Οι περισσότεροι φέρονται ως ώριμοι ενώ είναι κολλημένοι στη χρονική περίοδο που έλαβαν την λιγότερη αγάπη

Οι περισσότεροι φέρονται ως ώριμοι ενώ είναι κολλημένοι στη χρονική περίοδο που έλαβαν την λιγότερη αγάπη

⍆Οι περισσότεροι άνθρωποι που βλέπετε στον δρόμο δεν είναι ώριμοι, απλώς προσποιούνται,... φέρονται σαν ώριμοι. Βαθιά μέσα τους έχουν κολλήσει στην ηλικία όπου έλαβαν την λιγότερη αγάπη.

Πως κολλάμε συναισθηματικά;

Έχουμε γεννηθεί ολόκληροι. Όταν λέω ολόκληροι, εννοώ χωρίς συναισθηματικές πληγές και κομμάτια μας που προσπαθούμε να καταπνίξουμε. Δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη χωρίς φόβο.

Ωστόσο, έρχεται μια στιγμή που παραμελείστε συναισθηματικά. Ίσως αγαπήσατε και δεν δεχθήκατε αγάπη. Τέτοιες στιγμές δημιουργούν ένα σχίσμα μέσα μας.

Ένα μέρος μας είναι συναισθηματικά τραυματισμένο και ένα άλλο προσπαθεί να προστατέψει αυτό που είναι πληγωμένο. Αυτή η προστασία είναι το τοίχος που δημιουργούμε γύρω από το πληγωμένο κομμάτι ή ότι το καταπιέζουμε βαθύτερα στο υποσυνείδητο. Αυτή είναι η στιγμή που αρχίζουμε να ζούμε μέσα στο μυαλό μας, δημιουργώντας λαβύρινθους και παραθυράκια, αναζητώντας πράγματα έξω από εμάς που θα αναπληρώσουν την αγάπη που δε δεχθήκαμε.

Είναι σαν ένα ήρωα που η γυναίκα του είναι πληγωμένη και την κρατά κλειδωμένη σπίτι, σε ένα δωμάτιο προστατευμένη από τον κόσμο έτσι ώστε να αναζητήσει κάτι που θα την θεραπεύσει.

Μόνο που ο ήρωας δεν βρίσκει ποτέ την θεραπεία και η γυναίκα του δεν βγαίνει ποτέ ξανά στον κόσμο. Το σώμα μας μεγαλώνει, ο χρόνος περνά. Αυτό βλέπουν οι άλλοι τουλάχιστον.

Πως ξέρετε ότι κάποιος είναι συναισθηματικά κολλημένος;

Οι περισσότεροι από εμάς φερόμαστε ως ώριμοι ενώ είμαστε κολλημένοι στη χρονική περίοδο που λάβαμε την λιγότερη αγάπη. Κάποιος ίσως έχει οικογένεια, μια πετυχημένη δουλειά και είναι εξελιγμένος πνευματικά αλλά η καρδιά του ακόμα χρειάζεται την αγάπη που δεν έλαβε.

Ή όλα αυτά που έχει μπορεί να είναι προϊόν από την πρόθεση του να αποδείξει στον εαυτό του πως αξίζει αυτή την αγάπη, ώστε τελικά να την βρει.

Ζει στην ίδια πραγματικότητα, μόνο οι λεπτομέρειες είναι ελαφρώς διαφορετικές. Νιώθει την ίδια εμπειρία να συμβαίνει ξανά και ξανά μόνο που το μέρος και ο χρόνος είναι διαφορετικοί.

Συμπτώματα που δείχνουν ότι κάποιος είναι συναισθηματικά κολλημένος

Αυτοί που είναι συναισθηματικά κολλημένοι παρουσιάζουν τα ακόλουθα συμπτώματα στην ενήλικη ζωή τους:

– Αποτυγχάνουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαμορφώσουν υγιείς σχέσεις με τους άλλους.

– Δυσκολεύονται στο να καθιερώσουν σχέσεις και να εμπιστευτούν τους άλλους.

– Δεν έχουν το αίσθημα αυτό-αξίας.

– Φοβούνται να ξεκινήσουν υγιείς σχέσεις με τους άλλους.

– Θέλουν πάντα να έχουν τον έλεγχο.

–Νιώθουν ανασφαλείς και αβέβαιοι για τον εαυτό τους.

