_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: Η αλήθεια που δεν γνωρίζεται για το πνευματικό μάτι του ανθρώπου

⍆Η ανθρωπότητα είναι πολύ υλιστική και επικεντρώνεται αυστηρά στο φυσικό κόσμο... και ότι ο φυσικός κόσμος μπορεί να προσφέρει γι αυτούς. Επειδή τα πνευματικά μάτια τους είναι κλειστά, οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον θεό.

Πέφτουν στην παγίδα της έλλειψης του ΕΓΩ και στην αποδυνάμωση και προσπαθούν να γεμίζουν το κενό τους με υλικά κέρδη, σε βάρος των άλλων, ενώ η ψυχή τους είναι απελπισμένη για το πνευματικό πλούτο και την τροφή που μόνο ο Θεός και ο εαυτός τους μπορούν να προσφέρουν.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας πιστεύει μόνο ό, τι βλέπουν με τα φυσικά μάτια τους, αγνοώντας εντελώς τις πνευματικές σφαίρες.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να δούμε με τα φυσικά μάτια μας, βλέπουμε με το μυαλό μας.

Αυτό το τσάκρα ανοίγει την πόρτα πολυδιάστατα στις αισθήσεις μας, για να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τους πυκνούς περιορισμούς μιας του ΕΓΩ, του υλιστικού, φυσικού μας κόσμου, που βασίζεται στην ψευδαίσθηση.
Αρκετοί όταν σκέφτονται το Τρίτο Μάτι, το συσχετίζουν με ζώα όπως τα ιγκουάνα ή τους αρχαίους σφηνόδοντες της Νέας Ζηλανδίας που διατηρούν ακόμη ένα λειτουργικό Τρίτο Μάτι που στην επιστημονική του εκδοχή ονομάζεται Επίφυση.

Οι επιστημονικές έρευνες στις ημέρες μας, αναφέρει το mindhack.gr , υποστηρίζουν πως ίσως αυτό το όργανο ήταν το πρώτο μάτι της φύσης, ειδικότερα στα σπονδυλωτά και τους ανθρώπους.Όμως το Τρίτο Μάτι ή η Επίφυση περιβάλλεται από μυστήριο, καθώς η ακριβής λειτουργία του είναι άγνωστη στην Επιστήμη. 

Η Μικροσκοπική μελέτη του έχει αποκαλύψει πως σχηματίζεται από κυψέλες που διαθέτουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τις φωτοευαίσθητες κυψέλες που βρίσκονται στον Αμφιβλειστροειδή Χιτώνα των ματιών, κάτι που υποδεικνύει πως ίσως λειτουργούσε ως όργανο όρασης. 

Η επίφυση, ή Τρίτο Μάτι, φαίνεται πως δέχεται «σήματα» από περιοχές του Εγκεφάλου που επηρεάζονται άμεσα από τις παρορμήσεις που διαπερνούν τα οπτικά νεύρα και εκκρίνει την ορμόνη Μελατονίνη, που επίσης μπορεί κανείς να βρει στον Αμφιβλειστροειδή μας. Αυτή η ορμόνη φαίνεται πως σχετίζεται με τον κύκλο του ύπνου και της εγρήγορσης, μία διεργασία που οι Επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει επακριβώς. 

Οι πνευματικές παραδόσεις όμως, όπως η Θεοσοφία κ.α, θεωρούν πως ταυτόχρονα με τις φυσιολογικές λειτουργίες του, το Τρίτο Μάτι που βρίσκεται στο κέντρο του μέτωπου είναι ένα πολύ σημαντικό ψυχοφυσιολογικό κέντρο, ή Τσάκρα, η πύλη κοσμικής ενέργειας, που σχετίζεται με δυνάμεις όπως η ενόραση και η αναπτυγμένη Συνειδητότητα.

