Στ. Πλουμιστός: Μπορείτε να εφαρμόσετε την αυτο-εμψύχωση… για θετική και αισιόδοξη σκέψη

Στ. Πλουμιστός: Μπορείτε να εφαρμόσετε την αυτο-εμψύχωση… για θετική και αισιόδοξη σκέψη

⍆Ο θετικός τρόπος σκέψης και δράσης και η θετική νοοτροπία και στάση ζωής που υιοθετούμε...
έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Παρόλο που ο καθένας από εμάς διαφέρει από τον άλλον, εντούτοις, η αλλαγή της πραγματικότητας του γίνεται σε όλους τους τομείς. Απλά, ο καθένας την αντιλαμβάνεται και τη ζει με τον δικό του τρόπο.

Υιοθετώντας κι εσύ τη θετικότητα στη ζωή σου, βρίσκεσαι στην ευχάριστη θέση να ανακαλύψεις τις δυνατότητες που κρύβεις μέσα σου. Έτσι, απλά και όμορφα, αρχίζεις να δίνεις άλλο νόημα στη ζωή σου, μιας και η ποιότητα ζωής σου αλλάζει θεαματικά προς το καλύτερο.

Πρώτη στάση και αξιοσήμαντη είναι η υγεία, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική. Οι θετικοί άνθρωποι αγαπούν τον εαυτό τους και τον φροντίζουν. Σέβονται την ύπαρξή τους και το υπέρτατο δώρο της ζωής που τους δόθηκε και αυτό εκδηλώνεται στις πράξεις τους. Γνωρίζουν πως το φυσικό σώμα τους είναι το μέσο, ο ναός, μέσα στο οποίο κατοικεί το πνεύμα τους, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μπορεί να εκφραστεί.

Αυτή η διαπίστωση από μόνη της τους οδηγεί στο να αγαπούν και να φροντίζουν το σώμα τους, γιατί ακριβώς όπως είναι μέσα τους θέλουν να είναι και εξωτερικά, ό,τι σκέφτονται και ό,τι νιώθουν αυτά εκδηλώνονται στο σώμα τους. Προσέχουν τη διατροφή τους προσφέροντας στον οργανισμό τους το καλύτερο που μπορούν.

Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την φυσική άσκηση διατηρεί την ισορροπία του οργανισμού και χαρίζει μακροβιότητα στο άτομο. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης είναι σημαντική και ευεργετική για την σωματική υγεία. «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν και εφάρμοζαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, αφού πίστευαν ακράδαντα πως το υγιές πνεύμα κατοικεί σε ένα υγιές σώμα.

Αξιοσήμαντη είναι η επίδραση των θετικών συναισθημάτων στα άτομα που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις ή ενοχλήσεις. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις η καταπολέμηση των αρνητικών συναισθημάτων λειτουργεί ως αντίδοτο για τους «θετικούς» ασθενείς βοηθώντας τους στη διαχείριση της υγείας τους. Καθώς το άτομο αρχίζει να αλλάζει τη νοοτροπία του, παρατηρείται πως οι άλλοτε χρόνιες παθήσεις τείνουν να μειώνονται αισθητά σε ένταση και σε συχνότητα, ακόμη κι αν δεν θεραπεύονται εντελώς.

Η αισιοδοξία και η πολύπλευρη χρήση του λογικού δυναμικού τους, καλύπτει όλο το φάσμα των πτυχών της υγείας τους, σε σημείο που οι ψυχολογικές ή οι ψυχιατρικές διαταραχές αποτελούν μηδαμινό ποσοστό εμφάνισης και έκφρασής τους. Αυτό οφείλεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό στο χτίσιμο και την καλλιέργεια της ψυχολογικής ανθεκτικότητας και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύνδεσμο Ψυχολόγων (ΑΡΑ) ψυχολογική ανθεκτικότητα ορίζεται η ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται στις αντιξοότητες, το τραύμα, την τραγωδία, τις απειλές ή άλλες σημαντικές πηγές στρες, όπως είναι τα οικογενειακά και διαπροσωπικά προβλήματα, προβλήματα υγείας ή στρεσογόνες εργασιακές ή οικονομικές συνθήκες.

Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε τη δύναμη να ξεπερνούμε τις δύσκολες καταστάσεις, αλλά κάποιοι άνθρωποι, οι θετικοί και αισιόδοξοι άνθρωποι, έχουν μια επιπλέον ασπίδα που τους κάνει πιο «ανθεκτικούς» στις δυσχερείς καταστάσεις κι έτοιμους να ξανασηκωθούν όταν πέσουν και να προχωρήσουν.

Η θετική νοοτροπία τους δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση αλλιώτικα, μιας και διατηρούν την πεποίθηση ότι οι δύσκολες στιγμές και οι κρίσεις αποτελούν φυσιολογικό κομμάτι της ζωής και ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τις αντιμετωπίσουν είναι να μαζέψουν τις δυνάμεις τους και να παλέψουν. Όλες αυτές οι καταστάσεις αποτελούν πρόκληση για τους θετικούς ανθρώπους που δεν αφήνουν τα αρνητικά συναισθήματα (π.χ φόβο, θυμό, λύπη) να τους κυριέψουν και να τους παραλύσουν.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες της εσωτερικής ανθεκτικότητας είναι η ελπίδα, η οποία ενισχύει την ικανότητα του ανθρώπου να κάνει ρεαλιστικά σχέδια και να προσπαθεί να τα εφαρμόσει. Η θετική εικόνα του εαυτού μας, των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων μας, καθώς και οι ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις μέσα στις οποίες νιώθουμε φροντίδα, αγάπη και υποστήριξη, μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε την αξία μας ενισχύοντας τις επικοινωνιακές δεξιότητές μας, τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και κυρίως τη δυνατότητα διαχείρισης δυνατών συναισθημάτων.

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το βιβλίο «Θετική Μεταδοτικότητα» του Άντρη Χαϊράλλα εκδόσεις i write.gr

Τι σημαίνει θετική σκέψη 

Η θετική σκέψη δεν σημαίνει ότι χώνετε το κεφάλι σας στην άμμο και αγνοείτε τις λιγότερο ευχάριστες καταστάσεις της ζωής. Η θετική σκέψη σημαίνει απλά ότι πλησιάζετε την δυσαρέσκεια με ένα πιο θετικό και παραγωγικό τρόπο. Σκέπτεστε ότι πρόκειται να συμβεί το καλύτερο, και όχι το χειρότερο.

Η θετική σκέψη ξεκινά με τον αυτοδιάλογο. Ο αυτοδιάλογος είναι η ατέλειωτη ροή σκέψεων που τρέχει στο κεφάλι σας καθημερινά. Αυτές οι αυτόματες σκέψεις μπορεί να είναι θετικές ή αρνητικές.

Κάποιο μέρος του αυτοδιαλόγου σας προέρχεται από τη λογική και τον λόγο. Άλλο μέρος του αυτοδιαλόγου μπορεί να προκύψει από παρανοήσεις που έχετε δημιουργήσει, λόγω έλλειψης πληροφοριών.

Αν οι σκέψεις που τρέχουν στο κεφάλι σας είναι ως επί το πλείστον αρνητικές, η προοπτική σας στη ζωή είναι πιθανότατα απαισιόδοξη. Εάν οι σκέψεις σας είναι κυρίως θετικές, τότε είστε πιθανόν αισιόδοξοι – κάποιος που ασκεί τη θετική σκέψη.

Τα οφέλη της θετικής σκέψης για την υγεία


Οι ερευνητές συνεχίζουν να διερευνούν τις επιπτώσεις της θετικής σκέψης και της αισιοδοξίας για την υγεία. Τα οφέλη που μπορεί να παρέχει η θετική σκέψη περιλαμβάνει:

– Αυξημένη διάρκεια ζωής
– Χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης
– Χαμηλότερα επίπεδα ψυχικής δυσφορίας
– Μεγαλύτερη αντίσταση στο κοινό κρυολόγημα
– Καλύτερη ψυχολογική και σωματική ευεξία
– Μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιαγγειακή ασθένεια
– Καλύτερη ικανότητα αντιμετώπισης κατά τη διάρκεια δυσκολιών και περιόδων στρες.

