_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: Να γιατί βιώνεται... συγχρονικότητα - Ιδού πως η Ανώτερη Θέληση επιδρά πάνω στα ανθρώπινα πεπρωμένα...

⍆Η συγχρονικότητα, χονδρικά, είναι οι εξήγηση σε αυτό που ονομάζουμε «σύμπτωση».... Όταν λέμε σύμπτωση όμως, δεν εννοούμε όλες τις συμπτώσεις, αλλά αυτές που μας φαίνονται περίεργες - που ενδεχομένως να κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα. 

Στη συγχρονικότητα, έχουμε να κάνουμε με αλληλουχίες γεγονότων οι οποίες έχουν μια μη-αιτιατή συνδετική βάση, σε συνδυασμό με σημεία-κόμβους της μνήμης. Δεν είναι φιλοσοφική θεωρία, αλλά μια εμπειρική έννοια. 

Τι εννοούμε όμως όταν αναφερόμαστε σε «αλληλουχίες γεγονότων με μη-αιτιατή συνδετική βάση»;

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η λέξη «συγχρονικότητα», μια λέξη ελληνικής προέλευσης, περιέχει την έννοια του χρόνου. Ας φανταστούμε λοιπόν το χρόνο ως μια ευθεία γραμμή. Στο μήκος αυτής της ευθείας, τοποθετούμε τελείες-σημεία που συμβολίζουν κάποια γεγονότα. Οι περιπτώσεις όπου αυτά τα σημεία «συγχρονίζονται», ταιριάζουν μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει κάποιος ορατός συνδετικός κρίκος (κάποια φανερή αιτία), αποτελούν συγχρονικότητες.
Η συγχρονικότητα είναι ένα “κλείσιμο του ματιού” από το Σύμπαν. Μπορεί να υπάρξει όταν σκέφτεστε έναν παλιό φίλο και λίγο αργότερα λαμβάνετε ένα e-mail ή ένα τηλεφώνημα από εκείνον.

Η συγχρονικότητα είναι προσωπική και σημαντική για εσάς, σαν μια εύθυμη εμπειρία. Σας δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει μια σύνδεση παντού γύρω σας, κάτι που μπορεί να είναι πολύ ενθαρρυντικό για εσάς. Σας πηγαίνει επίσης σε μια διευρυμένη κατάσταση συνείδησης όταν ρωτάτε γιατί και πως συνέβη η σύμπτωση.

Προυποθέσεις για να χαρακτηρίσουμε ένα γεγονός ως συγχρονικό, είναι:
  • Να απασχολούμαστε από κάποια σκέψη ή όνειρο που είδαμε, από ένα πρόβλημα ή ακόμη και από μια κουβέντα που κάναμε.
  • Ξαφνικά συμβαίνει κάτι απρόοπτο, το οποίο όμως σχετίζεται άμεσα με αυτό που μας απασχολεί.
  • Αυτό που συμβαίνει μοιάζει να μας περνά ένα μήνυμα, δηλ. μας συμπληρώνει ή επιβεβαιώνει ή και απαντά σε αυτό που μας απασχολούσε.
  • Επιπροσθέτως, απουσιάζει ο συνδετικός κρίκος αίτιου-αιτιατού μεταξύ των συμβάντων, δηλ. το ένα δεν έχει προκαλέσει το άλλο.
  • Μας αφήνει μια αίσθηση ότι αυτή η σύμπτωση είχε κάποιο νόημα που συνέβη (μας πέρασε το μήνυμα)
  • Η απόσταση και ο συγχρονισμός δεν έχουν άμεση σημασία. Μπορεί να πρόκειται για γεγονότα που συμβαίνουν ταυτόχρονα κάπου κοντά ή και για κάτι που συμβαίνει πολύ αργότερα αλλού.
Σημάδια συγχρονικότητας 

Τα σημάδια συγχρονικότητας που πιθανόν έχετε βιώσει ή έχετε παρατηρήσει στην ζωή σας.

