Στ. Πλουμιστός: Αυτή είναι η μουσική που θεραπεύει

Στ. Πλουμιστός: Αυτή είναι η μουσική που θεραπεύει

⍆Οι θετικές επιδράσεις της μουσικής είναι γνωστές στους ανθρώπους εδώ και πολλά χρόνια....
Ακόμη και στην εποχή τους οι φιλόσοφοι θα τραγουδούσαν επαίνους για να μειώσουν την κατάθλιψη.

Κλινικοί και συμπεριφορικοί θεραπευτές ανά τον κόσμο, χρησιμοποιούν πια τη μουσική με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους σε χώρους επανένταξης και αποκατάστασης, ενώ βασίζουν ξεκάθαρα την πρακτική τους σε κλινικά αποδεδειγμένα ερευνητικά δεδομένα τα οποία πηγάζουν από αυτόν το νέο τομέα έρευνας της νευροεπιστήμης της μουσικής.

Η μουσική όπως αναφέρει και το enallaktikidrasi.com, αποτελεί πραγματικά μια παγκόσμια γλώσσα, όπως και πνευματική. Μπορούμε να το νιώσουμε διαισθητικά, χωρίς να ξέρουμε την επιστήμη πίσω από αυτό. Βάζουμε το αγαπημένο μας κομμάτι στο κινητό μας τηλέφωνο και ένα μειδίαμα ικανοποίησης διαγράφεται στο πρόσωπό μας. Αλλά ακόμα και με την τόσο εμφανή επίδραση πάνω μας, μπορεί να μην συνειδητοποιούμε ότι η μουσική αναδιοργανώνει τον εγκέφαλό μας, όπως μια συνεδρία διαλογισμού ή ένα προσαρμογόνο βότανο.

Τα προσαμοργόνα βότανα μπορούν να αναδιοργανώσουν τα κύτταρα στον οργανισμό μας. Προσαρμόζονται στις σπουδαιότερες ανάγκες μας, είτε αυτές είναι η μείωση του στρες ή η τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Φαίνεται όμως ότι και η μουσική μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η μουσική εφευρέθηκε για την ανθρώπινη απόλαυση κατά την Παλαιολιθική εποχή, αλλά η μουσική του Σύμπαντος, αυτό που οι Πυθαγόρειοι ονόμαζαν «μουσική των σφαιρών» είναι πιθανότατα τόσο παλιά όσο και το ίδιο το Σύμπαν. Η NASA έχει μάλιστα καταγράψει το «τραγούδι» της γης και κάθε πλανήτης λέγεται ότι έχει τη δική του μουσική δόνηση.

Ομοίως, οι αρχαίοι Έλληνες άρχισαν να κατανοούν τα θεραπευτικά οφέλη της μουσικής, κάτι που ενισχύθηκε και από την επιρροή των Αιγυπτίων. Οι Κινέζοι, Θιβετιανοί, Ινδουιστές, Πέρσες, αλλά και άλλοι πολιτισμοί, όλοι γνώριζαν μουσικές κλίμακες, οι οποίες προκαλούσαν υπναγωγικές παραισθήσεις- αλλά δεν γνωρίζουμε πραγματικά από πόσο παλιά ξεκινά η χρήση της μουσικής στην ανθρώπινη ιστορία. Ακόμα και οι Νεάντερνταλ μπορούσαν να τραγουδήσουν κατά κάποιο τρόπο. Αναμφίβολα, η μουσική έχει υπάρξει ένα σημαντικό εξελικτικό εργαλείο. Αλλά πώς ακριβώς αναζωογονεί και επαναπρογραμματίζει τον εγκέφαλό σας;

Σε πρόσφατη έρευνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνολογία fMRI (λειτουργική μαγνητική τομογραφία), για να παρακολουθήσουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, καθώς οι συμμετέχοντες άκουγαν το αγαπημένο τους τραγούδι.

Βρήκαν ότι όταν τα υποκείμενα άκουγαν τραγούδια από τα αγαπημένα τους μουσικά είδη, επεδείκνυαν ενισχυμένα επίπεδα εγκεφαλικής συνοχής. Αυτή η εγκεφαλική κατάσταση -που ονομάζεται πλήρη λειτουργική επεξεργασία- επιτρέπει βαθύτερα επίπεδα δημιουργικότητας, αίσθησης χαράς και αυξημένων γνωστικών λειτουργιών.

