειρότερο και σημειώστε τι σκεφτόσασταν εκείνη τη στιγμή. Σε λίγες ημέρες, θα είστε σε θέση να επισημάνετε τη σκέψη που σας έκανε να νιώσετε αυτά τα συναισθήματα κι έτσι θα μπορέσετε να ελέγξετε τη σκέψη σας πριν γίνει συναίσθημα και ριζώσει στο μυαλό σας. Θα συνειδητοποιήσετε ότι τις περισσότερες φορές, είναι οι ίδιες αρνητικές σκέψεις που σας έρχονται στο μυαλό.
  • Καταναλωτική αντίληψη
Η συνήθεια να καταναλώνουμε αντί να παράγουμε. Η συνήθεια να τρώμε έτοιμο φαγητό που κάποιος άλλος το φτιάχνει, αντί να μαγειρέψουμε και να μοιραστούμε αυτό το φαγητό με κάποιον. Το να τα παίρνουμε όλα έτοιμα δίχως να μπορούμε ν’ αντιληφθούμε τον κόπο –και το όνειρο- κάποιων άλλων ανθρώπων για το αγαθό που καταναλώνουμε.
Η λύση: Μαθαίνουμε την ιστορία των πραγμάτων. Πχ το πλυντήριο: κάποιος μηχανικός έφτιαξε αυτή τη μηχανή, την πατεντάρισε και τώρα, πιθανόν τρώνε και τα δισέγγονα. Το άλλο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσφέρουμε κι εμείς. Αν πχ. διαβάζουμε επιτυχημένα αστεία στο διαδίκτυο, γράφουμε κι εμείς κάτι που θα κάνει τους άλλους να γελάσουν.
  • Καταστροφολογία
Σκέφτεστε το όνειρό και πριν προλάβετε να το ολοκληρώσετε το ακυρώνετε με εκατοντάδες φόβους ανασφάλειες και πεποιθήσεις....
Η λύση: Μη βλέπετε ειδήσεις, και μην ακούτε ανθρώπους που τροφοδοτούν τους φόβους της μάζας. Ταυτόχρονα, βρείτε τον πιο σοφό φίλο/η σας και πείτε του τις ανησυχίες σας αυτές. Σε πολύ λίγο θα γελάτε με την τραγελαφική διάσταση που μπορεί να δώσει στην υπόθεση...
  • Έλλειψη δράσης
Το συζητάτε, το αναλύετε, το φέρνετε από ‘δω, το πάτε από ‘κει, το φαντάζεστε έτσι, το φαντάζεστε αλλιώς, το λέτε στον ένα, το λέτε στον άλλο και εν τέλει το παραλύετε. Αν δεν κάνετε κάτι σύντομα για να υλοποιήσετε το όνειρο, τότε το όνειρο θα μπλοκάρει στη σφαίρα της φαντασίας, θα βρει τη θέση του εκεί, και θα μείνει.
Η λύση: Κάντε! Δράστε! Πχ θέλετε να πάτε στην Αμερική αλλά σας λείπει το διαβατήριο, η βίζα και μερικές χιλιάδες ευρώ. Ξεκινάτε από τα απλά. Πάτε και βγάζετε διαβατήριο. Είναι το πρώτο βήμα. Είναι δράση. Ευλόγως, συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα μέχρι να πατήσετε το πόδι σας στο L.A.
  • Από που παίρνεις ενέργεια;
Μια επιθυμία για να υλοποιηθεί θέλει ενέργεια. Με τι τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας; Αν είναι junk food, επεξεργασμένες τροφές, ουσίες που εμποδίζουν τη σκέψη αλλά και την ενέργειά σας να εκδηλωθεί, τότε μάλλον θα δυσκολευτείτε περισσότερο να το πραγματοποιήσετε.
Η λύση: Υγιεινή διατροφή ως επί το πλείστον. Φρέσκες, καθαρές, βιολογικές τροφές, φρούτα, λαχανικά, καρπούς και όχι υπερβολές. Η τροφή μπορεί να μας εμποδίσει ακόμη κι αν είναι καλή, σε περίπτωση που παραφορτώνουμε τον οργανισμό μας. 
  • Ο φόβος της αποτυχίας
Κατά βάση, αποτυχία δεν υπάρχει. 
Η λύση:Δε θα μάθετε ποτέ αν δε το κάνετε.
  • Έλλειψη χρόνου
Δεν προλαβαίνετε... γιατί οι πεποιθήσεις βάζουν εμπόδια... άρνηση.. και απραξία...
Η λύση: Βάζετε προτεραιότητες. Μοιράζετε τα καθήκοντα με όλους όσους θα έπρεπε να τα μοιραζόσασταν ούτως ή άλλως. Φτιάχνετε πλάνο. Ο χρόνος είναι ένα εργαλείο το οποίο μαθαίνουμε να το χρησιμοποιούμε προς όφελός μας.

