================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: "Ο άνθρωπος που δεν έχει στόχους... απλά δεν υπάρχει" - Πως να φτάσετε στις επιτυχίες που επιδιώκετε

⍆Ο καθορισμός των στόχων και των προτεραιοτήτων είναι μια πολύ σημαντική διεργασία... που πρέπει να γίνεται στην αρχή μιας σαιζόν, δηλαδή ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι, όπως δηλαδή λειτουργεί το σύστημα λειτουργίας των σχολείων, η της αγοράς. Θα χρησιμεύει ως ένας οδικός χάρτης που θα σας επιτρέπει να μην χάνεστε μέσα στις δαιδαλώδεις καταστάσεις που προκύπτουν καθημερινά στη ζωή.

Πως λοιπόν εσείς θα καθορίσετε τους δικούς σας στόχους, πως θα τους καταγράψετε και να φτιάξετε το δικό σας οδικό χάρτη και να φτάσετε στις επιτυχίες που επιδιώκετε;

10 συμβουλές για να θέσετε τους σπουδαιότερους στόχους σας

1. Οι πιο σημαντικοί σας στόχοι πρέπει να είναι αποκλειστικά δικοί σας
Όχι της συζύγου σας. Ούτε του παιδιού σας. Ούτε και του εργοδότη σας. Μόνο δικοί σας. Όταν επιτρέπετε σε άλλους ανθρώπους να καθορίζουν το περιεχόμενο της επιτυχίας σας, σαμποτάρετε το δικό σας μέλλον και τη δική σας δυνατότητα για ευτυχία.

2. Οι στόχοι σας χρειάζεται να σημαίνουν κάτι για εσάς
Όταν τους καταγράψετε, αναρωτηθείτε: Τι είναι πιο σημαντικό για μένα; Τι είμαι αποφασισμένος/η να θυσιάσω για να το πετύχω; Οι λόγοι αυτοί θα σας προσφέρουν την ώθηση και την ενέργεια, για να σηκωθείτε πραγματικά αποφασισμένοι το πρωί.

3. Οι στόχοι σας χρειάζεται να είναι συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι
Οι ασαφείς γενικολογίες και οι αόριστες ευχές δεν έχουν αποτέλεσμα. Γίνετε συγκεκριμένοι.

4. Οι στόχοι σας χρειάζεται να είναι ευέλικτοι
Ένα ευέλικτο πλάνο δεν σας κάνει να ασφυκτιάτε και σας επιτρέπει να εκμεταλλεύεστε τις αυθεντικές ευκαιρίες που σας ταιριάζουν και που θα ανοίξουν τις σωστές, για εσάς, πόρτες.

5. Οι στόχοι σας χρειάζεται να σας συναρπάζουν, να σας ταρακουνούν
Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα χρειαστεί να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας, για να αποκτήσετε το θάρρος και την απαιτούμενη ενέργεια.

6. Οι στόχοι σας χρειάζεται να συμβαδίζουν με τις αξίες σας
Δώστε την κατάλληλη προσοχή στη διαίσθησή σας. Αν θέσετε έναν στόχο που στρέφεται κατά των αξιών σας, τότε κάτι μέσα σας θα σπάσει ή θα νιώσετε πίεση.

7. Οι στόχοι σας χρειάζεται να διέπονται από ισορροπία
Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνετε όλες τις πλευρές της ζωής σας στους στόχους, όπως το χρόνο χαλάρωσης, τη διασκέδαση και τη συναναστροφή με τους αγαπημένους σας.

8. Οι στόχοι σας χρειάζεται να είναι ρεαλιστικοί
Να ονειρεύεστε, αλλά να μην είστε παράλογοι. Αν είστε σχετικά μέτριοι σε ύψος, μάλλον δεν θα καταφέρετε ποτέ να παίξετε στο NBA! Και βέβαια βεβαιωθείτε ότι δίνετε στον εαυτό σας αρκετό περιθώριο, για να φτάσει εκεί που θέλει.

