================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2018 οι χειμερινές εκπτώσεις

⍆Με τους εμπόρους να ευελπιστούν ότι θα υπάρχει κινητικότητα στην αγορά... ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 οι χειμερινές εκπτώσεις.

Ο Δεκέμβριος μήνας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στην εμπορική αγορά, ενώ το 2017 ήταν ένα δύσκολο έτος, τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος, εξηγώντας γιατί ο εμπορικός κόσμος τρέφει υψηλές προσδοκίες.

Το δεκαπενθήμερο των εορτών δούλεψε ικανοποιητικά σε σχέση με πέρυσι αν και την εβδομάδα των Χριστουγέννων ο καιρός ήταν κακός και δεν βοήθησε.

Ωστόσο, για ολόκληρο το Δεκέμβρη το ταμείο των καταστημάτων δεν κατάφερε να δει αύξηση και μέτρησε και πάλι απώλειες της τάξεως του 15% όχι όμως και ύψους 20-30% όπως τα αντίστοιχα διαστήματα προηγούμενων ετών.

Ο εμπορικός κόσμος περιμένει τώρα η καλή κινητικότητα που υπήρχε στις εορτές να συνεχιστεί και ενταχθεί με τις χειμερινές προσφορές.

Γνωρίζουμε ότι οι καταναλωτές έχουν κάνει την έρευνα αγοράς τους, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οντόπουλος κι επισήμανε ότι τα καταστήματα έχουν επάρκεια προϊόντων με ποιότητα και ελκυστικές τιμές.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει τα μέλη του ότι «κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» επισημαίνει μεταξύ άλλων.
Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2018 οι χειμερινές εκπτώσεις Reviewed by PLOUMISTOS on 11:34 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.