Το Τρίτο Μάτι στον Πνευματισμό & η εξέλιξη του Μαγικού ανθρώπου

Οι Μύθοι και οι παραδόσεις του κόσμου παρέχουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με την ανθρώπινη εξέλιξη και το Τρίτο Μάτι. Ίσως ένα από τα πιό χαρακτηριστικά παραδείγματα να είναι ο Μυθολογικός Μονόφθαλμος Κύκλωπας ή το Μυστικιστικό Μάτι του Σίβα που αντιπροσωπεύει την Κοσμική Ενόραση. Αυτές, αλλά και άλλες μυθολογικές παραδόσεις εξιστορούν την ύπαρξη Γιγάντων και Τιτάνων που λέγεται πως έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν. Αυτή η άχρονη Σοφία των Αρχαίων χρόνων παρέχει ζωτική γνώση σχετικά με το πως η ανθρωπότητα γεννήθηκε στη Γη, και αν συνδυάσουμε αυτή τη γνώση με τις ερμηνείες της Επιστήμης και τις Πνευματικές παραδόσεις, τότε μπορούμε να αποκτήσουμε μία νέα οπτική για το παρελθόν της Ανθρωπότητας και το Τρίτο Μάτι.

Το Πρωτόγονο Τρίτο Μάτι ήταν μάλλον πλήρως λειτουργικό πριν σχηματιστούν τα δύο μάτια που διαθέτουμε τώρα. Είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός πως τα μάτια μας αλλά και η Επίφυση προβάλλουν μέσα από στρώσεις του ιστού του Εμβρυονικού Νου, μία διαδικασία είναι σύνηθης στην διαδικασία της ανάπτυξης των οργάνων στα νεογνά γενικώς. 

Η Βιολογία αναγνωρίζει το γεγονός πως η επίφυση ήταν το πρώτο μάτι των φυσικών όντων, τουλάχιστον στην πρωτόγονη μορφή τους. Γενικώς η Επιστήμη αναγνωρίζει πως όλα τα οργανικά όντα προέρχονται από μία κεντρική αρχαία καταγωγή του είδους τους. Η βασική διαφορά με μερικές Πνευματικές και Μυστικιστικές παραδόσεις είναι πως τα ανώτερα όντα – Οι θεοί και οι Άνθρωποι – έδωσαν ζωή στα ζώα και τα φυτά, παρά το αντίθετο. Σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι δεν προέρχονται από μία μεταμόρφωση του σώματος μέσα από την εξέλιξη ενός πρωτόγονου μοντέλου. Οι πρωτόγονες αστρικές προ-ανθρώπινες οντότητες ήταν στην ουσία πνευματικά όντα χωρίς εξωτερικό σώμα. Οι Επιστήμονες υποθέτουν πως η φυσική ύλη είναι η ίδια που ήταν εκατομμύρια χρόνια πριν, υπόθεση που ίσως και να μην ισχύει.

Οι Ιστορίες της Δημιουργίας διατηρούν την χρονολογική ανάπτυξη των κόσμων και της ανθρωπότητας. Οι καταγραφές δεν σχετίζονται μόνο με τα φυσικά γεγονότα, αλλά και με την συνειδησιακή πλευρά της φύσης. Οι αρχαίες παραδόσεις θεωρούν πως η Ανθρωπότητα μα και άλλα βασίλεια της Φύσης προέρχονται από μία Θεική φύση, και κατέπεσαν στους κύκλους της βιωματικής ζωής για να διδαχθούν, διαθέτοντας μέσα τους την μαγική σπίθα.Οι Αρχαίοι πολιτισμοί κατανοούσαν την εξέλιξη ως το ξεδίπλωμα της εσωτερικής Συνειδητότητας που σχηματίζει και αναδιαμορφώνει την Ύλη. 

Η θεική φύση του Μαγικού ανθρώπου ξεδιπλώνεται και διαμορφώνεται μέσα από την εμπειρία σχηματίζοντας πρώιμα σώματα «οχήματα» και αισθήσεις, καθώς και ιδιότητες όπως η διάννοια και η ελεύθερη βούληση, ενώ όσο η διαδικασία προχωρά, αφυπνίζονται βαθύτερες μαγικές λειτουργίες του Εσωτερικού εαυτού όπως η Αφύπνιση του Νου. Αυτή η «αφύπνιση» και οι συνέπειές της υπάρχουν επίσης στους αρχαίους μύθους.