9. Οι στόχοι σας χρειάζεται να συνεισφέρουν και στους γύρω σας
Δυστυχώς, οι περισσότεροι απορροφούμαστε τόσο από τους εγωιστικούς μας στόχους, που ξεχνάμε να προσφέρουμε, να δώσουμε πίσω στην κοινωνία. Ενσωματώστε ένα τέτοιο κομμάτι στο πρόγραμμα των στόχων σας.

10. Οι στόχοι σας χρειάζονται και στήριξη
Μοιραστείτε κάποια από τα όνειρά σας ή μοιραστείτε όλα σας τα όνειρα με λίγους, ξεχωριστούς ανθρώπους. Όπως κι αν αποφασίσετε να το κάνετε, δημιουργήστε ένα δίκτυο στήριξης για εσάς.

Ποιες τεχνικές θα χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίζετε τα κάθε λογής εμπόδια που θα βρίσκετε μπροστά σας;

1. Σιγουρευτείτε ότι αυτό που επιδιώκετε είναι κάτι το οποίο πραγματικά το θέλετε και ότι δεν είναι απλά κάτι που ακούγεται ή φαίνεται ωραίο εάν το επιτύχετε.
Όταν οι στόχοι σας είναι κάτι που θέλετε έντονα, τότε το υποσυνείδητο σας θα βοηθήσει οδηγώντας σας σε ανθρώπους, καταστάσεις και τόπους που είναι απαραίτητοι για την επίτευξη των στόχων σας.

Τοποθετείστε στόχους για τους καίριους τομείς της ζωής σας: Για την οικογένεια και το σπίτι σας, για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και την οικονομική σας κατάσταση, για τη σωματική και ψυχική σας υγεία και για άλλους τομείς στους οποίους για σας υπάρχουν προτεραιότητες όπως η πνευματική, η θρησκευτική ζωή, ο πολιτισμός ή η εκπαίδευση.

2. Είναι απαραίτητο να καταγράψετε τους στόχους σας και να τους διαβάζετε συχνά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Δημιουργείστε το δικό σας οδικό χάρτη, σύμφωνα με αυτά που θέλετε.

Με το να γράψετε κάτω τους στόχους σας, καταφέρνετε να ξεκαθαρίσετε καλύτερα τις σκέψεις και να σχηματίσετε σαφή εικόνα στο μυαλό σας. Παράλληλα θα μπορείτε πολύ συχνά, εάν είναι δυνατόν κάθε μέρα, να βλέπετε τους στόχους σας και να θυμάστε το τι θέλετε να πετύχετε στο νέο έτος.

3. Καταγράψετε τα θετικά που θα προκύψουν για σας από την επίτευξη του κάθε στόχου σας.
Αυτό θα ενδυναμώνει το ηθικό σας στις δύσκολες στιγμές που αναπόφευκτα θα συναντάτε. Σκεφτείτε και γράψετε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ωφελημάτων που θα έχετε από την επίτευξη του κάθε στόχου σας.

Αργότερα όταν διαβάζετε το σχέδιο σας, το δικό σας οδικό χάρτη, θα νιώθετε πιο έντονα τα κίνητρα που θα σας σπρώχνουν προς την επίτευξη των στόχων σας.

4. Εφαρμόζετε την τεχνική της νοερής απεικόνισης.
Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείτε να βλέπετε με το μυαλό σας ότι έχετε πετύχει το στόχο σας. Για παράδειγμα εάν θέσατε ως στόχο να αποκτήσετε ένα σπίτι να κλείνετε τα μάτια και να βλέπετε νοερά ότι είστε στο σπίτι σας. Σχηματίστε μια νοητική εικόνα την οποία να φέρνετε τακτικά στο μυαλό σας.

Η τεχνική αυτή βοηθά διότι επενεργεί στο υποσυνείδητο σας και κατά συνέπεια θα σας βοηθά στις καθημερινές ενέργειες που θα κάνετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

5. Πρέπει να στοχεύετε ψηλά.
Όσο πιο ψηλά θέσετε τον πήχη τόσο περισσότερα θα πετύχετε. Και ακόμη εάν δεν πετύχετε τους στόχους στην ολότητά τους, επειδή θέσατε ψηλούς στόχους θα φτάσετε αναπόφευκτα, ψηλά.