Η έρευνα αναφέρει ότι η μεγαλύτερη αλλαγή που εμπνέει η μουσική παρατηρήθηκε στο νευρωνικό σύστημα της κατάστασης χαλάρωσης, που σχετίζεται φυσικά με την εσωτερική γαλήνη ή «τις ενδοσκοπικές και προσαρμοστικές ψυχικές δραστηριότητες, στις οποίες οι άνθρωποι αυθόρμητα αφοσιώνονται κάθε μέρα».

Αυτή η εγκεφαλική περιοχή μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε μέσα στη μέρα δια της φαντασίας, να χρησιμοποιούμε τη δημιουργικότητα του δεξιού εγκεφαλικού ημισφαιρίου, για να επιλύουμε προβλήματα του αριστερού ημισφαιρίου και να αναπτύσσουμε περισσότερη ενσυναίσθηση και αυτογνωσία.

Μια άλλη έρευνα ισχυρίζεται ότι αυτή η εγκεφαλική περιοχή που ονομάζεται δίκτυο αυτόματης λειτουργίας (DMN- default mode network) είναι σαν «ένας διακόπτης on/off ανάμεσα σε καταστάσεις του νου που εστιάζουν στο εξωτερικό περιβάλλον και στην εσωτερική ή υποκειμενική αίσθηση εαυτού· αυτό το δίκτυο φαίνεται να περιλαμβάνει εμπειρίες περιπλάνησης του νου, όπως φαντασιώσεις για το μέλλον, την ανακάλυψη νέων πιθανοτήτων (ελπίδες) και τη συναισθηματική σημασία των φιλοδοξιών ή των ονείρων», ασχέτως των μουσικών μας προτιμήσεων, είτε ακούμε Μπετόβεν, είτε Black Sabbath, αν πρόκειται για τη μουσική που αγαπάμε, αυτή θα αναζωογονήσει με έναν ξεχωριστό τρόπο τον εγκέφαλό μας.

Επιπλέον, το αγαπημένο μας κομμάτι ή γενικά η αγαπημένη μας μουσική μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε τις ψυχοκοινωνικές αλληλεπιδράσεις και να χρησιμοποιήσουμε την αποκλίνουσα σκέψη, την κατάσταση εκείνη του νου, κατά την οποία μπορούμε να παράγουμε μια δέσμη πιθανών λύσεων σε ένα δεδομένο πρόβλημα.

Κάτι ακόμα πιο συναρπαστικό είναι ότι η μουσική θεραπεία, δηλαδή η απλή ακρόαση ευεργετικών ηχητικών κυμάτων μπορεί να αναζωογονήσει τον εγκέφαλο, βελτιώνοντας τη μνήμη και δρώντας ως τονωτικό γι’ αυτόν , ακόμη και στα μωρά. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η μουσική ρυθμίζει την έκκριση στεροειδών ορμονών, οι οποίες προκαλούν την επιδιόρθωση και αναγέννηση εγκεφαλικών νευρών.

Τέλος, η αγαπημένη μας μουσική επιτρέπει μεγαλύτερη νευρωνική πλαστικότητα. Η πλαστικότητα αυτή επιτρέπει στον εγκέφαλο να προσαρμόζεται εύκολα και να βελτιστοποιεί τη διαδικασία σκέψης με έναν τρόπο που να αντανακλά τις περιβαλλοντικές και συμπεριφορικές απαιτήσεις. Όσο περισσότερη πλαστικότητα διαθέτει ο εγκέφαλός μας, τόσο πιο άνετα μπορούμε να προσαρμοστούμε σε στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινότητας.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράξενο το γεγονός ότι αγαπάμε τη μουσική όσο θυμόμαστε τον εαυτό μας και ότι ακόμα και η κυτταρική μας μνήμη μας ωθεί στο να ακούμε ξανά και ξανά το αγαπημένο μας τραγούδι.

