================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Επιστρέφει η διαγωγή στα σχολεία, με ηλεκτρονικό απουσιολόγιο και με email η ενημέρωση στους γονείς

⍆Μια σειρά από αλλαγές προωθεί το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία... Για παράδειγμα, έρχεται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού απουσιολογίου και επανέρχεται η διαγωγή.

Όλες οι ρυθμίσεις, που αφορούν κυρίως σε λειτουργικά και οργανωτικά θέματα, θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα.

Είναι αξιοσημείωτο πως αν και καταργήθηκε η "διαγωγή κοσμία" και μάλιστα πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Παιδείας επαναφέρει το ζήτημα της διαγωγής των μαθητών αλλάζοντας όμως τον τίτλο. Πλέον έρχεται η "διαγωγή μεμπτή". Αναλυτικά:

Θα υπάρχει διαγωγή "εξαιρετική", "καλή" και "μεμπτή".

"Εξαιρετική" είναι η διαγωγή του μαθητή που τηρεί πλήρως τους σχολικούς κανόνες.

"Καλή" η διαγωγή του μαθητή όταν υπάρχουν παρεκκλίσεις.

Και "μεμπτή" η διαγωγή που αποκλίνει από την προσήκουσα διαγωγή σε ανεπίτρεπτο βαθμό, κρίνετα ιόμως ότι είναι δυνατή η επανόρθωση μέσα στο σχολείο.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί, όπως αναφέρει το υπουργείο, έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα και δεν θα αναγράφονται στους τίτλους σπουδών των μαθητών.

Σύμφωνα με την υπουργική πρόταση, "όταν κρίνεται ότι η απόκλιση από την προσήκουσα διαγωγή δεν είναι δυνατόν να επανορθωθεί εντός του ίδιου του σχολικού περιβάλλοντος, ο μαθητής/τρια υποχρεώνεται σε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος".

Ηλεκτρονικό απουσιολόγιο

Ττο υπουργείο Παιδείας προωθεί αλλαγές και στις απουσίες. Πρόκειται να θεσμοθετηθεί ηλεκτρονικό απουσιολόγιο. αυτό σημαίνει πως οι γονείς θα ενημερώνονται για τις απουσίες των παιδιών τους μέσω e-mail ή sms.

Επίσης προωθείται η κατάργηση του διαχωρισμού των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες με το όριο των απουσιών να παραμένει στις 114.

Σημειώνεται πως το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 30ή Ιουνίου του επόμενου έτους. Τα μαθήματα στα Γυμνάσια λήγουν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο, στο Γενικό αλλά και στο Επαγγελματικό Λύκειο χωρίζεται σε δύο τετράμηνα. Το πρώτο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει την 20ή Ιανουαρίου. Το β' τετράμηνο ξεκινά την 21η Ιανουαρίου μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.
Επιστρέφει η διαγωγή στα σχολεία, με ηλεκτρονικό απουσιολόγιο και με email η ενημέρωση στους γονείς Reviewed by PLOUMISTOS on 3:40 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.