Επτά αιτήσεις για επτά τηλεοπτικές άδειες «βλέπει» το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Επτά αιτήσεις για επτά τηλεοπτικές άδειες «βλέπει» το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

⍆Κεκλεισμένων των θυρών συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ... η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών (ΣΚΑΪ, Ant1, Star, Alpha) προκειμένου να «παγώσει» η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τα κανάλια που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητούν να αναγνωριστεί η αντισυνταγματικότητα του νομικού πλαισίου και ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος.

Οι ιδιοκτήτες των καναλιών υποστηρίζουν ότι το νομικό πλαίσιο είναι αντίθετο στην αρχή της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού ενώ ισχυρίζονται πως το τίμημα είναι εξαιρετικά υψηλό και δεν ανταποκρίνεται στα μεγέθη της αγοράς.

Πάντως, ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός που εξέφρασε το ενδιαφέρον του ήταν ο ΣΚΑΪ, ο οποίος κατέθεσε χθες τον φάκελο για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό.

Κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασαν στο CNN Greece την αισιοδοξία τους για την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού επισημαίνοντας πως καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον των τηλεοπτικών σταθμών που μεταφράζεται εμπράκτως, σε αρκετές περιπτώσεις με αυξήσεις των μετοχικών τους κεφαλαίων. Οι ίδιες πηγές προβλέπουν πως θα κατατεθούν επτά αιτήσεις για επτά άδειες, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί οι ενδιαφερόμενοι να «κλειστούν» και αυτή τη φορά στο κτίριο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και τα χρήματα με βάση με την απόφαση του ΕΣΡ εκτιμάται ότι θα είναι όσα και την προηγούμενη φορά, δηλαδή περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν, στην περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, τότε θα προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης.

Στην περίπτωση που θα υπάρξουν έξι ή πέντε ενδιαφερόμενοι, με βάση την απόφαση του ΕΣΡ, οι άδειες που απομένουν μπορούν να διατεθούν με την τιμή εκκίνησης μέχρι και την ημέρα προκήρυξης διαγωνισμού των θεματικών αδειών. Στην περίπτωση που δεν διατεθούν μέχρι εκείνο το διάστημα, θα μετατραπούν σε θεματικές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου, το ενδιαφέρον για θεματικές άδειες είναι αυξημένο.

Σε ετοιμότητα το ΕΣΡ

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα βρίσκονται σε συνεχή «ανοικτή» διάσκεψη, από τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, που εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης φακέλου, ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας (ώρα 15.00), να συνταχθεί σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των υποβληθεισών αιτήσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΣΡ, κατά την ημέρα και τις ώρες παραλαβής των φακέλων αιτήσεως, δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων ή/και τηλεοπτικών συνεργείων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η δημοσιοποίηση του αριθμού των κατατεθεισών αιτήσεων και των φορέων θα γίνει με δελτίο Τύπου μετά τη διάσκεψη της 11ης Ιανουαρίου. Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την Παρασκευή, 12/1/2018, την Δευτέρα, 15/1/2018 και, αν απαιτηθεί, την Τρίτη, 16/1/2018.

Κατά την αποσφράγιση θα παρίστανται, κατ΄ ανώτατο όριο, δύο άτομα από κάθε μία από τις αιτούσες. Επίσης, κατά την αποσφράγιση δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων στα γραφεία του ΕΣΡ.

Τέλος, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα ακολουθήσει ουσιαστικός έλεγχος των κατατεθεισών αιτήσεων και του περιεχομένου τους, προκειμένου το Συμβούλιο να αποφασίσει για την έγκριση ή μη, συμμετοχής των υποψηφίων στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού.

Το διάβασα στο cnn.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Επτά αιτήσεις για επτά τηλεοπτικές άδειες «βλέπει» το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
Επτά αιτήσεις για επτά τηλεοπτικές άδειες «βλέπει» το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
Επτά αιτήσεις για επτά τηλεοπτικές άδειες «βλέπει» το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
http://s.kathimerini.gr/resources/2017-07/tileoptikiadeia-thumb-large.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_228.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_228.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content