Όταν ακούτε ορισμένα μουσικά κομμάτια, τα επίπεδα του άγχους, του στρες και της ανησυχίας μειώνονται λόγω της ηρεμιστικής δύναμης της μουσικής και δεν μιλάμε μόνο για την κλασική μουσική ή τη μουσική για διαλογισμό, αλλά και για ερωτικά τραγούδια ή R&B κλπ.

Ορισμένοι ήχοι έχουν εξαιρετική ικανότητα να μειώνουν αρνητικά συναισθήματα. Ενώ ορισμένοι ρυθμοί είναι «φτιαγμένοι» για την χαλάρωση, οποιοδήποτε στυλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία.

Αυτή η μουσική που σας προτείνω, έχει σχεδιαστεί ειδικά για να χρησιμοποιηθεί ως ηχομονωτικό κομμάτι κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το παρακάτω video είναι στα 528Hz + 396Hz ( γνωστή ως συχνότητα αγάπης και τόνος θαύματος )και η μουσική που θα ακούσετε είναι η κατάλληλη για να ηρεμήσει το υπερδραστήριο μυαλό σας και να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε για την πνευματική σύνδεση σας με το θεϊκό. 


Η σχέση πληροφορίας και μουσικής σας βοηθά να θυμάστε τα γεγονότα καλύτερα.
Επιπλέον, κάποιοι ήχοι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους ασθενείς με ορισμένες ασθένειες όπως καρκίνος και σκλήρυνση κατά πλάκας. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν άτομα που αναρρώνουν μετά από μια χειρουργική επέμβαση, ένα ατύχημα κλπ.

Όταν οι άνθρωποι είναι λυπημένοι και περνάνε κατάθλιψη, είναι δύσκολο να χειριστούν τον πόνο τους. Γιʹ αυτούς, η μουσική μπορεί να λειτουργήσει με έναν μαγικό τρόπο. Ακούγοντας συγκεκριμένες μουσικές πριν κοιμηθείτε μπορείτε να έχετε πιο ξεκούραστο και πλήρη ύπνο.

Όταν είστε πραγματικά ενοχλημένοι, θυμωμένοι ή απλά έχετε κακή διάθεση, λίγη μουσική είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Μειώνει τις ορμόνες που προκαλούν άγχος και αυξάνει τις ορμόνες που σας κάνουν ευτυχισμένους.

Οι ήχοι στους οποίους εκτίθεστε καθημερινά επηρεάζουν το μυαλό σας. Μόλις ακούσετε την μουσική που σας αρέσει, το σώμα σας παράγει την ντοπαμίνη. Αυτή η ορμόνη εκκρίνεται επίσης όταν κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί.

Όταν ακούτε μια αγαπημένη σας μουσική - τραγούδι, διάφορα μέρη του εγκεφάλου σας ενεργοποιούνται. Για παράδειγμα, ορισμένες μουσικές -  τραγούδια ερεθίζουν την περιοχή που είναι υπεύθυνη για συναισθηματικές αντιδράσεις όπως ο οπτικός φλοιός και ο κινητικός φλοιός. Ανάλογα με τον ρυθμό της μουσικής, ο μετωπιαίος λοβός και ο αριστερός βρεγματικός λοβός, καθώς και η δεξιά παρεγκεφαλίδα βρίσκονται περισσότερο σε εγρήγορση.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας που έχει εξελιχθεί δραστικά την τελευταία δεκαετία, οι επιστήμονες μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα του εγκεφάλου και να μελετήσουν τις συγκεκριμένες περιοχές που ‘φωτίζονται’ κάθε φορά που ακούμε μουσική.

Ένας υγιής εγκέφαλος θα παρουσιάσει μεγάλη δραστηριότητα κάθε φορά που του δίνεται μια εντολή ή ένα ερέθισμα. Αυτό που ανακάλυψαν οι επιστήμονες είναι πως στους μουσικούς η εγκεφαλική δραστηριότητα είναι τεράστια όταν παίζουν το αγαπημένο τους μουσικό όργανο ενώ ενεργοποιούνται πολλές περιοχές και με μεγάλη ταχύτητα.