Είναι όμως απαραίτητο οι στόχοι σας μεταξύ τους να μην αντικρούονται ή να είναι εξωπραγματικοί. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να βάλετε στόχο να αγοράσετε ένα σπίτι που είναι 15 ή 20 φορές το ετήσιο εισόδημά σας.

6. Περάστε στη δράση, μην αναβάλλετε.

Όταν τοποθετήσετε τους στόχους σας και διευκρινίσετε το πλάνο δράσης σας, μην καθυστερείτε αλλά προχωρείτε. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και οι καλά μελετημένες και σχεδιασμένες κινήσεις σας δεν πρέπει να αναβάλλονται αλλά να πραγματοποιούνται για να σας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σας.

7. Να προβλέπετε τις δυσκολίες που θα συναντάτε.
Δεν γίνεται να μη βρείτε στο δρόμο σας πολλές δυσκολίες, προκλήσεις και αντιξοότητες. Επειδή είναι σίγουρο ότι θα συναντήσετε δυσκολίες, προσπαθείτε εκ των προτέρων να αντιληφθείτε ποιες δυσκολίες θα βρείτε και σκεφτείτε τρόπους αντιμετώπισης τους.

Αυτή η τακτική θα σας προετοιμάσει για να χειριστείτε αποτελεσματικά τα εμπόδια, με λιγότερο στρες και κίνδυνους για λάθη.

Παράλληλα φαίνεται ότι η ανάλυση των προβλεπομένων δυσκολιών και η μελέτη τρόπων αντιμετώπισης τους, επιτρέπει την αποφυγή πολλών από αυτών.

8. Περιτριγυριστείτε από επιτυχημένους ανθρώπους που έχουν κίνητρα.
Δημιουργείτε φίλους και συμμάχους και βελτιώνετε συνεχώς τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος σας.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά που μπορείτε να έχετε.

9. Προσέξτε με ποιον μιλάτε για τους στόχους σας.
Μην κοινοποιείτε και μη συζητάτε τους στόχους σας με οποιονδήποτε. Άτομα από την οικογένεια σας ή φίλοι ή άλλοι γνωστοί σας πιθανόν να έχουν μια αρνητική προσέγγιση και είναι δυνατόν να σας απογοητεύσουν.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέτουν στόχους για να φτάσουν ψηλότερα και που δεν θα μπορέσουν να σας κατανοήσουν ή να σας δώσουν ιδέες που θα σας βοηθήσουν.

Συζητείστε τους στόχους σας με άτομα που θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των επιδιώξεων σας.

10. Κάθε φορά που παίρνετε μια απόφαση να ερωτάτε τον εαυτό σας εάν η απόφαση αυτή σας παίρνει πιο κοντά ή πιο μακριά από τους στόχους σας.
Για να μπορείτε να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις που θα σας οδηγήσουν σωστά στο δικό σας οδικό χάρτη προς την επίτευξη των στόχων πρέπει όπως έχουμε αναφέρει πιο πάνω, να διαβάζετε συχνά τους στόχους σας και να χρησιμοποιείτε την τεχνική της νοερής απεικόνισης.

Έτσι θα είναι πιο εύκολο για σας όταν θα πάρετε μια απόφαση να απαντήσετε στο δικό σας εσωτερικό ερώτημα κατά πόσο η συγκεκριμένη απόφαση θα σας πάρει πιο κοντά ή πιο μακριά από τους στόχους σας.

11. Η τροποποίηση των στόχων δεν είναι αναγκαστικά κάτι κακό.
Κατά τη διάρκεια του έτους είναι δυνατόν να αντιληφθείτε ότι οι καταστάσεις που προέκυψαν, σας επιβάλλουν την τροποποίηση ή διαφοροποίηση κάποιου από τους στόχους σας.

Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό. Αντίθετα μπορείτε να το θεωρήσετε ως επιτυχία διότι έχετε καταλάβει έγκαιρα ότι είναι προς το συμφέρον σας να αλλάξετε κάτι στη στρατηγική σας.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση εκείνων οι στόχοι των οποίων έχουν αποτύχει ή δείχνουν ότι αποτυγχάνουν; 

Σε αντίθεση με αυτούς που κάθε στόχος που επιτυγχάνεται αποτελεί το ένα παραπάνω σκαλί στην ιστορία της επιτυχίας τους, οι άνθρωποι που αδυνατούν να επιτύχουν τους στόχους τους αισθάνονται ότι βυθίζονται σε ένα κενό, εισπράττοντας μία τόσο έντονη ήττα η οποία αργά ή γρήγορα αδίκως μετατρέπεται σε ένα προσωπικό Βατερλό. Μέγα σφάλμα και θα εξηγήσω αμέσως γιατί!
  • Κάθε στόχος, είτε είναι προσωπικός, είτε επαγγελματικός εμπεριέχει σαν βασικό συστατικό την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής. Αυτό αποτελεί μία συνθήκη που μας φέρνει πιο κοντά στα όνειρά μας, πιο κοντά στην βελτιωμένη εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. 
  • Η αποτυχία ή η αστοχία να επιτύχουμε έναν ή και περισσότερους στόχους δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μας βυθίζει στην δυστυχία. Εντάξει, μία ψυχρολουσία τη νοιώθεις κάθε φορά που βλέπεις ότι ένας στόχος δεν μπορεί ή δεν έχει επιτευχθεί. Αλλά μέχρι εκεί. Και πέφτεις –δε λέω– ψυχολογικά πέφτεις. Κανείς δεν είναι τόσο δυνατός ώστε να μην πέσει. Αλλά δεν είναι κακό να πέσεις. Κακό είναι να μην βρεις το θάρρος να ξανασηκωθείς. Συναντάτε κατά καιρούς στη ζωή σας επιτυχημένους ανθρώπους, ή ανθρώπους που πάνω τους βλέπετε αυτό που εσείς θα θέλατε να είστε. Και θεωρείτε ότι αυτός είναι ένας άνθρωπος που του ήρθαν εύκολα, που του χαρίστηκε, που είχε τα προσόντα ή τα μέσα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και τέτοιοι. Φυσικά και υπάρχουν. Αλλά οι στόχοι είπαμε αποτελούν ζητούμενο σε κάθε επίπεδο της πυραμίδας του Maslow. Αν λοιπόν ρωτήσετε έναν τέτοιο άνθρωπο (που ίσως πιστεύετε ότι του χαρίστηκε) και που στα δικά σας μάτια φαίνεται ότι έχει επιτύχει όλους τους στόχους του “πως τα καταφέρατε;” ξέρετε τι θα σας απαντήσει; Θα σας απαντήσει ότι είχε θέσει στη ζωή του 10 στόχους, έχει αποτύχει στους 8 και έχει επιτύχει τους 2. Αυτοί οι δύο επιτυχημένοι εν τέλει στόχοι, είναι εκείνοι που τον κάνουν να φαίνεται ότι τα έχει πετύχει όλα! Και οι 8 αποτυχίες; Που φαίνονται αυτές; Αυτές δεν φαίνονται πουθενά γιατί κάθε αποτυχία που ολοκληρώνεται με την πτώση, εξαφανίζεται αμέσως μόλις σταθούμε και πάλι στα πόδια μας. Αυτές οι αποτυχίες είναι κάτι που τις γνωρίζει μόνο ο ίδιος. 
  • Η αποτυχία παίρνει σάρκα και οστά όταν της δώσουμε αξία, σημασία και ζωτικό χώρο στην καθημερινότητά μας. Αν την ώρα που πέσουμε σηκωθούμε, τότε η αποτυχία απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο σε κάθε βήμα που κάνουμε και πάλι μπροστά. Μην κουβαλάτε την αποτυχία μαζί σας. Είναι βάρος.
  • Η επίτευξη των στόχων είναι θέμα πολλών παραγόντων. Θέλει επιμονή, υπομονή, χρόνο, διάθεση, ανασκόπηση, θέλει να αναπροσαρμόζεις και να αναπροσαρμόζεσαι, θέλει παλμό, πολλές φορές θέλει να κλείνεις τα αυτιά σου, μα πάνω από όλα θέλει κίνητρο! 
  • Το κίνητρο είναι το καύσιμο το έχουμε ξαναπεί, το κίνητρο είναι η δύναμη, το κίνητρο είναι το χέρι που θα μας σηκώσει μετά την πτώση. Όσο πιο ισχυρό το κίνητρο, τόσο πιο γρήγορη και η διαδρομή. Αλλά ο πιο βασικός στόχος, είναι να μπορείς να καθορίσεις τον στόχο και να αντιληφθείς τι σημαίνει αυτός ο στόχος για εσένα. Το “θέλω να βρω δουλειά” πιστέψτε με δεν λειτουργεί. Το “θέλω να βρω δουλειά γιατί...” υπάρχουν μαρτυρίες πως λειτουργεί περίφημα.
Ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε το μεγάλο σας πλάνο.
Πάρτε λίγο χρόνο ηρεμίας, βάλτε χαλαρωτική μουσική και καταγράψτε 111 στόχους. Καλά διαβάσατε, 111. Ανοίξτε το νου σας σε όλες τις δυνατότητες.

