_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«Ομπρέλα» προστασίας στους Βολιώτες για τα κόκκινα δάνεια από το Δήμο Βόλου

⍆«Ομπρέλα» προστασίας στους δημότες με κόκκινα δάνεια που κινδυνεύουν να χάσουν...
τα σπίτια τους -μόνο… με τις ψήφους της πλειοψηφίας και τη θετική στάση του επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικό, ο οποίος έθεσε προϋπόθεση εναρμόνισης της πρότασης του δήμου με αυτή της ΚΕΔΕ- ανοίγει ο Δήμος Βόλου.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση της δημοτικής αρχής για τη δυνατότητα σύστασης εταιρείας ειδικού σκοπού, μέσω της οποίας θα εξαγοράζονται κόκκινα δάνεια δημοτών, των οποίων η πρώτη κατοικία κινδυνεύει με πλειστηριασμό, και αντί να χρωστούν στις τράπεζες το ποσό που τοκίζεται, θα αποπληρώνουν πολύ μικρότερο ποσό χωρίς τόκους στον Δήμο Βόλου.

Την εισήγηση έκανε ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, ωστόσο, σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε.

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μ. Πατσιαντάς υποστήριξε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μείνει απαθής, ζήτησε ωστόσο να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση με το πλαίσιο των προτάσεων της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας.

H επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, μίλησε για πρόχειρη πρόταση-έκθεση ιδεών, στην οποία δεν υπάρχουν στοιχεία: με ποια κριτήρια, ποιους αφορά, πώς θα γίνεται ο διαχωρισμός, τι ποσά, με ποιο πλαίσιο θα αγοράζονται τα κόκκινα δάνεια. Ζήτησε από τη δημοτική αρχή να σοβαρευτεί, και πρότεινε να υιοθετήσει ο Δήμος Βόλου την πρόταση της ΚΕΔΕ.

«Θα πρέπει να είμαστε πιο πραγματιστές. Πολιτικά δεν είναι άσχημη η πρωτοβουλία, αλλά θα πρέπει να κινούμαστε σε ένα πλαίσιο χωρίς να δημιουργούμε εντυπώσεις», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός.

«Επιχειρείτε αποπροσανατολισμό. Πέρα από λαϊκισμό, η πρότασή σας δείχνει και υποκρισία. Αν θέλετε, να διεκδικήσουμε διαγραφή χρεών όσων αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους», είπε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος.

Για εμπόριο ελπίδας που φθάνει στα όρια του πολιτικού σαδισμού, μίλησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κ. Γαργάλας. «Είναι ντροπή να παίζεις με τον πόνο και την αγωνία του ανθρώπου που μπορεί να χάσει το σπίτι του», είπε ο κ. Γαργάλας, αλλά του… απάντησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας: « Ο λαϊκισμός απαιτεί πολύ θράσος. Αυτοί φώναζαν “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” και αυτοί υλοποιούν τους πλειστηριασμούς». Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων δεν λύνεται με σποραδικές πρωτοβουλίες, αν δεν υπάρξει συνολική πολιτική εναντίον των μνημονίων».
«Ομπρέλα» προστασίας στους Βολιώτες για τα κόκκινα δάνεια από το Δήμο Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:57 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.