_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Oι Τούρκοι έχουν "τρελαθεί" να αγοράζουν χρυσό

⍆Η τελευταία έκθεση του World Gold Council δείχνει ότι η Τουρκία έχει αυξήσει απότομα...
τις αγορές χρυσού, τόσο από την κεντρική τράπεζα, όσο και από τους απλούς ανθρώπους, που ανταποκρίνονται στην τελευταία «τρέλα».

«Η αδύναμη λίρα αλλά και οι φιλικές προς το χρυσό δηλώσεις του Ερντογάν, το Νοέμβριο του περασμένου έτους συνέχισαν να προσφέρουν στήριξη στην αγορά» αναφέρεται στη μελέτη. Ένα χρόνο πριν, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι Τούρκοι προτιμούν να αγοράσουν χρυσό ως μέσο αποταμίευσης και ζήτησε από την κεντρική τράπεζα να στηρίξει αυτήν την πολιτική.

Οι αγορές ράβδων και νομισμάτων, ένα μέτρο της ζήτησης επενδύσεων ήταν -από τις αρχές του έτους- 47 μετρικοί τόνοι, έναντι 14,8 που ήταν την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν (2016), σύμφωνα με το ZeroHedge.

Η τουρκική κεντρική τράπεζα αγόρασε σχεδόν 30,4 τόνους χρυσού φέτος. Η άνοδος των αγορών προκαλείται από κρατικά μέτρα που αποσκοπούν στη διαφοροποίηση των διεθνών αποθεμάτων ενόψει των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Τουρκίας και των παραδοσιακών δυτικών συμμάχων της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια ζήτηση για χρυσό συνεχίζει να μειώνεται. Έπεσε 9% στους 915 μετρικούς τόνους το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009. Η μείωση οφείλεται, κατά τα φαινόμενα, σε ένα μαλακότερο τρίμηνο στη βιομηχανία κοσμημάτων και σε χαμηλότερες εισροές σε επενδύσεις που γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε χρηματιστήρια.
Oι Τούρκοι έχουν "τρελαθεί" να αγοράζουν χρυσό Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 4:17 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.