Οι επιστήμονες συνδέουν τα γονίδια με την ομοφυλοφιλία στους άνδρες

Οι επιστήμονες συνδέουν τα γονίδια με την ομοφυλοφιλία στους άνδρες

Μια νέα μελέτη επιστημονικών εκθέσεων που εξετάζει τους δεσμούς μεταξύ ομοφυλοφιλίας... στους άνδρες και τα γονίδιά τους έχει κάνει μια συναρπαστική ανακάλυψη: Δύο περιοχές σε δύο χρωμοσώματα φαίνεται να είναι διαφορετικές στους ομοφυλόφιλους άνδρες σε σύγκριση με τους ετεροφυλόφιλους άνδρες.

Είναι γνωστό ότι, για τους άνδρες, ο σεξουαλικός προσανατολισμός βασίζεται εν μέρει στα γονίδια που κληρονομούν. Ναι, είναι πιο περίπλοκο από αυτό, αλλά αυτό είναι ένα ξεκάθαρο γεγονός. Οι συγγραφείς της νέας μελέτης - με επικεφαλής τους γενετιστές και ψυχιάτρους από το Ινστιτούτο Έρευνας του Πανεπιστημίου NorthShore HealthSystem - το επισημαίνουν αυτό νωρίς.

«Ο σεξουαλικός προσανατολισμός των ανδρών είναι μέτρια κληρονομικός (30 έως 40%), αλλά είναι πολυπαραγοντικός, με απόδειξη πολλαπλών γενετικών και περιβαλλοντικών συνεισφορών», εξηγούν.


Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, προέκυψε ότι οι γενετικές παραλλαγές φαίνεται να επηρεάζουν το αν ο άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος. Αυτή η νέα μελέτη προσπάθησε να βασιστεί σε αυτά τα στοιχεία και φαίνεται ότι κατάφερε.Χρησιμοποιώντας 1.077 αυτοπροσδιοριζόμενες ομοφυλόφιλους και 1.231 αυτοπροσδιοριζόμενους ετεροφυλόφιλους άνδρες κυρίως ευρωπαϊκής καταγωγής, διεξήγαγαν μια μελέτη συσχέτισης σε επίπεδο γονιδιώματος ή μια GWAS. Αυτό σημαίνει ότι αναζητούσαν διαφορές στα γενετικά συστατικά των υποκειμένων τους σε ολόκληρο το γονιδίωμα τους.

Τελικά, κατάφεραν να βρουν δύο γενετικές περιοχές που διέφεραν μεταξύ των δύο πληθυσμών. Αυτές οι περιοχές εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικά χρωμοσώματα, τα οποία είναι οι δομές που μοιάζουν με νήμα που φέρουν τα γονίδιά μας.

Μία περιοχή συνδέεται με ένα γονίδιο που ονομάζεται SLITRK6 και μπορεί να βρεθεί στο χρωμόσωμα 13. η άλλη περιοχή σχετίζεται με ένα γονίδιο που ονομάζεται TSHR και εντοπίστηκε στο χρωμόσωμα 14. Οι παραλλαγές αυτών των γονιδίων φαίνεται να επηρεάζουν το αν ο άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος ή όχι.

Ακριβώς με αυτές τις παραλλαγές δεν σημαίνει ότι το άτομο θα είναι πάντα ομοφυλόφιλος, παρεμπιπτόντως. Υπάρχουν σίγουρα και άλλοι γενετικοί και εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν και αυτό.

Παρατηρήθηκαν γενετικές παραλλαγές σε δύο περιοχές δύο χρωμοσωμάτων. Γραφικό συμπιεστή / Shutterstock

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι το " SLITRK6 εκφράζεται ιδιαίτερα στο διένγκεφαλο", ένα τμήμα του εγκεφάλου που εμφανίζεται πολύ νωρίς κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ομάδα επισημαίνει ότι ο διένγκεφαλος "περιέχει μια περιοχή που είχε αναφερθεί προηγουμένως ως διαφορά μεγέθους στους άνδρες από τον σεξουαλικό προσανατολισμό".

