Σε ...μια ζεστή μεγάλη αγκαλιά, μετατράπηκε εκδήλωση βιβλίου υπέρ του «Ιππόκαμπου»

Σε ...μια ζεστή μεγάλη αγκαλιά, μετατράπηκε εκδήλωση βιβλίου υπέρ του «Ιππόκαμπου»

⍆Σε μια… μεγάλη ζεστή αγκαλιά με ανταπόκριση πέραν του αναμενόμενου, ...τόσο από την συμμετοχή των συμπολιτών και εκπροσώπων φορέων, όσο και από την εκπλήρωση του σκοπού, που ήταν η οικονομική αλλά και ηθική ενίσχυση του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "Ιππόκαμπος", μετατράπηκε μια μοναδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 (στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου ΚΥΨΕΛΗ), με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου "Πριν χαθούν στο χρόνο", της συμπολίτισσας συγγραφέως Λεμονιάς Μουλά. Όλα ουσιαστικά, ξεκίνησαν από την ίδια την συγγραφέα, η οποία έλαβε και την πρωτοβουλία, με αφορμή την «Ημέρα των ΑμεΑ» που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, να παρουσιάσει το νέο της συγγραφικό πόνημα, με στόχο όμως, όλα τα χρήματα από την πώληση του βιβλίου, να δοθούν στο Σωματείο «Ιππόκαμπος», επιβραβεύοντας ουσιαστικά την δράση των μελών, αλλά ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα, την τοπική κοινωνία για μία σειρά θεμάτων όπως η προσβασιμότητα και η ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΚΑ.

Η ανταπόκριση ήταν άκρως θετική, αφού από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, η αίθουσα είχε γεμίσει ασφυκτικά και με το πέρας της εκδήλωσης, όλα τα διαθέσιμα βιβλία είχαν εξαντληθεί, ενώ χρειάστηκε να γίνει νέα παραγγελία στην εκδοτική εταιρεία, ώστε να καλυφθεί η επιπλέον ζήτηση.

Ο κ. Διονύσης Λεϊμονής φιλόλογος-συγγραφέας που συντόνισε την εκδήλωση, έδωσε το δικό του στίγμα αναφορικά με την εκδήλωση και την συγγραφέα, τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου, που διακρίνεται για τις ευαισθησίες της, αλλά και για το συγγραφικό της ταλέντο.

Ο κ. Ηλίας Κουτσερής δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι με την εκδήλωση, «κουμπώνει», ουσιαστικά ο πολιτισμός, με έναν σκοπό και τη δράση ενός σωματείου… Άλλωστε η έννοια της λέξης πολιτισμός είναι πολυδιάστατη. Ο «Ιππόκαμπος», τόσο μέσα από το δραστήριο Δ.Σ., αλλά και όλα τα μέλη, είναι γεγονός, ότι κατάφερε να πει στην υπόλοιπη κοινωνία… ότι «είμαστε και εμείς εδώ», βγάζοντας πολλά άτομα με αναπηρία από το σπίτι, από την καθημερινότητα, από τα όποια αδιέξοδα, δίνοντας νόημα και λύσεις, αλλά ευαισθητοποιώντας και όλους τους υπόλοιπους, κάνοντας κοινές δράσεις και δραστηριότητες…

Η κα Μαίρη Τσακνάκη-Γαβαλά πρόεδρος του Γαλλικού Συνδέσμου Βόλου-καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η συγγραφέας καταφέρνει μέσα από το βιβλίο της, να φέρει στο νου μας όμορφες εικόνες από το παρελθόν, δίνοντας παράλληλα προσωπικά βιώματα, αναφερόμενη και σε συγκεκριμένα σημεία του βιβλίου. Ζήτησε μάλιστα τέτοιες ενέργειες όπως και εθελοντικές κινήσεις, να ενισχύονται καθώς δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από την πολιτεία.

Η κα Ματίνα Δολιανίτη-Μαρδέλη καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας, μετέφερε στο κοινό την γνώμη της, ότι θα πρέπει να διαβάσουν όλοι το βιβλίο της Λ. Μουλά για πολλούς λόγους, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ένα από τα διηγήματα που αφορούσε στις «τηγανητές πατάτες» και έδειχνε εικόνες μιας άλλης εποχής, αλλά και τις ευαισθησίες της συγγραφέως, σε μια σχέση όπως με τον αδελφό της, ο οποίος βρίσκονταν στην εκδήλωση.

