================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Χορωδιακή πανδαισία από 200 χορωδούς στη συναυλία Αγάπης για την στηρίξη της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου

⍆Μια εξαιρετική συνάντηση Χορωδιών διοργανώθηκε... την περασμένη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας Βόλου, σε μια μεγάλη συναυλία Αγάπης και Αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μουσικών και χορωδών , η οποία πέρα από το εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα , με πανέμορφες μουσικές και μελωδίες από τα γνωστότερα ελληνικά τραγούδια , είχε έντονο κοινωνικό χαρακτήρα , αφού σκοπό είχε να στηρίξει την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου .

Για τον λόγο αυτό εμφανίστηκε η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Δημοτικού Διαμερίσματος Πεταλούδων Ρόδου(Μαέστρος κ. Φλώρα Πελεκάνου) , με τη σύμπραξη των χορωδιών :Βολιώτικη Χορωδία ,Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, , Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου "Το Εγγλεζονήσι" Ν.Ιωνίας Μαγνησίας (μαέστρος η κ. Στάσα Τζάλλα) , τη Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος-Αλμυρού ( μαέστρος κ. Μαριάννα Σαμαρτζή ) και τη συνεργασία του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ".

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα , που προετοιμάστηκε με ιδιαίτερη επιμέλεια από τις μαέστρεους των Χορωδιών ( κ.κ Στάσα Τζάλλα, Μαριάννα Σαμαρτζή και Φλώρα Πελεκάνου) περιελάμβανε στο πρώτο μέρος Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα από τις δύο παραδοσιακές Χορωδίες ( Ιεράς Μητρόπολης και 'Εγγλεζονησίου") ενόψει των Χριστουγέννων ,ενώ στο δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος, παρουσιάστηκε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον εξαίρετο συνθέτη Μίμη Πλέσσα και άλλους Έλληνες συνθέτες ( από την Χορωδία και την πολυπληθή ορχήστρα-μαντολινάτα της Ρόδου , τη Βολιώτικη Χορωδία και τη Χορωδία των εκπαιδευτικών ) .

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία, με σκοπό τη συνεργασία των Χορωδιών του Βόλου ,με χορωδιακά σύνολα και ορχήστρες άλλων περιοχών της χώρας μας , αφού έτσι αναδεικνύεται ο μουσικός πολιτισμός και η μακρόχρονη παράδοση στην ποιότητα και την αισθητική , των σχημάτων του Βόλου , που με τις εμφανίσεις προβάλλουν την πόλη ,όπου εμφανίζονται εντός και εκτός Ελλάδος .

Για τον λόγο αυτό οι τυχεροί φιλόμουσοι την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Π.Κ.Ν. Ιωνίας απόλαυσαν ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, από τις καλύτερες χορωδίες και ταυτόχρονα στήριξαν ένα Φορέα ,όπως είναι η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου, με το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί κάθε μέρα και βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλοξενία και η υποδοχή εκ μέρους των Χορωδών του Βόλου προς τη Χορωδία της Ρόδου ,ήταν εγκάρδια και άκρως συγκινητική και ολοκληρώθηκε με δείπνο και δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βόλου , όπου και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων , τοπικών προϊόντων .

Μετά από συνεννόηση των προέδρων των Φορέων και των μαέστρων των χορωδιών η εξαιρετική συνεργασία των Χορωδιών θα συνεχιστεί με ανταλλαγή επισκέψεων στο νησί των Ιπποτών , στη Ρόδο και τη διοργάνωση ποιοτικών συναυλιών , αντάξιων με την ιστορία και την ποιότητα του έργου που τόσα χρόνια προσφέρουν ,όχι μόνο στον καλλιτεχνικό ,αλλά και στο κοινωνικό πεδίο, με τη στήριξη των ευπαθών ομάδων των συμπολιτών μας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βολιώτικη Χορωδία , το 2017 έχει συμπληρώσει 80 χρόνια ιστορίας ,ενώ η Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας το έτος 2018 ,συμπληρώνει 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της, έχουν κοινή μαέστρο την κ. Στάσα Τζάλλα και προσφέρουν σοβαρό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο στην πόλη του Βόλου και όχι μόνο..

Μικτή Χορωδία Δήμου Πεταλούδων Ρόδου

Η Χορωδία ιδρύθηκε το 2002 με την επωνυμία Μικτή Χορωδία Δήμου Πεταλούδων. Σήμερα αποτελείται από 40 χορωδούς . Τα τελευταία δυο χρόνια έχει εμπλουτιστεί με την Μαντολινάτα και έχει εικοσαμελή Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε εκδηλώσεις στη Ρόδο στηρίζοντας τοπικά Φεστιβάλ, ενώ εκπροσώπησε τον Δήμο Πεταλούδων και το Δήμο της Ρόδου στην ενθρόνιση του σεβασμιότατου κ.κ. Γεννάδιου στη Μάλτα.

Τραγούδησε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το « ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» του Μίκη Θεοδωράκη προς τιμήν των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα, με συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας της Σόφιας, διοργάνωσε το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών με συμμετοχή 300 Χορωδών και 170 Μαέστρων από την Ελλάδα και την Κύπρο, και το 2017 θα οργανώσει το 22ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ.
Έδωσε συναυλίες στο Φετιγέ της Τουρκίας, στην Κύπρο, στην Μάλτα, στην Κω προς τιμήν της Άννας Καραμπεσίνη, στην Κάλυμνο, στα Φάρσαλα, στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού έχει κληθεί.
Έχει διοργανώσει εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη συλλογή αναλώσιμων ειδών για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου και Μουσικής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης Ρόδου. Πέρσι οργάνωσε το 3° Φεστιβάλ χορωδιών με σκοπό τη συλλογή τροφίμων, ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων για το Ίδρυμα Άγιος Ανδρέας, στο οποίο συμμετείχε η χορωδία της ΔΕΗ η οποία κάλυψε μεγάλο μέρος των ελλείψεων σε παιδικά σεντόνια.

Στις 6 Απριλίου πλαισίωσε την τιμητική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος της Ρόδου, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαιναρέτη Κω στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου προς τιμή της ιέρειας της παραδοσιακής μας μουσικής Άννας Σαρρή Καραμπεσίνη. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς η χορωδία και η μαντολινάτα συνεχίζει ακούραστη να προωθεί τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας, συμμετέχοντας οικονομικά και πνευματικά σε κάθε πολιτιστική και ανθρωπιστική ανάγκη του νησιού μας.

Τη χορωδία και τη μαντολινάτα Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Δ.Ε. Πεταλούδων καθώς και την παιδική χορωδία Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Δ.Ε. Πεταλούδων από την ίδρυση τους έως σήμερα διευθύνει η Μαέστρος Φλώρα Πελεκάνου.
Χορωδιακή πανδαισία από 200 χορωδούς στη συναυλία Αγάπης για την στηρίξη της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS on 8:29 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.