================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Εγκαίνια της έκθεσης στο Βόλο του Μιχάλη Μανουσάκη με τίτλο "Βαθιές ανάσες στις γεωμετρίες του κόσμου"

⍆Στο σύνολο των έργων που θα παρουσιάσει ο καλλιτέχνης, κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή...Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 το μεσημέρι στις 14:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "Βαθιές ανάσες στις γεωμετρίες του κόσμου" του γνωστού ζωγράφου και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Μιχάλη Μανουσάκη στο Χώρο Τέχνης ‘’ δ. ‘’ ( Χατζηαργύρη 4 - Ιάσονος, Βόλος ).

Στο σύνολο των έργων που θα παρουσιάσει ο καλλιτέχνης, κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή και γίνεται κεντρικό στοιχείο των συνθέσεών του, ενώ με τη λιτότητα της περιγραφής της στα εσωτερικά ή ανοιχτά γεωμετρικά τοπία τονίζεται η μοναχικότητα αλλά και η ανάγκη για συντροφικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Οι πρωταγωνιστές στις ζωγραφιές μου, γράφει ο ίδιος, μοιάζουν με ξενύχτιδες που προσπαθούν ζαλισμένοι να συναρμολογίσουν τα σπαράγματα της μέρας τους ή να λαχταρούν ν΄ αναδυθούν λυτρωμένοι από την αγωνία τους για τα μελλούμενα.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1953. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ ( 1979 - 1984 ) στο εργαστήριο του Δημοσθένη Κοκκινίδη. Παρουσίασε την πρώτη του δουλειά το 1979 στη gallery '' Διαγώνιος'' Θεσσαλονίκη έκτοτε έχει οργανώσει 26 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Εσθονία, Ρωσία, Τουρκία, Κύπρο, Γερμανία, Ελβετία, Αίγυπτο και Κίνα.Με το έργο του έχουν ασχοληθεί με πολλαπλές αναφορές και εγκωμιαστικά σχόλια Έλληνες και ξένοι Ιστορικοί Τέχνης. Από το 1987 διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και το 2014 εξελέγη τακτικός καθηγητής της ΑΣΚΤ.

Διάρκεια έκθεσης 18 Νοεμβρίου 2017 έως 6 Ιανουαρίου 2018
Εγκαίνια της έκθεσης στο Βόλο του Μιχάλη Μανουσάκη με τίτλο "Βαθιές ανάσες στις γεωμετρίες του κόσμου" Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 1:01 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.