  • «Ακονίστε» τις αισθήσεις σας 
Σήμερα, εξαιτίας των ταχύτατων ρυθμών ζωής, οι άνθρωποι έχουν αποκτήσει ανοσία στις αισθήσεις τους. 
Η λύση: Σταματήστε, χαλαρώστε και απολαύστε οτιδήποτε ωραίο, δίνοντας προσοχή στις αισθήσεις σας σε κάθε δραστηριότητα. Μυρίστε και απολαύστε τη γεύση των τροφών όταν τρώτε. Όταν κάνετε μπάνιο, νιώστε το νερό που ρέει μέσα από το σώμα σας. Νιώστε τις διαφορετικές υφές στα υφάσματα. Κοιτάξτε τον ουρανό και αισθανθείτε τον αέρα στο πρόσωπό σας, ενώ κάνετε ποδήλατο. Όλα αυτά θα σας κάνουν πιο ζωντανούς και θετικούς.
  • Το πείσμα δεν κερδίζει ποτέ 
Πολλοί λένε «ή θα έχεις δίκιο ή θα είσαι χαρούμενος». Για να είμαστε χαρούμενοι, θα πρέπει να υποχωρούμε. Το πείσμα μας κάνει να χάνουμε χρόνο. 
Η λύση: Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να λέει τη δική του γνώμη, η οποία μπορεί να είναι διαφορετική από τη δική σας. Ακόμα και αν το επιχείρημά σας είναι σωστό, δεν πρόκειται να σας κάνει ευτυχισμένους, όταν έχει δημιουργηθεί μια δυσάρεστη κατάσταση. Έτσι, κάποιες φορές θα πρέπει να υποχωρείτε και να δίνετε τόπο στην οργή για να μην αφήνετε τα προβλήματα να δημιουργούνται.
  • Αποφύγετε να βγάζετε συμπεράσματα 
Μερικές φορές, πριν οι συνομιλητές σας ολοκληρώσουν ό,τι λένε, βγάζετε συμπεράσματα, τα οποία μπορεί να οδηγούν σε δυσάρεστα επιχειρήματα και να σας γεμίζουν αρνητικές σκέψεις. 
Η λύση: Αποφύγετε να κάνετε υποθέσεις. Μην παίρνετε κάθε τι προσωπικά, πριν μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει. Η υπομονή είναι αρετή.


  • Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές. 
    Μπορείτε να επιλέξετε να σκέφτεστε θετικά ή αρνητικά, όποια κι αν είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζετε.Οι σκέψεις συνδέονται με τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας. Επομένως, όταν κάνουμε αρνητικές σκέψεις οδηγούμε τον εαυτό μας στο να βιώσει αρνητικά συναισθήματα (άγχος, αγωνία, ένταση, κ.α.), ενώ αυτό έχει αντίκτυπο και στη συμπεριφορά μας (αϋπνίες, ταχυκαρδία, πίεση, κ.α.).

    Το άτομο μεγαλώνοντας μπαίνει περισσότερο στη διαδικασία να κάνει διάφορες αρνητικές σκέψεις, με αποτέλεσμα το βράδυ να μην μπορεί να κοιμηθεί, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας να έχει ιδιαίτερα κακή διάθεση. Όσο πιο πολλές αρνητικές σκέψεις κάνουμε τόσο πιο πολύ χαλάει η διάθεσή μας και τόσο πιο πολλές νέες αρνητικές σκέψεις δημιουργούνται.

    Οι περισσότερες μελέτες προτείνουν ότι είναι καλύτερα να αποσπάσουμε την προσοχή μας με κάτι, παρά να αφήσουμε το μυαλό να χαθεί σε διάφορες άλλες σκέψεις, καθώς η άσκοπη περιπλάνηση του νου σχετίζεται με τη δυστυχία. Είναι καλύτερα, λοιπόν, να επικεντρωθούμε, π.χ., σε ένα συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα ή μία ταινία.

    Ο εγκέφαλος μας ψάχνει διαρκώς για νέα πράγματα με σκοπό να επικεντρωθεί σε αυτά, επομένως αν τον τροφοδοτήσουμε με άλλα ερεθίσματα, είναι πιθανό να απαλλαγούμε από μια δυσάρεστη και ενοχλητική σκέψη.

    Στ. Πλουμιστός 
    Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ 
    Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης 
    Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής 

    Πραγματοποιεί προσωπικές διαισθητικές συνεδρίες - θεραπευτικές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων - συνεδρίες διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Εργαστήρια Αυτογνωσίας, συμβουλευτικής εσωτερικής αφύπνισης και δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες αυτογνωσίας ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

    Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια δείτε ΕΔΩ
    Για τα Εργαστήρια - μίνι group Αυτογνωσίας - Συμβουλευτικής Αφύπνισης και Προσωπικής Ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ

    Για συνεδρίες Διαισθητικής Προσωπικής Προσέγγισης - Συμβουλευτική Ζωής και Προσωπικής Ανάπτυξης, η θεραπευτική ενεργειακή συνεδρία -(θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού - Healing skills of the mind) περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ & μέσω skype ΕΔΩ
    "ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
    Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

    Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

    ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

    Όνομα

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

    Μήνυμα *

    LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

    LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
    ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

    ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
    ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Όνομα

    ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
    ltr
    item
    Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Πως ακυρώνεις μια ενοχλητική - αρνητική σκέψη
    Στ. Πλουμιστός: Πως ακυρώνεις μια ενοχλητική - αρνητική σκέψη
    Στ. Πλουμιστός: Πως ακυρώνεις μια ενοχλητική - αρνητική σκέψη
    https://curiousmindmagazine.com/wp-content/uploads/2017/12/Negative-thoughts-affect-your-brain_1.jpg
    Ploumistos.com
    https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_28.html
    https://www.ploumistos.com/
    https://www.ploumistos.com/
    https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_28.html
    false
    8744407500552563135
    UTF-8
    Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content