Η μουσική κάνει καλό στην… καρδιά

Τη λειτουργία του ενδοθηλίου βελτιώνει η ακρόαση της αγαπημένης μας μουσικής, υποστηρίζει νέα μελέτη επιστημόνων. Το ενδοθήλιο αποτελεί τη «φόδρα» που ντύνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Μέσω των ουσιών που παράγει το ενδοθήλιο, ρυθμίζεται η κυκλοφορία του αίματος.

Στη μελέτη των ερευνητών έλαβαν μέρος ασθενείς με στεφανιαία νόσο, οι οποίοι μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες: στην πρώτη ανήκαν οι ασθενείς που ασκούνταν μόνο, στη δεύτερη εκείνοι που ασκούνταν και άκουγαν μουσική και στην τρίτη ομάδα, εκείνοι που άκουγαν μουσική μόνο. Σκοπός των ειδικών ήταν ο εντοπισμός της επίδρασης της μουσικής στη λειτουργία του ενδοθηλίου, μέσω αλλαγών ως προς τους δείκτες της κυκλοφορίας του αίματος.

Οι εθελοντές των δύο πρώτων ομάδων, υποβάλλονταν σε πρόγραμμα αεροβικής άσκησης για ένα διάστημα τριών εβδομάδων. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας (άσκηση-μουσική) πάλι, όφειλαν να ακολουθούν πρόγραμμα γυμναστικής αλλά και να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική επί 30 λεπτά ημερησίως.Τα μέλη της τρίτης ομάδας άκουγαν μόνο μουσική επί 30 λεπτά την ημέρα.

Μετά το πέρας τριών εβδομάδων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου (το οποίο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία) είχαν αυξηθεί και στις τρεις ομάδες μελέτης - με την ομάδα που συνδύαζε μουσική και άσκηση να υπερέχει των άλλων δύο ομάδων (παρουσιάστηκε πάντως μεγαλύτερη αύξηση μονοξειδίου του αζώτου στην ομάδα της άσκησης σε σύγκριση με εκείνη της απλής ακρόασης μουσικής).

«Η ακρόαση χαρούμενης, η χαλαρωτικής μουσικής για 30 λεπτά την ημέρα, συνδέεται με τη βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου, πιθανότατα λόγω της απελευθέρωσης ενδορφινών – των ορμονών της ευτυχίας – στον εγκέφαλο» καταλήγει η ειδικός.

Τα 10 σημαντικότερα απρόσμενα οφέλη της μουσικής

Γενικότερα, σύμφωνα με πλήθος ερευνών, η μουσική μπορεί να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν έντονο άγχος, βοηθήσει στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων τα οποία αποδίδονται στο άγχος (ταχυκαρδίες, αρρυθμίες κτλ), συμβάλλει στην ανακούφιση του σωματικού πόνου, συντελεί στη μείωση της υψηλής πίεσης και μπορεί ακόμη και να έχει καλά αποτελέσματα στη θεραπεία της δυσλεξίας.

Κάθε όργανο και κάθε κύτταρο στο πολύτιμο σώμα μας απορροφά και εκπέμπει ήχο με ιδιαίτερη βέλτιστη συχνότητα συντονισμού. 

Το παρακάτω video είναι στα 432Hz - για βαθιά ηρεμία και θεραπευτικός τόνος, 528Hz - για την αύξηση της θετικής ενέργειας και την επίτευξη μόνιμης θετικής μετατροπής και 639Hz - στην συχνότητα της αγάπης, της συμπόνιας και της θετικής ενέργειας. Οσοι έχουν πραγματοποιήσει θεραπευτική συνεδρία μαζί μου, η συγκεκριμένη μουσική, τους συντονίζει ενεργειακά το φυσικό σώμα καθώς χαμηλώνει την αρνητική ενέργεια, τους ηρεμεί πνευματικά και συναισθηματικά και παράλληλα ενδυναμώνει τις θετικές πεποιθήσεις τους. 