Το TSHR έχει ποικίλες συσχετίσεις, μεταξύ άλλων με τον ιππόκαμπο, το τμήμα του εγκεφάλου που εδραιώνει τις βραχυπρόθεσμες μνήμες σε μακροπρόθεσμες. Το πιο σημαντικό, αυτό το γονίδιο συνδέεται με τη συμπεριφορά του θυρεοειδούς αδένα.

Για παράδειγμα, αυτό το γονίδιο συνδέεται με τη νόσο του Graves, μια αυτοάνοση κατάσταση που ενεργοποιεί έναν υπερδραστικό θυρεοειδή αδένα. Η ομάδα υπογραμμίζει ότι προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έχουν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης της ασθένειας του Graves.

Οι διαφορετικές λειτουργίες του θυρεοειδούς έχουν συνδεθεί με την επικράτηση των ομοφυλοφίλων πριν. Ένας υπερδραστηριώδης θυρεοειδής αδένας έχει συνδεθεί με τις κατώτερες μάζες σώματος για τους ομοφυλόφιλους άνδρες σε σύγκριση με τους ετεροφυλόφιλους άνδρες, ακόμα και όταν ελέγχουν τη διατροφή και άλλους παράγοντες υγείας.

Επιπρόσθετα, μερικοί δοκιμαστικοί συνδυασμοί μεταξύ μητέρων με ιστορικό δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και των απογόνων που προσελκύονται από το ίδιο φύλο έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια.

Επομένως, συνοπτικά , τόσο οι γονιδιακές οικογένειες SLITRK6 όσο και οι οικογένειες TSHR φαίνεται να παίζουν ρόλο, παρόλο που ακριβώς πώς το κάνουν και γιατί προέκυψε αυτή η σχέση, παραμένει άγνωστο. Θυμηθείτε, παίζουν και άλλους ρόλους, οπότε δεν είναι σωστό να τα ονομάζετε "ομοφυλόφιλα γονίδια".

Παρεμπιπτόντως, παρόλο που πρόκειται για εμπεριστατωμένη μελέτη, το μέγεθος του δείγματος εξακολουθεί να είναι αρκετά μικρό, επομένως απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το μήνυμα από τη νέα αυτή μελέτη είναι ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι "αποφασίζουν", αν και η ανατροφή μας και η καθημερινή ζωή μας αλλάζουν συνεχώς, είτε είμαστε ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι, είτε οτιδήποτε μεταξύ τους είναι, σε κάποιο βαθμό, σκληρό.

Όπως έχει επισημανθεί αλλού , η έρευνα σχετικά με τις γυναίκες από την άποψη αυτή είναι τόσο φτωχότερη όσο και λιγότερο κοινή. Παρόλο που μια γενετική συνιστώσα υπονοείται από αρκετές μελέτες, παραμένει πολύ πιο αμήχανος από ό, τι θα έπρεπε να είναι σε αυτό το στάδιο.

Το διάβασα στο bigthink.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι επιστήμονες συνδέουν τα γονίδια με την ομοφυλοφιλία στους άνδρες
Οι επιστήμονες συνδέουν τα γονίδια με την ομοφυλοφιλία στους άνδρες
Οι επιστήμονες συνδέουν τα γονίδια με την ομοφυλοφιλία στους άνδρες
http://rainbowradioonline.com/~rainbowr/media/k2/items/cache/dcaeef4c16b8a8dd2169c4e6191f97b9_L.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqe17PB8EQAyKHKcdAHPlumbXoSaAy_RzFXFNF9YPZWMewlwlt1wrGIVCbszk612RHF7j0bXlIp1yC3dG2Gb789gtr6IFOEJfsbiEGf0vGGTNtBygkj8F5Qq-LoiATAdmbwZZyJoQzrVw/s72-c/dna.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/12/blog-post_648.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/12/blog-post_648.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content