_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σάλος στην Κύπρο για τα γκέι φιλιά σε παράσταση του κρατικού θεάτρου

⍆Ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σωτήρας στη Κύπρο αποφάσισε.. να μην παραχωρήσει το δημοτικό θέατρο για την παρουσίαση της παράστασης «Cock» από ντον ΘΟΚ (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου) λόγω αντιδράσεων από την εκκλησιαστική επιτροπή της πόλης αλλά και πολίτες που θεωρούσαν ότι αποτελεί προσβολή στα ήθη, μια θεατρική παράσταση στην οποία περιλαμβάνονται ομοφυλοφιλικά φιλιά μεταξύ των ανδρών ηθοποιών.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον ΘΟΚ, από τον υπουργό Παιδείας και από την Οργάνωσης ΛΟΑΤ «Accept». Ο γειτονικός Δήμος Δερύνειας με απόφαση του δικού του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να φιλοξενήσει την παράσταση στο δικό του δημοτικό θέατρο.

Ο Δήμαρχος Σωτήρας καλεί όσους αντιδρούν να σεβαστούν απλά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Τάκκας, είπε πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «δεν έχει να κάνει τόσο με το θεατρικό έργο, όσο με τις έντονες αντιδράσεις που ακούστηκαν και τις αναφορές για προσπάθεια μερίδας ατόμων να σαμποτάρουν τη παράσταση».

«Σκοπός της απόφασης αυτής ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο να διαφυλάξει τον ίδιο το Δήμο, ώστε να μη γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων, με συνεπακόλουθο τελικά την περισσότερη αρνητική εικόνα του Δήμου», είπε.

Η παράσταση «Cock» παίζεται εδώ και δυο μήνες στην Κύπρο και σύμφωνα με τον ΘΟΚ αγαπήθηκε και να αγκαλιάστηκε από το κοινό.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο θεατρικό έργο παρουσιάστηκε με επιτυχία σε πολλές χώρες, όπως την Αγγλία, την Ελλάδα, την Αυστραλία, την Ισπανία και τις Φιλιππίνες.

Η παραγωγή του ΘΟΚ «Cock» θέτει σε πρώτο πλάνο ζητήματα ταυτότητας, αγάπης και σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους.

Το διάβασα στο protothema.gr
Σάλος στην Κύπρο για τα γκέι φιλιά σε παράσταση του κρατικού θεάτρου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 6:46 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.