================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

8000 βιβλία και 50.000 σελίδες με ντοκουμέντα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

⍆Στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Πρυτανείας του Π.Θ στον Βόλο, πραγματοποιήθηκε...
η τελετή της υπογραφής του συμφωνητικού για τη δωρεά του προσωπικού αρχείου του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Παντελή Λαζαρίδη, στο ακαδημαικό ίδρυμα.

Ο Π. Λαζαρίδης χάρισε 8000 βιβλία, μουσικό αρχείο που θα χρησιμοποιεί και το Μουσικό Σχολείο Βόλου , ντοκουμέντα 50.000 σελίδων και πίνακες. 
Το Αρχείο Παντελή Λαζαρίδη περιλαμβάνει πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό και αποτελεί τόσο έναν θησαυρό τεκμηρίων μέσα από τα οποία ανασυντίθεται η πλούσια δράση και συνεισφορά του δωρητή στην κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική, καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ζωή του τόπου όσο και η δυναμική ιστορία δημιουργίας και ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Το Αρχείο Παντελή Λαζαρίδη θα αποτελέσει σημαντικό τμήμα του Ιστορικού Αρχείου του ΠΘ (ΙΑΠΑΘ) και θα συμβάλλει καταλυτικά στην έρευνα, την καταγραφή, την ερμηνεία και την προβολή της Ιδρύματος, και του ιστορικού αποτυπώματός του στην νεότερη ελληνική και διεθνή ιστορία.


Ο Παντελής Λαζαρίδης διετέλεσε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΘ, τα έτη 1984 – 1990 και το Δεκέμβριο του 1998, εξελέγη Πρύτανης στις εκλογές για την ανάδειξη των πρώτων πρυτανικών αρχών του ΠΘ.Η δωρεά του πολύτιμου αρχείου του Ομότιμου Καθηγητή Παντελή Λαζαρίδη, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με δεδομένο το ιστορικό βάρος της προσωπικής συμβολής του στην ίδρυση και τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το διάβασα στο thessaliatv.gr
8000 βιβλία και 50.000 σελίδες με ντοκουμέντα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Reviewed by PLOUMISTOS on 10:55 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.