Η Σκανδιναβική Μυθολογία για παράδειγμα αναφέρει πως ο Θεός Όντιν έπρεπε να θυσιάσει ένα από τα μάτια του – συμβολίζοντας το Τρίτο Μάτι ή την Πνευματική Όραση – για να πιεί από την πηγή της Σοφίας ( κάτι που ίσως συμβολίζει την Βιωματική εμπειρία του Ανθρώπου στον κόσμο της Ύλης). Εκείνες τις εποχές ο Νους, το όργανο της Διάννοιας, αναπτύχθηκε τρομερά και έτσι εμφανίστηκαν τεράστιοι Πνευματικοί Διδάσκαλοι που δίδαξαν τις τέχνες και τα μυστικά της Πνευματικής Φύσης του ανθρώπου έτσι ώστε να αναπτυχθεί η ανθρωπότητα περισσότερο. Εντυπώθηκαν για πάντα στην ιστορία μας με την Άπειρη Σοφία τους που προήλθε από το Τρίτο Μάτι και την διόρασή τους στους πνευματικούς κόσμους. Όμως με το πέρασμα των αιώνων η πνευματική και Ψυχική ανάπτυξη συνέπεσε με την φυσική ανάπτυξη, και έτσι οι πνευματικές ψυχικές αισθήσης των αρχαιότερων ανθρώπων θάφτηκαν κάτω από την ανάπτυξη των φυσικών εξωτερικών αισθήσεων του σώματος. Το Τρίτο Μάτι τότε ήταν ένα ενεργό όργανο.

Οι Μαγικές δυνάμεις του ανθρώπου σήμερα

Κάθε φάση της εξέλιξης αντικατοπτρίζει μία εξαιρετική διάννοια και σοφία. Οι εσωτερικές δυνάμεις της Συνειδητότητας καθώς και οι εναλλαγές της ενδυναμώνουν τις εξωτερικές λειτουργίες των αισθητήριων οργάνων και του σώματος. Το Μυαλό και οι αισθήσεις είναι μονοπάτια για «απόκρυφες» ενέργειες που συνεργάζονται με διάφορα ενεργειακά κέντρα ή τσάκρα, και το ανώτερο από όλα είναι το Τρίτο μάτι, η Επίφυση. Αυτά τα κέντρα συνεχίζουν την ανάπτυξή τους όσο εμείς επιλέγουμε να αναζητάμε την αλήθεια του πνεύματος. Και ενώ το Τρίτο μάτι ή επίφυση, έχει συγκεκριμένες δραστηριότητες συνδυαστικά με την υπόφυση – μαζί ρυθμίζουν τους ρυθμούς του μεταβολισμού και της ανάπτυξης – από μόνο του το Τρίτο μάτι είναι το όργανο της διαίσθησης, της έμπνευσης, της πνευματικής όρασης και της θεικής σκέψης/αντίληψης. Η Blavatsky θεωρούσε πως η επίφυση είναι « το κλειδί για την ανώτατη και πιο θεική συνειδητότητα του ανθρώπου – Ο Πνευματικός και Μαγικός Νους του.»

Ακόμη και σήμερα, το Τρίτο μάτι είναι ο πυρήνας των διασθητικών αισθήσεων και δυνατοτήτων, καθώς και της πνευματικής εγρήγορσης. Όταν έχουμε ένα προαίσθημα, τότε το Τρίτο Μάτι δονείται απαλά, όταν έχουμε μία έμπνευση ή κατανόηση μίας ανώτερης σκέψης, τότε δονείται λίγο δυνατότερα μα και πάλι εξακολουθεί να μην βρίσκεται σε ένταση. Βέβαια βρίσκεται πάντα στο υπόβαθρο, εκτός αν εξελίξουμε την εσωτερική αφύπνισή του. Όσο προχωράμε την πνευματική ανάπτυξη, μπορούμε ολοένα και περισσότερο να καταγράψουμε και να ισορροπήσουμε την ενέργειά μας. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι σοφό να παρέμβουμε συνειδητά στο Τρίτο Μάτι ή τα άλλα ενεργειακά κέντρα, μόνο όμως διότι δεν κατανοούμε αρκετά για αυτά.Επίφυση ή το «τρίτο μάτι»

Η επίφυση ή το «τρίτο μάτι» κάθε ανθρώπου, μπορεί να ενεργοποιηθεί ώστε να αντιλαμβάνεται συχνότητες του πνευματικού κόσμου και δίνει την αίσθηση της παντογνωσίας, μια θεϊκή ευφορία και την αίσθηση ότι είναι κανείς «ένα» με όλα τα γύρω του.