Δημιουργούμε σενάρια και βάζουμε τον εαυτό μας σε παρόμοιες καταστάσεις όπως αυτές που έχουμε και δεν έχουν θεραπευτεί ακόμα. Αναζητούμε παρόμοιους ανθρώπους όπως αυτούς που δεν επέστρεψαν την αγάπη μας θέλοντας να κάνουμε τους καινούργιους να μας δώσουν την αγάπη που δεν πήραμε και να διορθώσουμε το παρελθόν.

Αν, για παράδειγμα, πληγωθήκατε από τους γονείς σας θα αναζητήσετε συντρόφους με παρόμοια συμπεριφορά, σαν αυτή που σας πλήγωσε. Υποσυνείδητα αναδημιουργείτε την ίδια κατάσταση για να έχετε ακόμα μια ευκαιρία.

Πως ξεκολλάτε και ωριμάζετε;

Για να μεγαλώσετε και να ωριμάσετε, όλα τα κομμάτια σας πρέπει να είναι ολόκληρα. Και η αγάπη είναι σαν το νερό που χρειάζονται τα λουλούδια για να αναπτυχθούν.

Για να γίνετε ολόκληροι δεν χρειάζεται να διορθώσετε το παρελθόν, αλλά να το αποδεχθείτε.

Ο ήρωας δεν χρειάζεται κλειδώσει την γυναίκα του για να την προστατεύσει από τον κόσμο και να αναζητήσει θεραπείες, αλλά να ανοίξει τις πόρτες, να αποδεχτεί ότι πληγώθηκε και να την αγκαλιάσει. Για να θεραπευτεί η γυναίκα, χρειάζεται να βγει στον έξω κόσμο ενώ ο ήρωας πρέπει να είναι μαζί της. Έτσι και οι δύο θα θεραπευτούν και θα γίνουν πάλι ολόκληροι. Με το να αποδεχθείτε το παρελθόν έχετε μια ευκαιρία να κοιτάξετε πίσω από τους τοίχους που προστατεύουν το κολλημένο μέρος σας. Τώρα έχετε την ευκαιρία να θεραπεύσετε αυτό το κομμάτι αντί να αποφεύγετε το γεγονός ότι υπάρχει.

Και το κόλπο για να το αποδεχθείτε είναι αυτό:
Δώστε στον εαυτό σας την αγάπη που αναζητάτε στους άλλους!

Συνειδητοποιήστε πως δεν χρειάζεστε την αγάπη από κανέναν για να μπορείτε να δώσετε όση περισσότερη αγάπη μπορείτε. Εσείς είστε η πηγή της αγάπης σας. Βασικά, είστε αγάπη!

Αποδεχθείτε ότι πληγωθήκατε, ότι δεν δεχθήκατε αγάπη και αρχίστε να αγαπάτε ξανά. Ξεκινήστε να δίνετε αγάπη χωρίς να απαιτείτε κάτι ως αντάλλαγμα! Και θα συνειδητοποιήσετε ένα μεγάλο μυστικό!

Δεν ήταν η αγάπη που δεχθήκατε από τους άλλους αυτή που σας ωρίμασε, αλλά η αγάπη που δώσατε εσείς στον κόσμο!

Το διάβασα στο awakengr

Στ. Πλουμιστός 
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ -
Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής Καθοδήγησης -
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής 

Πραγματοποιεί προσωπικές διαισθητικές συνεδρίες - θεραπευτικές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων - συνεδρίες διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Εργαστήρια Αυτογνωσίας, συμβουλευτικής εσωτερικής αφύπνισης και δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες αυτογνωσίας ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια δείτε ΕΔΩ
Για τα Εργαστήρια - μίνι group Αυτογνωσίας - Συμβουλευτικής Αφύπνισης και Προσωπικής Ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ

Για συνεδρίες Διαισθητικής Προσωπικής Προσέγγισης - Συμβουλευτική Ζωής και Προσωπικής Ανάπτυξης, η θεραπευτική ενεργειακή συνεδρία -(θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού - Healing skills of the mind) περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ & μέσω skype ΕΔΩ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι περισσότεροι φέρονται ως ώριμοι ενώ είναι κολλημένοι στη χρονική περίοδο που έλαβαν την λιγότερη αγάπη
Οι περισσότεροι φέρονται ως ώριμοι ενώ είναι κολλημένοι στη χρονική περίοδο που έλαβαν την λιγότερη αγάπη
Οι περισσότεροι φέρονται ως ώριμοι ενώ είναι κολλημένοι στη χρονική περίοδο που έλαβαν την λιγότερη αγάπη
http://awarenessact.com/wp-content/uploads/2017/08/shutterstock_567219412.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_119.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/01/blog-post_119.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content