Συγχρονικότητα και αριθμοί

Μερικές φορές κοιτάτε το ρολόι και βλέπετε επαναλαμβανόμενους αριθμούς από τους οποίους οι πιο συνηθισμένοι είναι οι 11:11, 22:22, 12:12. Για ποιο λόγο όταν κοιτάτε το ρολόι αυτοί οι αριθμοί είναι εκεί; Είναι σύμπτωση; Όχι, είναι ένα θετικό σημάδι συγχρονικότητας.

Όταν σκέφτεστε έναν παλιό φίλο


Υπήρξαν φορές που σκεφτόσασταν έναν παλιό φίλο και λάβατε ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα ή ένα e-mail από αυτόν.

Ραδιόφωνο ή τηλεόραση


Ακούτε το αγαπημένο σας τραγούδι, αλλάζετε σταθμό στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση και ξεκινά να παίζει το τραγούδι που ακούγατε. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι συγχρονικότητας και μια χαρούμενη στιγμή για εσάς.

Κάτι λύνει το πρόβλημα σας.

Τυχαία περνάτε δίπλα από ένα αντικείμενο και σας βγάζει από το δίλλημα στο οποίο είσαστε, ακόμα και αν δεν αναζητούσατε το συγκεκριμένο πράγμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια διαφήμιση στην τηλεόραση ή κάποιο αντικείμενο στο μαγαζί που εμφανίζεται και σας λέει “αυτό ακριβώς ψάχνεις.”

Άγνωστοι σας βοηθάνε

Γνωρίζετε αγνώστους οι οποίοι σας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για το πρόβλημα σας, ακόμα και αν μόλις τους γνωρίσατε χωρίς καν να έχετε αναφέρει αυτό που σας προβληματίζει. Αυτό είναι μια συγχρονικότητα για εσάς, οπότε αγκαλιάστε την.

Βλέποντας μια ταινία


Παρακολουθείτε μια ταινία ή μια τηλεοπτική εκπομπή και η ιστορία των πρωταγωνιστών και τα τρέχοντα ζητήματα είναι αυτά που έχετε κι εσείς στην ζωή σας.

Ακούγοντας συνομιλίες

Ακούτε μια συνομιλία που έχουν δύο άγνωστοι και συζητούν για κάτι που σκέφτεστε κι εσείς για την ζωή σας.

Κάνοντας σχέδια

Σχεδιάζετε να αγοράσετε κάτι, έχετε μια καλή ιδέα για το τι θέλετε και λίγο αργότερα παίρνετε ένα δώρο από ένα φίλο, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που θέλατε. Βέβαια, δεν το είχατε αναφέρει σε κανέναν, μόνο το σκεφτόσασταν, οπότε ναι, είναι ένα ακόμα σημάδι συγχρονικότητας.

Καθησυχασμός


Υπήρξαν στιγμές που χρειαζόσασταν μια συναισθηματική ανύψωση και το παιδί σας , σας λέει ξαφνικά “σε αγαπώ.” Μπορεί επίσης να είχατε και κάποιο αναζωογονητικό μήνυμα από κάποιον φίλο ή συγγενή.

Ο απόλυτος συγχρονισμός


Όλα σας συμβαίνουν ακριβώς την στιγμή που τα χρειάζεστε. Η συγχρονικότητα είναι μια πολύ σύνθετη κατάσταση. Αυτά είναι κάποια γενικά παραδείγματα που μπορεί να έχετε ζήσει κάποια στιγμή στην ζωή σας. Ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε την συγχρονικότητα είναι να νιώθετε και να ακούτε περισσότερο την διαίσθηση σας.


Όπως αναφέρετε στο artofwise σε έρευνα που έγινε για τις συμπτώσεις, το 84% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά στο αν έχουν βιώσει ποτέ εμπειρίες - συμπτώσεις οι οποίες περιείχαν κάποιο νόημα. Παρ’ολ’αυτά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν αποτελούν όλες οι συμπτώσεις έκφραση της συγχρονικότητας, καθώς δεν έχουν όλες να επιδείξουν κάποιο νόημα, όπως συμβαίνει με τη συγχρονικότητα. Εδώ βέβαια θα πρέπει να αναφερθεί και το ψυχολογικό όριο του πέμπτου γεγονότος. 

