_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συμμετοχή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου σε σημαντική έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

⍆Σε μια σημαντική έρευνα, που θα βασιστεί σε ένα πλήρες ερωτηματολόγιο που έχει συντάξει... η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδα (TTLog) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλείται να συμμετάσχει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου.

Ήδη το Δ.Σ. της Ένωσης κοινοποίησε σε όλα τα μέλη- συλλόγους, προκειμένου αυτή να διανεμηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς, επιστολή που περιλαμβάνει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο όπου θα γίνει η καταγραφή, ώστε όσοι/όσες επιθυμούν, να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να βοηθήσουν τους επιστήμονες να προτείνουν παράλληλα λύσεις, για την «Βιώσιμη Κινητικότητα» στην πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδα (TTLog) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκπονεί έρευνα πάνω στη «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα» στην πόλη του Βόλου και ειδικότερα σε δημοτικά σχολεία.

Στόχος της έρευνας, είναι η διερεύνηση του επιπέδου γνώσης πάνω σε πρακτικές κατά τις οποίες οι μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη, μπορούν να γίνουν βιώσιμες και φιλικότερες προς το περιβάλλον, καθώς και οι συνήθειες και προθέσεις των μετακινούμενων να υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές.

Η έρευνα στηρίζεται στην συμπλήρωση ερωτηματολογίου από γονείς και κηδεμόνες των μαθητών πρωτοβάθμιας κυρίως, αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα συστήματα που αναφέρονται μέσα στο ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι τα συστήματα μοιρασμένης μετακίνησης (car pooling και car sharing) τόσο για τη μεταφορά των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα, όσο και για τις άλλες μετακινήσεις των ερωτώμενων.

Όπως γνωστοποίησε στην Ένωση Γονέων εκ μέρους του Εργαστηρίου, η κα Ευτυχία Ναθαναήλ Transportation Engineer (PhD, MSc), «πρόθεσή μας είναι η ανάλυση των συλλεχθέντων στοιχείων και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε ημερίδες που θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων και τις διευθύνσεις αυτών. Η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων είναι απαραίτητη για την επιτυχία της έρευνας».

Σημειώνεται ότι το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο βρίσκεται στον σύνδεσμο https://www.surveymonkey.com/r/uth_ttlog και καλείται όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει.
Συμμετοχή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου σε σημαντική έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:39 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.