Είναι ασαφές γιατί οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη θετική σκέψη παίρνουν αυτά τα οφέλη για την υγεία. Μια θεωρία είναι ότι έχοντας μια θετική προοπτική σας δίνετε η δυνατότητα να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις στρεσογόνες καταστάσεις, μειώνοντας τις επιβλαβείς επιπτώσεις του στρες στο σώμα σας. Πιστεύεται επίσης ότι οι θετικοί και οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν την τάση να ζουν ένα πιο υγιή τρόπο ζωής – γίνονται περισσότερο σωματικά δραστήριοι, ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, δεν καπνίζουν και δεν καταναλώνουν υπερβολικό αλκοόλ.

Εντοπίζοντας την αρνητική σκέψη

Δεν είστε σίγουρος αν ο αυτοδιάλογος σας είναι θετικός ή αρνητικός; Εδώ είναι μερικές κοινές μορφές αρνητικού αυτοδιαλόγου:

– Φιλτράρισμα. Μεγεθύνετε τις αρνητικές πλευρές μιας κατάστασης και φιλτράρετε όλες τις θετικές. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε μια μεγάλη μέρα στη δουλειά. Ολοκληρώσατε γρήγορα τις εργασίες και έχετε επαινεθεί για αυτό. Έχετε όμως ξεχάσει ένα δευτερεύον καθήκον. Εκείνο το βράδυ, θα επικεντρωθείτε μόνο σε αυτή τη δευτερεύον εργασία και θα ξεχάσετε τα συγχαρητήρια που λάβατε.

– Εξατομίκευση. Όταν συμβαίνει κάτι κακό, θα κατηγορήσετε αυτόματα τον εαυτό σας. Για παράδειγμα, μπορεί να ακούσετε ότι μία βραδινή έξοδος με τους φίλους σας ακυρώνεται, και θα υποθέσετε ότι αυτή η αλλαγή των σχεδίων έγινε επειδή κανείς δεν ήθελε να βρίσκετε γύρω σας.

– Καταστροφολογία. Αναμένετε να συμβεί αυτόματα το χειρότερο. Ο σερβιτόρος παίρνει την παραγγελία σας λάθος και αυτόματα νομίζετε ότι το υπόλοιπο της ημέρας σας θα είναι μια καταστροφή.

– Πόλωση. Βλέπετε τα πράγματα μόνο ως είτε καλά ή κακά, μαύρα ή άσπρα. Δεν υπάρχει το ενδιάμεσο. Νιώθετε ότι πρέπει να είστε τέλειοι ή ότι είστε μια πλήρης αποτυχία.

Εστιάζοντας στη θετική σκέψη

Μπορείτε να μάθετε να μετατρέπετε την αρνητική σκέψη σε θετική. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά χρειάζεται χρόνο και πρακτική – εξάλλου, δημιουργείτε μία νέα συνήθεια. Πιο κάτω είναι μερικοί τρόποι για να σκέφτεστε και να συμπεριφέρεστε με ένα πιο θετικό και αισιόδοξο τρόπο:

– Εντοπίστε τομείς για να αλλάξετε. Αν θέλετε να γίνετε πιο αισιόδοξοι και να συμμετάσχετε σε περισσότερη θετική σκέψη, αναγνωρίστε πρώτα τους τομείς της ζωής σας όπου συνήθως σκέφτεστε αρνητικά, είτε είναι η εργασία σας, είτε η σχέση σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε εστιάζοντας σε ένα τομέα ώστε να τον προσεγγίσετε με πιο θετικό τρόπο.

– Ελέγξτε τον εαυτό σας. Σταματήστε και αξιολογήστε τις σκέψεις σας σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν διαπιστώσετε ότι οι σκέψεις σας είναι κυρίως αρνητικές, προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο για να δημιουργήσετε μια θετική τροπή σ’ αυτές.

– Να είστε ανοιχτοί στο χιούμορ. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να χαμογελάσει ή να γελάσει, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές. Αναζητήστε το χιούμορ σε καθημερινές καταστάσεις. Όταν μπορείτε να γελάτε με τη ζωή, αισθάνεστε λιγότερο άγχος.

– Ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ασκηθείτε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να επηρεάσετε θετικά τη διάθεση σας και να μειώσετε το άγχος. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή για να τροφοδοτήσετε το μυαλό και το σώμα σας και μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος.

– Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους. Βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι στη ζωή σας είναι θετικοί, υποστηρικτικοί άνθρωποι στους οποίους μπορείτε να βασιστείτε για χρήσιμες συμβουλές και γνώμες. Οι αρνητικοί άνθρωποι μπορούν να σας αυξήσουν τα επίπεδα του άγχους και να σας κάνουν να αμφισβητείται την ικανότητα σας να διαχειρίζεστε το άγχος με υγιείς τρόπους.

– Εξασκήστε τον αυτοδιάλογο σας. Ξεκινήστε ακολουθώντας έναν απλό κανόνα: Μην πείτε τίποτα στον εαυτό σας που δεν θα λέγατε σε κανέναν άλλο. Να είστε ευγενής και να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας.

Αν μια αρνητική σκέψη εισέρχεται στο μυαλό σας, αξιολογείστε την ορθολογικά και ανταποκριθείτε με δηλώσεις που είναι καλές για εσάς.

Αρνητικός αυτοδιάλογος – Θετική σκέψη


Mayoclinic.com

Εξασκώντας καθημερινά τη θετική σκέψη

Αν έχετε την τάση να έχετε μια αρνητική προοπτική, μην περιμένετε να γίνετε αισιόδοξος από τη μία ημέρα στην άλλη. Με την πρακτική, όμως, αυτός ο αυτοδιάλογος στο τέλος θα περιέχει λιγότερη αυτοκριτική και αυτό-αποδοχή. Μπορείτε, επίσης, να γίνετε λιγότερο κριτικοί με τον κόσμο γύρω σας. Επιπλέον, όταν μοιράζεστε τη θετική σας διάθεση και τη θετική εμπειρία, τόσο εσείς όσο και οι γύρω σας απολαμβάνετε μια συναισθηματική ενίσχυση.

Εξασκώντας τον θετικό αυτοδιάλογο θα βελτιώσετε τις προοπτικές σας. Όταν η κατάσταση του μυαλού σας είναι γενικά αισιόδοξη, είστε σε θέση να χειριστείτε το άγχος της καθημερινότητας με πιο εποικοδομητικό τρόπο. Η ικανότητα αυτή μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό τα οφέλη που παρατηρήθηκαν για την υγεία της θετικής σκέψης.

Τα συναισθήματα είναι αποτέλεσμα των σκέψεων που κάνεις. Από αρνητικές σκέψεις γεννιούνται αρνητικά συναισθήματα. 

Ό,τι κάνει ο άνθρωπος, πρέπει να το κάνει πρώτα στο μυαλό του.

Σκέψου το πιο απλό: Θα αγόραζες ποτέ ένα ρούχο που δεν θα σου άρεσε; Θα έμπαινες δηλαδή σε ένα μαγαζί για να δοκιμάσεις ένα απαίσιο ρούχο; Και μετά , μάλιστα, θα το πλήρωνες; Ε, όχι!
Με τον ίδιο τρόπο γιατί βάζεις αρνητικές σκέψεις στο μυαλό σου; Γιατί τις καλλιεργείς και γιατί τους δίνεις τροφή; Γιατί δεν τις αντικαθιστάς με κάτι υπέροχες αισιόδοξες σκέψεις επιτυχίας;(!)
Σε στιγμές ηρεμίας, σε στιγμές επιτυχίας, φρόντισε να καλλιεργείς θετικά συναισθήματα έτσι ώστε να τα έχεις έτοιμα στα δύσκολα.

1. Πρέπει να διαθέτεις πάντα (έστω) και λίγο χρόνο για τον εαυτό σου.Διάθεσε λίγη ώρα για τον εαυτό σου κάθε μέρα. Να κάνεις κάτι που σου αρέσει, χωρίς να το διακόπτεις με άλλες σκέψεις. Με αυτό τον τρόπο, η αποδοτικότητά σου θα βελτιωθεί και σε άλλα πράγματα.