Με τον χρόνο και την επανάληψη, η μουσική μπορεί να βοηθήσει:
  1. Μας κάνει πνευματικά δραστήριους
  2. Βοηθάει στη συγκέντρωση
  3. Ενισχύει τη δημιουργικότητα
  4. Μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν έντονο άγχος
  5. Συμβάλλει στην ανακούφιση του πόνου
  6. Θεωρείται ότι συντελεί στη μείωση της υψηλής πίεσης
  7. Μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα στη θεραπεία της δυσλεξίας
  8. Βελτιώνει τη μνήμη
  9. Βοηθάει στην θεραπεία νευρολογικών ασθενειών όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, του Πάρκινσον και ο αυτισμός.
  10. Βοηθάει στην θεραπεία ορισμένων συναισθηματικών διαταραχών όπως το άγχος, η στεναχώρια, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ταχυκαρδίες ή αρρυθμίες κλπ.
  11. Στην υπενθύμιση που θέλει ο εγκέφαλος για να "πιστέψει" νέες πεποιθήσεις που εμφυτεύονται με νέα εγγραφή πεποιθήσεων, στις θεραπευτικές συνεδρίες που πραγματοποιώ με τους πελάτες μου. 
Αλήθεια, πόσο διαφορετικές, πόσο πιο όμορφες θα ήταν άραγε οι ζωές όλων μας, αν στα σπίτια μας, στα σχολεία μας, στις πόλεις, στους δρόμους και στις πλατείες μας ακουγόταν μουσική; Ένα τέτοιο ανεκτίμητο δώρο, την αξία του οποίου δύσκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, θα σας συμβούλευα να μην το αγνοήσετε πλέον...

Το παρακάτω video είναι στα 528Hz και σας το συνιστώ να ακούσετε σε χαμηλή ένταση και να σας συντροφεύει μετά τις 11 το βράδυ. Θα διαπιστώσετε πόσο ήρεμα θα κοιμηθείτε και πως θα είναι η διάθεση σας όταν σηκωθείτε το πρωί. 



Στ. Πλουμιστός
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ
Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί προσωπικές διαισθητικές συνεδρίες - θεραπευτικές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων - συνεδρίες διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Εργαστήρια Αυτογνωσίας, συμβουλευτικής εσωτερικής αφύπνισης και δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες αυτογνωσίας ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια δείτε ΕΔΩ
Για τα Εργαστήρια - μίνι group Αυτογνωσίας - Συμβουλευτικής Αφύπνισης και Προσωπικής Ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ

Για συνεδρίες Διαισθητικής Προσωπικής Προσέγγισης - Συμβουλευτική Ζωής και Προσωπικής Ανάπτυξης, η θεραπευτική ενεργειακή συνεδρία -(θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού - Healing skills of the mind) περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ & μέσω skype ΕΔΩ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Αυτή είναι η μουσική που θεραπεύει
Στ. Πλουμιστός: Αυτή είναι η μουσική που θεραπεύει
Στ. Πλουμιστός: Αυτή είναι η μουσική που θεραπεύει
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw2S6FJ-j52xTwZ5Waakz856e3F-dlj32jR0-aLxyqK2_0m0mi1wG4LBMkLcK2L9sNczpLYITubobqAMyTuBVls2yKbOfN_DLBeblsjwXqhfPY8OvHtTMvPJaznG4MdjwCH9Cptf5ImizE/s400/%25CE%25A3%25CF%2584.+%25CE%25A0%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2584%25CF%258C%25CF%2582+-+%25CE%2591%25CF%2585%25CF%2584%25CE%25AE+%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25B9+%25CE%25B7+%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AE+%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585+%25CE%25B8%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2580%25CE%25B5%25CF%258D%25CE%25B5%25CE%25B9+2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw2S6FJ-j52xTwZ5Waakz856e3F-dlj32jR0-aLxyqK2_0m0mi1wG4LBMkLcK2L9sNczpLYITubobqAMyTuBVls2yKbOfN_DLBeblsjwXqhfPY8OvHtTMvPJaznG4MdjwCH9Cptf5ImizE/s72-c/%25CE%25A3%25CF%2584.+%25CE%25A0%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2584%25CF%258C%25CF%2582+-+%25CE%2591%25CF%2585%25CF%2584%25CE%25AE+%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25B9+%25CE%25B7+%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AE+%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585+%25CE%25B8%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2580%25CE%25B5%25CF%258D%25CE%25B5%25CE%25B9+2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/12/blog-post_538.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/12/blog-post_538.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content