Το 90% των ανθρώπων που αποδίδουν γεγονότα σε τυχαίες-απλές συμπτώσεις έχουν συνδυάσει μεταξύ τους μέχρι και τέσσερα γεγονότα. Στην εμφάνιση όμως ενός πέμπτου σχετικού γεγονότος, το ποσοστό πέφτει στο 30%, ενώ το υπόλοιπο 70% πλέον πείθεται ότι οι συμπτώσεις περιέχουν κάποιο νόημα. Η ύπαρξη του πέμπτου γεγονότος έχει γίνει και αντικείμενο στατιστικής παρατήρησης των κοινωνικών επιστημών, καταλήγωντας στο συμπέρασμα ότι μετά το πέμπτο γεγονός, οι συμπτώσεις (πιθανολογικά) είναι πέρα του τυχαίου.

Έχει παρατηρηθεί ότι μερικές φορές η συγχρονικότητα παίζει και εξισορροπητικό ρόλο σε περιστατικά και καταστάσεις, όπου τις «διορθώνει» διατηρώντας την ισορροπία τύχης/ατυχίας. Είναι όμως έτσι; 

Ο Κορνήλιος Αγρίππας στο σύγγραμμα De Occulta Philosophia, αναφέρει:
«Το ρεύμα της αλληλουχίας των γεγονότων, μπορεί να καθοδηγηθεί από την Ανώτερη Θέληση έτσι ώστε τα γεγονότα να συνταιριαστούν προσφέροντας προσωπικές αποκαλύψεις. Οι περισσότεροι τα αποκαλούν δώρα της Τύχης ή προσφορές της Μοίρας. Αυτό που ονομάζουμε Θεία Πρόνοια, το οποίο παρεμβαίνει σε κάποιο σημερινό γεγονός, είναι εξαρτημένο από αυτό που συνέβη χτες, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει συμβεί στο ίδιο άτομο, αφού όλες οι προσωπικές ιστορίες συνδέονται με τις καθημερινές αλληλεπιδράσεις τους. Η παρατήρηση τέτοιων περιστατικών, μπορεί να οδηγήσει σε μια χαρτογράφηση των κινήσεων του ρεύματος της Ανώτερης Θέλησης, καθώς αυτή επιδρά πάνω στα ανθρώπινα πεπρωμένα...»

Λέξεις όπως Ανώτερη Θέληση, Θεία Πρόνοια κτλ, αν δεχτούμε ότι όντως επιδρούν «πάνω στα ανθρώπινα πεπρωμένα», τότε υποδηλώνεται μια ενότητα ύλης και ψυχής κάτω από τη λειτουργία μιας συμπαντικής δύναμης. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως η ενότητα των πάντων, ήταν προϊόν έμπνευσης από τη φιλοσοφία ανατολικών θρησκειών. Μήπως λοιπόν η συγχρονικότητα είναι εδώ για να μας καταστήσει γνωστό ότι το σύμπαν λειτουργεί «ρολόι»;

Πηγές:
* Ανεξήγητα φαινόμενα, εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ (Κεφ. D?j? vu και συγχρονικότητα - Λένα Αδαμοπούλου)
* 2001 Φάκελος Χ, τεύχος 13 - Δεκέμβριος 1998 (συγχρονικότητα, Χρήστος Ζ. Κώνστας)

Ο Στ. Πλουμιστός είναι Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ - Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί προσωπικές διαισθητικές συνεδρίες - θεραπευτικές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων - συνεδρίες διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Εργαστήρια Αυτογνωσίας, συμβουλευτικής εσωτερικής αφύπνισης και δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες αυτογνωσίας ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια δείτε ΕΔΩ
Για τα Εργαστήρια - μίνι group Αυτογνωσίας - Συμβουλευτικής Αφύπνισης και Προσωπικής Ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ

Για συνεδρίες Διαισθητικής Προσωπικής Προσέγγισης - Συμβουλευτική Ζωής και Προσωπικής Ανάπτυξης, η θεραπευτική ενεργειακή συνεδρία -(θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού - Healing skills of the mind) περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ & μέσω skype ΕΔΩ
Στ. Πλουμιστός: Να γιατί βιώνεται... συγχρονικότητα - Ιδού πως η Ανώτερη Θέληση επιδρά πάνω στα ανθρώπινα πεπρωμένα... Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 12:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.