2. Να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, όπως το να ακούς μουσική, να διαβάζεις βιβλία, να ασκείσαι. Είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορούν να εκτρέψουν το μυαλό σου από τον αρνητικό, προς τον θετικό τρόπο σκέψης.

3. Να συναναστρέφεσαι με θετικούς ανθρώπους. Η παρέα με ανθρώπους που έχουν θετική οπτική για τη ζωή, είναι ευεργετική, καθώς μας επηρεάζουν ανάλογα, αποκόπτοντάς μας από κάθε τι αρνητικό.

4. Άλλαξε τον τρόπο σκέψης και γίνετε πιο διαλλακτικοί. Αντιμετώπισε τις προκλήσεις που σας έρχονται και μην είστε αρνητικοί.

5. Απόφυγε τη γενίκευση και την υπερβολή. Μην σκέφτεστε συνέχεια αρνητικές καταστάσεις γιατί με αυτό τον τρόπο τις “χαράζετε” στο μυαλό σας και σας κάνουν να νιώθετε λυπημένοι, χωρίς να έχεις αποκομίσει ότι θετικά μπορούν να σου αποδώσουν τέτοιες καταστάσεις.

6. Να χαμογελάτε! Κατ’αρχήν όταν χαμογελάμε, χρησιμοποιούμε λιγότερους μύες από όταν κατσουφιάζουμε! Τέλειο; Το γέλιο σε ανακουφίζει από το άγχος και σου αλλάζει τη διάθεση.

7. Ακόμα κι αν η ζωή σου γίνει ανυπόφορη, πάντα υπάρχει κάποια διέξοδος, κάποια λύση. Πάντα έχεις την επιλογή της αλλαγής, οποτεδήποτε χρειαστεί.

8. Οι σκέψεις είναι ζωντανές. Δίνουν μορφή στον κόσμο σου, την πραγματικότητα σου και το πεπρωμένο σου. Οπότε, το να σκέφτεσαι θετικά είναι σημαντικό, καθόλου αμελητέο. Αν έχεις την ίδια σκέψη αρκετά συχνά και την κάνεις με αρκετό συναίσθημα ( ενέργεια ), με τον χρόνο θα αποκτήσει υλική μορφή. (Μια πιο φιλοσοφική προσέγγιση αλλά και η πιο αποτελεσματική).

9. Η αναζήτηση αποδοχής. Αποτελεί αρνητικό στοιχείο, επειδή καταστέλλει την προσωπική σας δύναμη και σας εμποδίζει να εστιάζετε στην εκπλήρωση στόχων που πραγματικά αξίζουν για εσάς, σε αντίθεση με εκείνους που κερδίζουν μόνο εγκώμια από τους άλλους. Επιπλέον, είναι αδύνατο να ικανοποιήσετε τους πάντες, όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, οπότε οδηγείτε με βεβαιότητα τον εαυτό σας προς την απογοήτευση και την αίσθηση αποτυχίας.

Έχει σημασία έχει να έχουμε συνείδηση των εσωτερικών μας σκέψεων. Αποφύγετε να εστιάζετε σε αρνητικές σκέψεις, ώστε να ενισχύσετε την προδιαγραφή, δηλαδή τις πιθανότητες της πορείας της ζωής σας να είναι θετική και κυρίως απολαυστική.

Στ. ΠλουμιστόςΙδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Μπορείτε να εφαρμόσετε την αυτο-εμψύχωση… για θετική και αισιόδοξη σκέψη
Στ. Πλουμιστός: Μπορείτε να εφαρμόσετε την αυτο-εμψύχωση… για θετική και αισιόδοξη σκέψη
Στ. Πλουμιστός: Μπορείτε να εφαρμόσετε την αυτο-εμψύχωση… για θετική και αισιόδοξη σκέψη
http://modirpedia.com/wp-content/uploads/2017/08/%D9%85%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AF%DB%8C%D8%B4%DB%8C1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/12/blog-post_59.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/12/blog-post_59.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content