_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Έργο τέχνης φτιαγμένο από 700 ρούχα προσφύγων κρέμεται σε εκκλησία του Λονδίνου

⍆Η καλλιτέχνiς Arabella Dorman μέσα από τη δημιουργία της ήθελε να επιστήσει την προσοχή... σε όσους έχουν ξεχάσει τους αδιάκοπους αγώνες των προσφύγων.

Η Βρετανή καλλιτέχνις επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Λέσβο το 2015 και ενώ ήδη είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, δήλωσε πως “τίποτα δεν συγκρίνεται” με αυτό που αντίκρυσε στις παραλίες.


Το έργο τέχνης "Suspended"

“Υπήρχαν χιλιάδες είδη ρούχων που απέρριψαν οι πρόσφυγες. Μου έκανε εντύπωση η ιδέα του άδειου ενδύματος, που υπονοούσε την παρουσία του ανθρώπου κάποτε μέσα σε αυτό. Τα ρούχα τώρα αποκαλύπτουν αυτό που ξεχνιέται”, συμπλήρωσε η καλλιτέχνις.

Συγκέντρωσε, λοιπόν, 700 είδη ρουχισμού προσφύγων και έφτιαξε το δικό της έργο τέχνης με τίτλο “Suspended” το οποίο σήμερα βρίσκεται κρεμασμένο στην Εκκλησία του Αγίου Ιακώβου στο Πικαντίλι, Λονδίνο. Σκοπός της Arabella Dorman είναι να αφυπνίσει συνειδήσεις για το τεράστιο πρόβλημα των προσφύγων, καθώς και να συγκεντρώσει χρήματα για το Ίδρυμα Starfish, που τους παρέχει σημαντική βοήθεια.


Tα ρούχα των προφύγων κρέμονται στο κέντρο της Εκκλησίας

independent - iefimerida.gr
Έργο τέχνης φτιαγμένο από 700 ρούχα προσφύγων κρέμεται σε εκκλησία του Λονδίνου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 4:27 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.