Όταν η επίφυση ενεργοποιηθεί στις σωστές συχνότητες με τη βοήθεια διαλογισμού, ή διαφόρων ενεργειακών μεθόδων, ο άνθρωπος μπορεί να «ταξιδέψει» σε άλλες διαστάσεις. Τέτοια ταξίδια, λέγονται στο πρώτο επίπεδο αστρικά, ή αστρικές προβολές, στο δεύτερο επίπεδο ενόραση και στο τρίτο επίπεδο διαίσθηση.

Ο καθολικισμός στη Ρώμη απεικονίζει την επίφυση, σαν κουκουνάρι. Οι αρχαίες κοινωνίες όπως οι Αιγύπτιοι και οι Ρωμαίοι, γνώριζαν τα οφέλη και το καταδείκνυαν αυτό στους συμβολισμούς τους με το σύμβολο ενός ματιού.

Αναφορές στο «τρίτο μάτι» γίνονται και στο αμερικανικό χαρτονόμισμα (δολάριο), με αυτό που αποκαλείται «πανθορών οφθαλμός», ο οποίος συμβολίζει τη δυνατότητα ενός ατόμου (ή μιας ομάδας) να χρησιμοποιήσει αυτόν τον αδένα και να πάει στην αντίπερα όχθη (στον πνευματικό κόσμο), και πιθανά να ελέγξει τις σκέψεις και τις πράξεις ανθρώπων στον φυσικό κόσμο, γνωρίζοντας τι σκέφτονται ανά πάσα στιγμή στον φυσικό μας κόσμο.

Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν κάποιες ώρες μέσα στη νύχτα, (μεταξύ 1 και 4 το πρωί) κατά τις οποίες απελευθερώνονται χημικά στοιχεία στον εγκέφαλο, τα οποία φέρνουν την αίσθηση της σύνδεσης κάποιου με την ανώτερη πηγή του.

Πώς σκοτώνουν την επίφυσή σας...

Στα τέλη της δεκαετίας του 90, μια επιστήμων ονόματι Jennifer Luke κάνει την πρώτη μελέτη για τις επιδράσεις του φθορίου στην επίφυση. Κατέδειξε ότι η επίφυση που βρίσκεται στη μέση του εγκεφάλου, ήταν ένας στόχος για το φθόριο. Η επίφυση απλά απορρόφησε περισσότερο φθόριο από οποιαδήποτε άλλη ουσία μέσα στο σώμα.

Η επίφυση είναι σαν μαγνήτης για το φθόριο, το οποίο ασβεστοποιεί τον αδένα (βλέπε οδοντόκρεμες) και του αφαιρεί τη δυνατότητα να εξισορροπεί την ορμονική διαδικασία μέσα στο σώμα.

Έκτοτε, αρκετές έρευνες απέδειξαν ότι το φθόριο πηγαίνει στον πιο σημαντικό αδένα μέσα στον εγκέφαλο. Είναι το μόνο στοιχείο που επιτίθεται στο πιο σημαντικό κέντρο του αδένα μας μέσα στον εγκέφαλο. Το φθόριο κυριαρχεί στις τροφές, στα αναψυκτικά, και στο πόσιμο νερό μας. Στο 90% των σημείων ύδρευσης στις ΗΠΑ ρίχνουν φθόριο. Τα φίλτρα νερού που αγοράζετε στα σούπερ μάρκετ δεν αφαιρούν το φθόριο. Μόνο η αντίστροφη όσμοση ή η απόσταξη του νερού το πετυχαίνει αυτό.

Το φθόριο βρίσκεται στην παροχή ύδρευσης, στα τρόφιμα, την κόκα κόλα κλπ, για να αποβλακώνεται η μάζα, στην κυριολεξία!!