Για να βοηθηθείτε σε αυτό, παρακάτω σας προτείνουμε κάποιες βασικές ερωτήσεις:

• Τι είναι αυτό που θέλω να κάνω ακριβώς;

• Τι είναι αυτό που θέλω να αποκτήσω;

• Πού θέλω να πάω;

• Ποια θέλω να είναι η συνεισφορά μου στον κόσμο;

• Τι θέλω να μάθω;

• Τι άτομα θέλω να γνωρίσω και πώς να περάσω το χρόνο μαζί τους;

• Πόσα θέλω να κερδίζω, να αποταμιεύω και να επενδύω;

• Τι θέλω να κάνω ως διασκέδαση και τι για να διατηρώ την υγεία μου;

Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει δύο ώρες. Ή δύο εβδομάδες. Μη σταματήσετε μέχρι να φτάσετε τους 111 στόχους. Θυμηθείτε ότι χτίζετε μια καλύτερη ζωή για εσάς. Αξίζει.

Οι άνθρωποι που δεν βάζουν στόχο στη ζωή τους, είναι αυτοί που φοβούνται την αποτυχία, τα εμπόδια, τη δέσμευση, είναι αυτοί που απογοητεύονται, που καταρρέουν στην πρώτη δυσκολία, αυτοί που δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν ή δεν μπαίνουν καθόλου στην διαδικασία να μάθουν, είναι αυτοί που επηρεάζονται από τρίτους και παρεκκλίνουν της πορείας τους. Οι άνθρωποι όμως που καταφέρνουν να θέσουν στόχους στη ζωή τους είναι εκείνοι που απολαμβάνουν το ταξίδι μαζί με τον προορισμό. Φτάνουν στην προσωπική τους επιτυχία μέσα από τον καθορισμό των επιθυμιών τους.
Για την σύνταξη του άρθρου και με πληροφορίες από: enallaktikidrasi, medlook, rejoin.

Στ. Πλουμιστός 
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ 
Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης 
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής 

Πραγματοποιεί προσωπικές διαισθητικές συνεδρίες - θεραπευτικές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων - συνεδρίες διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Εργαστήρια Αυτογνωσίας, συμβουλευτικής εσωτερικής αφύπνισης και δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες αυτογνωσίας ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια δείτε ΕΔΩ
Για τα Εργαστήρια - μίνι group Αυτογνωσίας - Συμβουλευτικής Αφύπνισης και Προσωπικής Ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ

Για συνεδρίες Διαισθητικής Προσωπικής Προσέγγισης - Συμβουλευτική Ζωής και Προσωπικής Ανάπτυξης, η θεραπευτική ενεργειακή συνεδρία -(θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού - Healing skills of the mind) περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ & μέσω skype ΕΔΩ
Στ. Πλουμιστός: "Ο άνθρωπος που δεν έχει στόχους... απλά δεν υπάρχει" - Πως να φτάσετε στις επιτυχίες που επιδιώκετε Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 12:23 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.