Η ίδια η συγγραφέας Λεμονιά Μουλά, δήλωσε συγκινημένη και απόλυτα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση αλλά και την επίτευξη του στόχου, μιλώντας με θερμά λόγια για όλους τους συντελεστές, συμμετέχοντες καθώς και σε όλους όσοι βοήθησαν για την εκδήλωση, ενώ για το βιβλίο τόνισε, ότι πέρα από κάποιες μικρές αλλαγές που έγιναν σε ονόματα και τοποθεσίες, όλα τα γεγονότα και οι περιγραφές είναι αληθινά…

Ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "Ιππόκαμπος", κ. Πέτρος Μπέλλος, αφού ευχαρίστησε για την κίνηση της την συγγραφέα, αλλά και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν αλλά και όσους βοηθούν γενικότερα τους σκοπούς του Σωματείου, δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται να δείχνουμε όλοι ανεξαιρέτως, είναι ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες του Σωματείου με όλο το Δ.Σ. θα συνεχιστούν.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρξαν διάφορες εκπλήξεις, όπως η μετάδοση μηνύματος από την Χρύσα, ένα νέο κορίτσι που σύμφωνα με την συγγραφέα αποτέλεσε την αφορμή να εκδοθεί το βιβλίο (το οποίο είναι αφιερωμένο σε αυτήν), όπως και μικρό χορευτικό happening, βασισμένο σε σημείο του βιβλίου, με τη συμμετοχή της χορογράφου Βάσως Τηλιοπούλου.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η κα Λιάνα Πασχούδη καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας και η κα Στεφανία Σολομών, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά και εθελοντικά για τον «Ιππόκαμπο», ο κ. Γιάννης Καλατζής με κιθάρα και ο κ. Αλέξης Βαγιενάς με σαξόφωνο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τις δεκάδες ακόμη συμπολιτών, ο πάτερ Απόστολος, εκπροσωπώντας την Ι.Μ.Δ., ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, χαιρετισμό απέστειλε η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρώην Υφυπουργός κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας κ. Αργύρης Κοπάνας, η πρόεδρος της Δ.Ε. Βόλου κα. Ιωάννα Ζωμένου, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας κα Σοφία Κανταράκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας και Εύβοιας κ. Δ. Χορταργιάς, η Πρόεδρος και η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου κα Δέσποινα Λουκάκη και Ευδοξία - Ειρήνη Φρατζή, εκπρόσωποι αρκετών συλλόγων, φορέων κ.α.

Την εκδήλωση, διοργάνωσαν το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "Ιππόκαμπος", οι εκδόσεις "Βάρφη", το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ. με την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Σε ...μια ζεστή μεγάλη αγκαλιά, μετατράπηκε εκδήλωση βιβλίου υπέρ του «Ιππόκαμπου»
Σε ...μια ζεστή μεγάλη αγκαλιά, μετατράπηκε εκδήλωση βιβλίου υπέρ του «Ιππόκαμπου»
Σε ...μια ζεστή μεγάλη αγκαλιά, μετατράπηκε εκδήλωση βιβλίου υπέρ του «Ιππόκαμπου»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbwnJjprJIpU97UEY8Q08O4D1ivL1bQXI1eXTxgtMKuo1OZxlygJ6qsRh3yArZwoMEd3aWEBp3IRI9oBOgids1lXH80ZZHRwgiviihflr9pvL-z28vBzzb5c44s2baZYEJZRAKc7kmSB0x/s400/symmetexontes-kalesmenoi+lemonia.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbwnJjprJIpU97UEY8Q08O4D1ivL1bQXI1eXTxgtMKuo1OZxlygJ6qsRh3yArZwoMEd3aWEBp3IRI9oBOgids1lXH80ZZHRwgiviihflr9pvL-z28vBzzb5c44s2baZYEJZRAKc7kmSB0x/s72-c/symmetexontes-kalesmenoi+lemonia.JPG
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/12/blog-post_272.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/12/blog-post_272.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content