Πρώτοι οι ναζί και οι Ρώσοι άρχισαν να προσθέτουν φθόριο στο νερό των στρατοπέδων συγκέντρωσης που είχαν, για να αδρανοποιούν τον πληθυσμό μέσα στα στρατόπεδα, ώστε να μην αμφισβητούν τους εξουσιαστές.

Από τον εξωτερικό κόσμο στον εσωτερικό

Όταν ο νους απομονώνεται από το φυσικό περιβάλλον του, προσπαθώντας να επιτύχει την αυτογνωσία, και να αντιληφτεί την πραγματική υπόσταση των πραγμάτων, τότε η συνείδηση του συνειδητού ανθρώπου δεν περιορίζεται πλέον μόνο προς τα έξω, μέσω των πέντε αισθήσεων. Οι πέντε αισθήσεις κυριαρχούνται από την έκτη αίσθηση, το νου, και όλη η συνείδηση και η αντιληπτική λειτουργία στρέφονται προς τα μέσα και προς τα άνω.

Είναι η στιγμή που η επίφυση ενεργοποιείται σε συνδυασμό με την υπόφυση, όταν προσαρμόζουν και χαμηλώνουν τη συχνότητα των βιοηλεκτρικών ροών, καθώς είναι μετασχηματιστές πνευματικής ενέργειας. Καθώς εισέρχονται στον εγκέφαλο, οι κοσμικές δονήσεις που επηρεάζουν τον άνθρωπο μειώνονται. Μια ενεργοποιημένη επίφυση λειτουργεί ως μετασχηματιστής που χαμηλώνει τον ρυθμό της ενέργειας σε μια χαμηλότερη συχνότητα.

Η ανθρωπότητα αυτή την στιγμή λειτουργεί σε μια χαμηλή συχνότητα. Το άνοιγμα του «τρίτου ματιού» μπορεί να επιταχύνει αυτή τη δόνηση σε υψηλότερα επίπεδα, έτσι ώστε να είμαστε ικανοί να διευρύνουμε την αντίληψη μας.

Tα πνευματικά δώρα του τρίτου ματιού
 • Tο τρίτο μάτι είναι η έδρα των ανώτερων νοητικών δυνάμεων – της διόρασης, της μνήμης και της θέλησης. Στο φυσικό επίπεδο, μέσω της υπόφυσης, είναι το ανώτατο κέντρο ελέγχου του κεντρικού νευρικού συστήματος
 • Όπως μέσω του έβδομου τσακρά (του κέντρου της κεφαλής) μπορεί κανείς να ταυτιστεί με το Όλον, μέσω του έκτου τσακρά δηλαδή το «τρίτο μάτι», έχει συνειδητή αντίληψη του συνόλου της δημιουργίας.
 • Όλες οι γνώσεις που είναι εκδηλωμένες στη δημιουργία υπάρχουν ήδη. Περιέχονται στο καθαρό Είναι με τον ίδιο τρόπο που ένας σπόρος εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο φυτό.
 • H δημιουργική διαδικασία αρχίζει όταν το Είναι, που αναπαύεται μέσα στον εαυτό του, συνειδητοποιήσει την ύπαρξή του. Τότε λαμβάνει χώρα μια αρχική σχέση ανάμεσα σε υποκείμενο και αντικείμενο, πράγμα που δημιουργεί τη δυαδικότητα. Το Είναι, μέσα στην άμορφη κατάστασή του, εκδηλώνει ένα πρώτο πρότυπο δονήσεων.
 • Πάνω στη βάση αυτής της πρώτης, αρχέγονης δόνησης, κάθε βήμα που οδηγεί στην ανάπτυξη της επίγνωσης δημιουργεί ένα νέο και διαφοροποιημένο πρότυπο δόνησης. Έτσι, όλα τα επίπεδα της δημιουργίας εμπεριέχονται στην ανθρώπινη ζωή και με τη σειρά τους αντιπροσωπεύονται στα τσακρά με τα διάφορα επίπεδα των δονήσεών τους. Με αυτό τον τρόπο η διαδικασία της εκδήλωσης συμβαίνει επίσης μέσα σε μας και μέσα από μας.
 • Δεδομένου ότι το τρίτο μάτι είναι η έδρα της επίτευξης της συνειδητότητας, μέσω αυτού μπορούμε να εκδηλώσουμε αλλά και να απο-υλοποιήσουμε την ύλη. Δηλαδή μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες πραγματικότητες στο φυσικό πεδίο και να διαλύσουμε τις παλιές.
 • Συνήθως αυτή η διαδικασία συμβαίνει αυτόματα, χωρίς συνειδητή δράση από μέρους μας, καθώς οι περισσότερες αποφασιστικές σκέψεις στη ζωή μας ελέγχονται από τα συναισθηματικά πρότυπα που μας κυβερνούν και υποκινούνται από προκαταλήψεις και απόψεις, δικές μας και των άλλων. Δηλαδή ο νους μας δεν είναι συνήθως ο κύριος των σκέψεων που καθορίζουν τη δράση μας, αλλά μάλλον δούλος τους, καθώς αυτές κυριαρχούνται από το συναίσθημα.
 • Αναπτύσσοντας τη συνειδητότητά μας και ανοίγοντας όλο και περισσότερο το τρίτο μάτι μπορούμε να ελέγξουμε συνειδητά τη δημιουργική διαδικασία και μπορούμε να χειριστούμε την ενέργεια που είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των επιθυμιών μας.
Το χαρακτηριστικό όμως του τρίτου ματιού 
είναι ότι ακόμη κι αν δεν είναι πλήρως ανοιχτό, μπορεί πάραυτα να λειτουργεί αρμονικά. Το άτομο τότε χαρακτηρίζεται από ενεργό νου, έμπνευση και πνευματικές ικανότητες. Επίσης, η αναγνώριση σημαντικών φιλοσοφικών αληθειών είναι ένδειξη ότι το τρίτο μάτι είναι εν μέρει ανοιχτό.

