================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Δημιούργησαν εγκεφαλικό εμφύτευμα που βελτιώνει την ανθρώπινη μνήμη

⍆Ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα βελτιώνει για πρώτη φορά την ανθρώπινη μνήμη....Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό "New Scientist", η συσκευή αυτή αποτελείται από ηλεκτρόδια που εμφυτεύονται στον εγκέφαλο κι έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τη μνήμη αυξάνοντας την απόδοσή της έως και 30%.

Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας,μία παρόμοια προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει για την ενίσχυση κι άλλων δεξιοτήτων του εγκεφάλου, όπως η όραση ή η κίνηση.

"Εγγράφουμε τον "κώδικα των νεύρων" για να ενισχύσουμε τη λειτουργία της μνήμης", επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Ντονγκ Σονγκ από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ο οποίος παρουσίασε τα πορίσματα της έρευνας στη Διάσκεψη της Ένωσης Νευροεπιστημών στην Ουάσιγκτον. "Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ πριν", προσθέτει.

Το εμφύτευμα αυτό λειτουργεί ως εξής: κάνει μικρά ηλεκτροσόκ στον "ιππόκαμπο", μια περιοχή του εγκεφάλου ζωτικής σημασίας για τη εκμάθηση και τη μνήμη.

"Με την απελευθέρωση "ριπών" ηλεκτρισμού σε ένα μοτίβο που μιμείται τα φυσιολογικά και υγιή πρότυπα εγκεφαλικής δραστηριότητας, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η συσκευή θα βοηθήσει άτομα με διαταραχές που αφορούν προβλήματα μνήμης, όπως η άνοια", αναφέρει το περιοδικό "New Scientist" επικαλούμενο τον επικεφαλής της έρευνας.
Δημιούργησαν εγκεφαλικό εμφύτευμα που βελτιώνει την ανθρώπινη μνήμη Reviewed by PLOUMISTOS on 3:07 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.