Τα άτομα με αρμονική λειτουργία του τρίτου ματιού κατανοούν πολλά πράγματα με διαισθητικό τρόπο και έχουν μια καλή ικανότητα σχηματισμού διανοητικών εικόνων. Συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι ο κόσμος των φαινομένων δεν είναι παρά μια αλληγορία, μια προβολή μιας πνευματικής αρχής στο υλικό πεδίο. Επίσης χαρακτηρίζονται από ιδεαλισμό και φαντασία, ενώ συχνά οι σκέψεις και οι ιδέες τους πραγματοποιούνται.

Όσο περισσότερο αφυπνίζεται το τρίτο μάτι, τόσο περισσότερο οι σκέψεις μας βασίζονται σε μια άμεση, εσωτερική αντίληψη της πραγματικότητας. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να αναπτύσσουν ικανότητες όπως η διόραση ή η αυξημένη ευαισθησία στην αντίληψη. Πολλοί επιτυγχάνουν ενοράσεις κατά τον ύπνο ή τον διαλογισμό.

Όταν το τρίτο μάτι ανοίξει εντελώς, ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον κόσμο κάτω από ένα νέο φως. Οι περιορισμοί της ορθολογιστικής σκέψης παύουν να υφίστανται, ενώ η διαίσθηση και η εσωτερική όραση ανοίγουν μονοπάτια προς όλα τα λεπτοφυή επίπεδα της πραγματικότητας. Τότε αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένας ατέλειωτος αριθμός κόσμων μέσα στο πλαίσιο της εκδηλωμένης Δημιουργίας και ότι αυτοί οι κόσμοι κατοικούνται από μια μεγάλη ποικιλία μορφών ζωής. Ερχόμαστε σε επαφή με τον θεϊκό χορό της Δημιουργίας.

Πως να ενεργοποιήσετε το μάτι της σοφίας
 • Το σκούρο μπλε χρώμα του νυχτερινού ουρανού ενεργοποιεί το τρίτο μάτι, καθώς ανοίγει τον νου στην απέραντη έκταση όλων των εκδηλώσεων της ζωής. Αφυπνίζει τις λεπτοφυείς ενέργειες, τις δομές και τους νόμους που λειτουργούν πίσω από το ορατό πεδίο, αντικατοπτρίζοντας τον χορό των ουρανίων σωμάτων.
 • H ηχοθεραπεία είναι επίσης αποτελεσματική στη διέγερση και εναρμόνιση του τρίτου ματιού. Συνιστάται η μουσική new age, η μουσική του Μπαχ και ορισμένοι ψαλμοί. Επίσης η εκφορά του ήχου “ι” σε τόνο Λα παράγει μια ανοδική κίνηση που ενεργοποιεί την έμπνευση και οδηγεί σε νέες ενοράσεις.
 • Στη χρωματοθεραπεία, το χρώμα που ενδείκνυται είναι το διαφανές λουλακί που προσφέρει στο νου εσωτερική ηρεμία, διαύγεια και βάθος, δυναμώνει και θεραπεύει τις αισθήσεις και τις αφυπνίζει στα λεπτά επίπεδα της αντίληψης. 
 • Αν κανείς προτιμά τους πολύτιμους λίθους, οι πέτρες που ενδείκνυνται είναι το λαζούρι, το γαλάζιο ζαφείρι και ο σοδαλίτης.
 • Από τα αιθέρια έλαια κατάλληλα είναι αυτά του δυόσμου –το ζωογόνο άρωμα του οποίου βοηθά το άτομο να απαλλαγεί από παλιά περιοριστικά πρότυπα σκέψης, καθαρίζει και φωτίζει το νου και διεγείρει την αυτοσυγκέντρωση– και του γιασεμιού, του οποίου το άρωμα βοηθά το νου μας να ανοιχτεί σε εικόνες και οράματα που μεταφέρουν τα μηνύματα μιας βαθύτερης αλήθειας.
Σας προτείνω να ακούσετε σε χαμηλή ένταση την μουσική για την διέγερση του τρίτου ματιού (παρακαλώ σε όσους δεν είναι αφυπνισμένοι, δεν είναι απαραίτητο να βλέπουν το βίντεο, αλλά μόνο να ακούνε την μουσική). 


Πρέπει να εξερευνούμε συνεχώς τον μαγικό εαυτό μας και τις εσωτερικές αισθήσεις του, έτσι ώστε τα κέντρα αυτά να ενδυναμώσουν και να αποκτήσουν ξανά την δυναμική λειτουργικότητα που διέθεταν αιώνες ή χιλιετίες πριν. Γιατί ως ανθρωπότητα βρισκόμαστε και πάλι σε εμβρυακό Πνευματικό στάδιο, μετατραπήκαμε σε όντα της ύλης αφού πάψαμε το ταξίδι της θεικής ανακάλυψης της μαγικής φύσης μας.

Αντιμετωπίζοντας τους φόβους μας και επιτρέποντας στον πνευματικό μάτι να ανοίξει θα επιτρέψουμε στην θεία ενέργεια να κυκλοφορήσει πάνω από το έβδομο τσάκρα μας , που ονομάζεται τσάκρα του στέμματος.

Μόλις συμβεί αυτό, Ενδυνάμωση, Θεία Φώτιση, Θεία Υλοποίηση, Ενότητα, ενότητα και ευλογία, θα γίνει πραγματικότητα.
Στ. Πλουμιστός
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ.
Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί προσωπικές διαισθητικές συνεδρίες - θεραπευτικές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων - συνεδρίες διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Εργαστήρια Αυτογνωσίας, συμβουλευτικής εσωτερικής αφύπνισης και δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες αυτογνωσίας ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια δείτε ΕΔΩ
Για τα Εργαστήρια - μίνι group Αυτογνωσίας - Συμβουλευτικής Αφύπνισης και Προσωπικής Ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ

Για συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης - Συμβουλευτική Ζωής και Προσωπικής Ανάπτυξης, η θεραπευτική συνεδρία -(θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού - Healing skills of the mind) περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ & μέσω skype ΕΔΩ
Στ. Πλουμιστός: Η αλήθεια που δεν γνωρίζεται για το πνευματικό μάτι του ανθρώπου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 8:37 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.